Hoppa till sidans innehåll

VÄRVNINGSBOMBEN: Lucas Sandström klar för Fagersta AIK - tillbaka i moderklubben efter 15 år

01 NOV 2020 20:12
Nu är det klart att 30-årige Lucas Sandström, med bl.a. 38 juniorlandskamper och 468 matcher HockeyAllsvenskan och 227 (98+129) poäng - i klubbar som Mora IK, Leksands IF, Malmö, Björklöven m.fl. på meritlistan, är klar för moderklubben Fagersta AIK.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2020 20:12

LUCAS SANDSTRÖM KLAR FÖR FAGERSTA AIK

Nu är det klart att 30-årige Lucas Sandströmmed bl.a. 38 juniorlandskamper och 468 matcher HockeyAllsvenskan och 227 (98+129) poäng - i klubbar som Mora IK, Leksands IF, Malmö Redhawks, Björklöven m.fl. på meritlistan - är klar för moderklubben Fagersta AIK i HockeyTvåan Västra! 

Lucas signar!

Senare ikväll bjuder hemsidan på en intervju med huvudpersonen själv, Lucas Sandström, men först några ord från Lars Ahlbäck i Sportgruppen:

- Vi är så klart glada att vi har lyckats lösa det så att Lucas Sandström kan stanna och spela matcher för FAIK. Ett otroligt bra nyförvärv och vi är glada för att den unga truppen får dra nytta av hans kunnande på- och utanför isen. Nu vet vi inte hur länge han stannar men Lucas kommer hinna sätta avtryck på många sätt oavsett hur lång tid vi får ha honom kvar, säger Lars Ahlbäck och fortsätter... 

- Lucas rutin och tävlingsinstinkt är oslagbar och han kommer hjälpa laget med sin inställning och professionalitet. Han tävlar varje dag, varje moment och han kommer hjälpa laget och våra spelare genom att kräva samma sak av alla i sin omgivning.

- Utanför isen är han en kanonkille som gärna hjälper till och delar med sig av kunskaper till våra unga spelare. Han har varit med oss hela försäsongen så han är redan ”en i gänget” vilket förstås underlättar mycket. Även tränarna har lärt känna honom och vet hur de kan använda sig av honom. Lucas har förberett sig inför säsongen för att vara redo oavsett vilken liga det skulle bli, så han är i bra form och hur taggad som helst för detta. Som spelare kommer han så klart att bli oerhört nyttig för FAIK. Han tillför spetskvalitet och kommer vara riktigt jobbig att möta för våra motståndare. Varmt välkommen, Lucas!

 

LUCAS SANDSTRÖM – BYTER SHEFFIELD STEELERS MOT FAGERSTA AIK

Lucas Sandström Sheffield Steelers


Den forne juniorlandslagsmannen Lucas Sandström
 lämnade moderklubben FAIK som 16-åring för hockeygymnasiet i Mora. Under junioråren gjorde han sig snabbt ett namn och fick redan som 17-åring debutera i SHL och efter att Mora föll ner i Hockeyallsvenskan så kom det att bli den liga som han har hållit till i under största delen av proffskarriären. Under juniortiden representerade Lucas samtliga svenska juniorlandslag (U17-U20) och spelade även JVM med Småkronorna tillsammans med blivande superstjärnor som Mattias Ekholm (lagkompisen från Mora), Erik Karlsson och Victor Hedman m.fl.


Under seniorkarriären har han som sagt främst hållit till i Hockeyallsvenskan där han varit en stor profil, och en spelare som alltid stått för hårt jobb och en stadig leverans av poäng i alla lag han har representerat (Mora IK, Malmö Redhawks, Leksands IF, Björklöven m.fl.). 


Lucas kommer närmast från en säsong i Sheffield Steelers i den engelska högstaligan EIHL. Med anledning av coronapandemin och det tuffa läget på arbetsmarknaden som drabbat många professionella ishockeyspelare så har dock Lucas som bekant tränat hemma i Fagersta under säsongsinledningen i väntan på ett nytt kontraktsförslag.


Efter att ha haft sin, enligt sin egen utsago, "roligaste säsong i karriären"
i Sheffield Steelers under 2019/2020 så var huvudspåret länge att försöka ta chansen till spel i England om den dök upp. I mitten av september så kom dock dråpslaget för Lucas och alla andra som gått med sådana förhoppningar - EIHL valde att ställa in hela säsongen 2020/2021 med anledning av corona-pandemin och publikrestriktionerna.

Samtidigt som man går kontraktslös så måste man förstås, som professionell ishockeyspelare sedan mer än ett decennium tillbaka, träna på varje dag och förbereda sig på bästa sätt inför säsongen. Det är också framför allt därför vi har sett Lucas Sandström på is ihop med moderklubben Fagersta AIK under hösten. Men självklart är det många som har varit på honom och tyckt att han borde stanna hemma och spela med FAIK om inget annat hett erbjudande dyker upp.

En tämligen osannolik tanke från början, att en spelare av Lucas Sandströms kaliber skulle "komma hem" – i alla fall redan nu - men samtidigt har detta frö fått gro under hösten - och nu när seriespelet i Hockeytvåan Västra drar igång nu på tisdag så har parterna närmat sig varann ordentligt.

 

ÖVERENS OM ETT KORTTIDSKONTRAKT MED MODERKLUBBEN

Idag kan hemsidan stolt berätta att Fagersta AIK och Lucas Sandström har enats om ett korttidskontrakt - som till att börja med gäller över 7 veckor (fram tills juluppehållet) men som kan bli både längre eller kortare beroende på hur allt utvecklar sig i världen och i synnerhet i hockeyvärlden.

 

INTERVJU MED LUCAS SANDSTRÖM 

Hemsidan sökte självklart upp Lucas Sandström, som alla vet hade han utlovat en intervju om det skulle bli klart med FAIK, och det blev en ganska lång och givande pratstund. Allt kom inte med i anteckningarna men det blev en klart läsvärd intervju, så håll ett öga på hemsidan ikväll.

Intervjun med Lucas Sandström finns att läsa här på hemsidan om bara en liten stund! 

 

SUPPORTERLIRAREN 2020 - FANSEN HAR SAMLAT PENGAR

FAIK-supportrarna Erik Bergkvist och Samuel Sigfridson drog i slutet av september igång insamlingen "Supporterliraren" i syfte att hjälpa till med lagbygget och helst få Lucas Sandström att skriva på. I skrivande stund så har insamlingen fått in 13 166 kronor vilket innebär att tack vare fansen så är den höga avgiften för ITC:n (International Transfer Certificate) täckt, d.v.s. transferavgiften som krävs för övergången från engelska ligan, som i det här fallet ligger på hela 12 500 kronor. 

Fagersta AIK vill tacka alla supportrar som bidragit till insamlingen! 

Länk till insamlingen här: zohero.com/fundraisers/Fagerstaaik/

Man kan självklart fortfarande skänka en gåva till insamlingen, något som i så fall ökar möjligheterna för FAIK att få behålla Lucas, och om det inte skulle vara möjligt så går allt överskott till spelarbudgeten och det fortsatta lagbygget säsongen 20/21!

 

 

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link