Hoppa till sidans innehåll

Hemsidan möter Joel Malmström - Ny huvudtränare för J18

24 APR 2021 18:29
Nu är det klart vem som tar över som huvudtränare för J18 kommande säsong. Joel Malmström heter den 28-årige tränaren och nyblivne norbergsbon, som senast tränade Sandvikens J20.
  • Uppdaterad: 24 APR 2021 18:29

JOEL MALMSTRÖM - NY TRÄNARE FÖR FAIK J18

Nu är det klart vem som tar över som tränare för FAIK J18 kommande säsong. Joel Malmström, 28 år (han fyller 29 på tisdag), heter han och kommer närmast från en säsong i Sandvikens J20. En säsong som precis som för alla andra blev avbruten av pandemin och alla restriktioner.

Joel är från början uppväxt i Avesta men han har bott de senaste sju åren i Gävle där han har både spelat och coachat ishockey i olika klubbar, bl.a. Strömsbro IF, IK Huge m.fl. Nu har han och familjen flyttat "hemåt" och landat i lilla Norberg, bara 1 mil från Fagersta - något som det inte tog lång stund innan Sportgruppen fick nys om!

Hemsidan gjorde en intervju med Joel Malmström för att lära känna honom lite bättre. Läs intervjun nedan och lär känna honom ni också!Namn: Joel Malmström
Ålder: 28 år (fyller 29 år på tisdag 27 april)
Tidigare klubbar som tränare: Strömsbro J18, Team Gävle J18, Sandvikens IK J20
Klubbar som spelare: Hedemora SK, Sala HK, IK Huge, Strömsbro IF, Hofors HC, Sandvikens IK, Gefle HC, Tierps HK m.fl.HEMSIDAN MÖTER JOEL MALMSTRÖM 

Tjena Joel! Berätta gärna lite om dig själv och din bakgrund!
- Tjena! Joel Malmström heter jag och är 28 år gammal. Jag är uppväxt i Avesta men har bott i Gävle de senaste sju åren. Nu har jag, min sambo och våra döttrar flyttat till Norberg."EN NY RESA SOM JAG SER FRAM EMOT"

Hur mycket eller lite visste du om FAIK sen tidigare?
- Jag har inte haft så stor koll på FAIK som förening, men jag har en del gamla lagkamrater som spelat där under de senaste åren så jag har väl följt A-laget lite grann. I övrigt är det en ny resa som jag ser fram emot, och att få mer inblick i hur FAIK jobbar och på vilka sätt jag kan bidra till utvecklingen!


När blev det klart? 
- Larsa (Ahlbäck, Sportgruppen /hemsidans anm.) och jag har haft lite kontakt sedan någon vecka tillbaka och i måndags satt vi ned och hade ett bra samtal där jag fick lite mer kött på benen. Jag fick även svar på mina funderingar och önskemål. Så jag funderade ett par dagar till innan jag gav jag besked nu i onsdags att jag kommer tacka ja till att bli en del av Faiken och juniorverksamheten.

"LIKNANDE SYN PÅ HUR VI VILL UTVECKLA SPELARNA"

Hade du några fler anbud?
- Jag har haft dialog med två ytterligare föreningar så jag har haft lite att fundera över. Men det känns som det var ett bra val att välja Faiken. Det känns som föreningen och jag har liknande syn på hur vi vill utveckla spelarna. Så det var det som gjorde att jag valde att tacka ja till just Fagersta AIK.

"FÖRSÖKER UPPMUNTRA TILL KREATIVITET OCH ATT VÅGA GÖRA MISSTAG"

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare och ledare?
- Jag är en ledare som försöker uppmuntra till den egna kreativiteten och låter gärna spelarna "våga göra misstag" för att bli tryggare i sitt eget spel. Sen är jag noga med att att vi får ihop laget på ett sätt där alla är beredda att göra sitt yttersta vid varje tillfälle, både för sin egen utveckling och för att lagkamraterna ska få så optimal miljö som möjligt att utvecklas i.


Har du hunnit träffa några från FAIK?
- Ja, jag hade som sagt en träff i måndags med Larsa Ahlbäck och Magnus Franzén.


