Hoppa till sidans innehåll

J18 Tryout på lördag!

24 FEB 2020 19:25
Vill Du spela juniorhockey säsongen 2020/2021? Välkommen till vår J18 Tryout nu på lördag den 29 februari!
  • Uppdaterad: 24 FEB 2020 19:25

FAGERSTA AIK J18 TRYOUT

Är Du född 2003 eller 2004 och vill spela juniorhockey säsongen 2020/2021?
Eller kanske är Du född 2002 eller 2005 och söker en ny klubb?

Välkommen till Fagerlidens ishall i Fagersta nu på lördag 29 februari!

10:30 Samling och info
11:00 Ombyte samt genomgång inför ispass
12:00-13:45 Isträning + match


Fagersta AIK bjuder härmed in till en informationsträff samt ett ispass på 1 timme och 45 minuter, för alla spelare med föräldrar som är intresserade av att bli en del av nästa säsongs J18-trupp.

Ordförande Stefan Thid kommer först hålla en presentation av klubben och vår viktiga juniorverksamhet samt svara på frågor tillsammans med representanter från klubben.

A-lagets huvudtränare Sebastian Varjomaa håller i ispasset som kommer innehålla både övningar och matchspel. Vid sin sida har han med sig assisterande tränaren Micke Joona.

 

TREDJE SÄSONGEN FÖR FAIK J18

Säsongen 2020/2021 blir den tredje raka säsongen för klubbens återuppväckta juniorverksamhet och vi är stolta över att vi numera kan erbjuda våra unga spelare möjligheten till utveckling på hemmaplan. Till hösten startar även NVU (Norra Västmanlands Utbildningsförbund) i samarbete med Fagersta AIK en ny inriktning på lagidrottsgymnasiet, nämligen Ishockey.

Vi hoppas och tror att denna satsning - som ger föreningsaktiva ungdomar möjligheten att träna hockey på skoltid - skall få många unga killar och tjejer att välja NVU - och välja att spela/fortsätta spela för Fagersta AIK.

 

SPELTID OCH UTVECKLING

Fagersta AIK bedriver i huvudsak en breddverksamhet där ambitionen är att utveckla och utbilda både spelare och människor. I styrkan av bredden så finns även spetsen och många framgångsrika spelare har fostrats i FAIK så det ena behöver givetvis inte utesluta det andra. Ett av de långsiktiga målen och förhoppningarna med juniorverksamheten är också att utbilda spelare som förhoppningsvis väljer en karriärväg via klubbens A-lag. För detta krävs en levande och fungerande juniorverksamhet.

Fagersta AIK har jämförelsevis låga spelaravgifter och vi kan erbjuda mycket istid och matcher. Under den gångna säsongen så har därutöver ett flertal av våra J18-spelare fått chansen till både träning och matcher med A-laget, som är ett etablerat lag i övre halvan av HockeyTvåan.

Hela elva (9+2) juniorer har tränat med A-laget, varav sju även har spelat tävlingsmatcher med A-laget under säsongen 2019/2020. Samtidigt har flera varvat med spel i både J18 och U16. Det finns med andra ord goda möjligheter till speltid och utveckling i Fagersta AIK.

 

VÄLKOMNA TILL FAGERLIDEN PÅ LÖRDAG

Alla spelare som är intresserade att spela J18-hockey i höst är välkomna till lördagens tryout, både för att ”visa upp sig” och för att lära känna klubben, ledare och några av de ev. nya lagkamraterna.

Kärnan i truppen finns kvar även till hösten men varje år blir det av naturliga skäl några luckor att fylla. Vi plockar självklart upp yngre spelare vid behov men för att hålla ihop våra ungdomslag så hoppas vi kunna utöka J18-truppen med ett antal spelare i ”rätt ålder”.

Hur många platser vi kan erbjuda är i skrivande stund inte helt klarlagt men det kommer utan tvekan finnas plats för ett flertal nya utespelare och ev målvakt(er)!

Frågor eller funderingar? Kontakta Lars Ahlbäck i Sportgruppen!
E-post: This is a mailto link
Mobil: 070-5846390


Varmt välkomna till klassiska Fagerlidens Ishall nu på lördag!

Vi bjuder på både fika och trevligt sällskap!

Skribent: Fagersta AIK
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info