Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 21/22: Två offensiva nyförvärv klara

10 APR 2021 20:42
Hemsidan kan ikväll presentera två spännande forwards som ansluter till lagbygget. Välkomna till FAIK, Sebastian Brännström och Jiri Hilding Andersen!
  • Uppdaterad: 10 APR 2021 20:42

Hemsidan kan ikväll presentera inte mindre än två nyförvärv som ansluter till Fagersta AIK inför den kommande säsongen 2021/2022. 

Sportgruppen har i dagarna gjort klart med två unga, speediga forwards med offensiva kvaliteter och bra storlek.Från Borlänge HF
hämtar man in 19-årige Sebastian Brännström (född -01) som den gångna säsongen hann noteras för 11 matcher och 15 poäng i J20 samt två matcher i HockeyEttan.
Från Lysekils HK 
ansluter danske 21-åringen Jiri Hilding Andersen (född -99) som efter en säsong i Sverige fortsätter sin hockeyresa här i grannlandet, nu i Fagersta AIK. Jiri är en oerhört driven ishockeyspelare som vill utvecklas och trots sin unga ålder har han stor erfarenhet av seniorhockey.

Läs vidare om båda grabbarna här nedanför!  


 

NYFÖRVÄRV 1: SEBASTIAN BRÄNNSTRÖM

Den unge "stockholmaren" Sebastian Brännström har visserligen IFK Österåker som moderklubb men under ungdoms-/junioråren har han fått med sig rutin från flera klubbar. Tittar vi bakåt några år i meritlistan så finner vi bl.a. två säsonger i Leksands IF, en säsong i Vallentuna följt av tre säsonger i Borlänge HF. 

Vi är glada att Sebastian Brännström nu fortsätter sin hockeyresa hos oss i Fagersta AIK. 

Sportgruppens Lars Ahlbäck:
- Sebastian Brännström är en otroligt spännande spelare som vi hämtar från Borlänge J20 Region (Elit). Han är en forward med otroligt fin skridskoåkning och hög fart på isen. Han jobbar hårt i alla lägen och är också lite av en spelfördelare. Det är en ung och utvecklingsbar spelare och vi är glada att han valt att fortsätta sin utveckling här i FAIK. 

- Jag har sett Sebastian spela en hel del senaste åren så jag vet att det finns fina kvaliteter och han kommer passa väldigt bra in hos oss. En spelare med rätt profil och vi har fått goda vitsord från hans f.d. tränare och lagkamrater.


"KOMMER BIDRA MED FART OCH STORLEK"

Hemsidan fick några ord med Sebastian och han berättade lite mer om vilket spel vi kan förvänta oss av honom i höst.

- Min största styrka och vad jag kommer bidra särskilt med är den fart som jag har på isen, vilket funkar väldigt bra med min storlek. Jag är en drivande spelare som kan tillföra med mycket offensivt spel. Jag vill ständigt utvecklas och jag ser fram emot att få spela med FAIK!


Vad fick dig att välja Fagersta AIK?  
- När Fagersta hörde av sig och jag fick chansen att prata med dem så fick jag rätt känsla direkt. Det här känns som en stor möjlighet för mig att visa vad jag verkligen går för."PROFFSIG STÄMNING I BÅDE HALL OCH VERKSAMHET"

- Jag känner att Fagersta har en bra grund i och med att det är en proffsig stämning i både hall och verksamhet. Det finns potential för att detta kommer bli en väldigt bra kommande säsong, säger Sebastian Brännström. 

NYFÖRVÄRV 2: JIRI HILDING ANDERSEN


Jiri Hilding Andersen
började spela ishockey hemma i Aalborg (Ålborg) på norra Jylland men "junioråren" spenderades i Odense på ön Fyn i södra Danmark.

Jiri Hilding Andersen har trots sin unga ålder redan spelat en hel del seniorhockey. Parallellt med juniorishockeyn hemma i Danmark så har han nämligen hunnit med hela 6 säsonger i danska andradivisionen och 86 poäng (35+51) på 138 matcher.
Till detta kan vi addera 99 matcher och 82 poäng (33+49) på U20-nivå, 58 matcher och 68 poäng (34+34) på U17-nivå. Jiri tillhörde också U16-landslaget och spelade 10 landskamper.

Säsongen 18/19 noterades Jiri Hilding Andersen för 13 grundseriematcher och 2 slutspelsmatcher för Odense Bulldogs i den danska högstaligan. "LITE TRANSATLANTISK I SIN SPELSTIL"Sportgruppens Lars Ahlbäck:

- Jiri är en forward med bra speed och en bra känsla för att hitta målet. Han är lite transatlantisk i sin spelstil, det är raka vägen in på mål som gäller. Han är en bra skridskoåkare som jobbar hårt över hela planen. Vi tror att han kommer tillföra en hel del till laget med sin energi, hårda spelstil och även sitt målsinne.

Hur mycket vet vi om honom?
- Vi vet att han började den senaste, avbrutna säsongen i Lysekil i Södra division 3 och gjorde det riktigt bra där. På bara sju matcher blev det 7 mål och 8 assist så det var synd att han inte hann fullfölja sin säsong. Vi har bara fått bra vitsord när vi pratat med f.d. tränare och lagkamrater. Vi har förstås ingen möjlighet att ha en egen scout på plats i Danmark men vi har sett honom spela på video.

Hemsidan fick några ord med Jiri och bad honom berätta om sig själv. 

- Jag heter Jiri Hilding Andersen och jag är 21 år. Jag kommer från Danmark där jag började min ishockeykarriär i Aalborg. Sen har jag även spelat i Odense och nu senast i Lysekil HK i Sverige.

"LOVAR ATT LÄGGA MITT HJÄRTA I VARJE TRÄNING OCH MATCH"

Vad vill du bidra med till FAIK?
- Jag hoppas kunna ge mycket energi till laget genom att arbeta hårt och kämpa för pucken i varje närkamp.

- Jag kan lova er en sak och det är att jag lägger mitt hjärta i varje match och träning. Jag hoppas att det kan hjälpa laget så mycket som möjligt.


 

LAGBYGGET JUST NU

FAGERSTA AIK 2021/2022 (Eliteprospects.com)

Målvakter:
#1 Swe Ludvig Johansson (21/22)

Backar:
#9 Swe Alex Ahlbäck (21/22)
#16 Swe Henrik Lundberg (21/22)
#26 Swe Samuel Blücher (21/22)


Forwards:
#2 Swe Oskar Ekman (21/22)
#6 Swe Albin Silfver (21/22)
#10 Swe Casper Sandström (21/22 +1)
#13 Swe Freddie Gallon (21/22)
#17 Swe Daniel Modin (21/22)
#24 Swe Joel Lundberg (21/22)
# Swe Jiri Hilding Andersen (21/22) - Ny från Lysekils HK
# Swe Sebastian Brännström (21/22) - Ny från Borlänge HF
#   Nathan Pelligra (21/22) - Ny från Battle Creek Rumble Bees (FPHL)
# Swe Lucas Bergsten (21/22) - Ny från Surahammars IF 

To be continued ...

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link