"VI KOMMER PRESENTERA VÅRT UPPLÄGG FÖR GRABBARNA OCH INLEDA DENNA RESA TILLSAMMANS"

Någon samling inplanerad där du får träffa grabbarna i laget?
- Vi har inte hunnit träffas än men det kommer. Det jobbas just nu på olika alternativ för att göra förutsättningarna för grabbarna så bra som möjligt, som hur ledarstaben ska formas. Så snart ledarstaben är satt så kommer vi boka in en träff och presentera vårt upplägg och våra tankar för grabbarna. Någon form av informationsträff kommer ske närmaste veckorna så vi får träffas och inleda denna resa tillsammans!

"VIKTIGT MED GENOMTÄNKT FYSTRÄNING FÖR ATT FÖREBYGGA SKADOR"


Hur är upplägget på barmarken och försäsongsträningen? 

- Vi kör fysen ihop med A-laget, och den har redan dragit igång. Det kan hända att det blir något extra utöver den men det är lite tidigt att säga. Vi har en ganska liten trupp idag och då kommer fysen vara extremt viktig för att hålla hela säsongen, främst utifrån syftet att förebygga skador. Så det kommer vi också att ha ett väl genomtänkt upplägg för när vi satt oss ned och gjort klart säsongsplaneringen!

"GILLAR ATT SE NÄR SPELARNA VÅGAR VARA KREATIVA"

Vilket spel ett lag kan visa upp där ute på isen beror så klart på många faktorer, allt i från individuell skicklighet hos enskilda spelare, till hur bra man får ihop gruppen och hur väl alla tar till sig tränarens spelidé osv.

Så jag förstår att det är svårt att svara redan nu men jag tänkte ändå fråga vilken typ av ishockey du vill stå för som tränare?

Är det offensiv gladhockey och "anfall är bästa försvar" som gäller eller vill du hellre bygga bakifrån med ett vattentätt försvar?

- Jag gillar att spela en aggressiv ishockey och vi kommer ha en tydlig spelidé. Men sen är det ju 2021 så jag ser gärna på när spelarna vågar vara kreativa i sitt spel och göra den där lilla extra finten som de har lärt sig på Youtube eller vad det nu må vara. Man måste få testa sig fram och ha kul också.

- Hockey är en lagsport och går det fel ibland så är det upp till polarna att täcka upp. Nästa gång är det någon annan som behöver hjälp och då täcker du upp för dem. Det är sådant som bygger självförtroende hos individen. Jag vill stå för en hockey där spelarna vågar försöka och vågar misslyckas. 

ÄR DU EN SPELARE I J18-ÅLDER SOM SÖKER NYTT LAG TILL HÖSTEN? LÄS NEDAN VARFÖR DU SKA VÄLJA FAIK J18! 

Det finns säkert unga spelare i J18-ålder här i trakten som inte riktigt bestämt sig vilket lag de ska spela i till hösten. Varför tycker du att de ska komma hit till oss och spela för FAIK?
- Vi kommer ha en optimal miljö med förutsättningar för att utvecklas som spelare och person. Vi kommer att ha ledare som visar ett stort engagemang och är intresserade av varje individs utveckling. Sedan kommer vi få gott om träningsmöjligheter och framförallt ha j-igt roligt ihop! 


Då får vi väl önska dig varmt välkommen till Fagersta AIK och ett stort lycka till med den kommande säsongen!

- Tackar ödmjukast. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av del av detta gäng!


"VI SER FRAM EMOT EN ROLIG OCH UTVECKLANDE SÄSONG FÖR VÅRA JUNIORER"

Sportgruppens Lars Ahlbäck om nye J18-tränaren Joel Malmström:

- Det känns jättekul att Joel kommer in som huvudtränare i FAIK J18. Han har ett stort intresse både för hockey och i sin egen utveckling som ledare. Han har tränat några juniorlag tidigare vilket är bra erfarenheter att ha med sig. Joel känns som rätt man för detta uppdrag, det vill säga att ta hand om våra otroligt duktiga juniorer och bidra till deras utveckling. Nu ska vi bygga en bra stab runt honom också. Vi i sportgruppen ser verkligen fram emot en rolig och utvecklande säsong för våra juniorer!

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info