Hoppa till sidans innehåll

Matchens lirare Joel Lundberg #24 efter slutsignalen

09 NOV 2019 01:26
Hemsidan fick en pratstund med en av kvällens stora utropstecken Joel Lundberg #24 i omklädningsrummet efter fredagens sköna hemmaseger över serieledande Hallstahammars HK.
  • Skapad: 09 NOV 2019 01:26

Fagersta AIK - Hallstahammars HK 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
HockeyTvåan Västra A Omgång 11

Skotten: 33-21
Publik: 301 åskådare
Utvisningar: FAIK 3x2 min, Hallsta 2x2 min

Fullständig matchrapport: http://stats.swehockey.se/Game/Events/443937

http://stats.swehockey.se/Game/Events/443937

Hemsidan besökte omklädningsrummet efter fredagskvällens sköna seger i länsderbyt mot gästerna Hallstahammars HK, dels för att njuta av stämningen men även för att försöka få några ord med matchens lirare Joel Lundberg.

Det var en sann laginsats - kanske rent av säsongens bästa match sett över tre perioder - som gav tre poäng ikväll. Men det var ändå en spelare som vi (och flera med oss) tyckte stack ut mer än någon annan ikväll och det var Joel Lundberg a.k.a. "yrvädret från Riddarhyttan" i tröja nummer 24. 

Tjena Joel! Berätta hur det känns så här alldeles efter slutsignalen och vad du tycker att vi gör bra idag.
- Tjena! Det känns väldigt bra. Jag var väl överallt och ingenstans som vanligt!


Nej, idag var du bara överallt, inflikar Oskar Leonardsson #3 som byter om på platsen bredvid. Vi som såg matchen kan bara hålla med Oskar i den analysen!

- Vi är bra när vi vill brukar jag säga och det visar vi idag, fortsätter Joel Lundberg.

- Vi vill vinna idag och håller en hög nivå rakt igenom. Det är en riktig laginsats som ger oss alla tre pinnar ikväll. Jag tycker att vi dominerar större delen av matchen och vinner rättvist. 


Du gör ditt andra mål för säsongen ikväll, ett riktigt snyggt mål, som innebar 2-1. Ta oss igenom hur det gick till!
- Ja, vi har för det första ett långt byte i baken och har säkert varit inne en minut eller nåt, men jag ser att deras back är lite långt ner så jag tänker att jag åker på den ändå... 


Ja, till och med kvällens hemvändare (på läktarplats) Jeppe Persson som jag träffade efter slutsignalen nämnde den här otroliga framspelningen från Casper ... berätta om den!
- Ja, jag får den sjukaste j-a passningen jag varit med om från Mr Playmaker Cappe (Sandström) och lyckas tack å lov förvalta friläget och göra mål! Det pratas mycket om statistik hit och dit. Antagligen för mycket. Men inför tredje perioden så var det i alla fall någon som nämnde att Hallsta har varit så oerhört starka i tredjeperioderna den här säsongen, samtidigt som FAIK inte har den bästa statistiken hittills sett till slutet av matcherna. Senast mot Valbo så tappade vi ledningen i tredje perioden.

Är det här något som man ens tänker på när vi kliver ut med en 4-2 ledning inför tredje?
- Nej, vi kände ingen oro alls inför tredje. Det här var vår match helt enkelt och vi stänger ner dem helt i tredje. Vi gör allt som krävs, vi täcker skott och spelar för varandra. Känslan är att vi har matchen i våra egna händer hela tredje. 


Du vill gärna framhålla "laget före jaget" som den lagspelare du är, men hur ser du på din egen insats ikväll? Många skulle nog hålla med mig om att du är
Matchens lirare i hemmalaget!
- Det tackar jag så klart för men det är alltid en laginsats som gör det möjligt. Jag känner mig i bra form och försöker som alltid spela mitt spel. Jag känner att jag använder min snabbhet lite mera effektivt och att jag får ut mer av mitt spel just nu.


Har du ändrat något jämfört med tidigare, tränar du eller spelar du på något annat sätt jämfört med förra säsongen?
- Det är inga större grejer men jag har väl blivit lite mognare, eller äldre, och fått mera rutin. Jag tar kanske lite smartare beslut där ute och använder min snabbhet lite smartare.


Nu väntar ytterligare två hemmamatcher på raken, har du något att hälsa till vår fantastiska hemmapublik innan vi avslutar?  
- Fortsätt komma på våra matcher, det är så roligt att spela när ni är på plats och stöttar oss som ni alltid gör. Jag hoppas att vi kan bjuda på några fler segrar och poäng nu. Ta med en kompis eller två och kom till Fagerliden på fredag! 

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link