Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 20/21: Tryout-kontrakt till ytterligare tre FAIK-juniorer

17 MAJ 2020 22:05
Fagersta AIK skriver tryout-kontrakt med en trio juniorer bestående av backen Kevin Oinonen Thingberg (-03) samt de båda anfallarna Hannes Carlsson (-03) och Filip Lundén (-04). Hemsidan fick några ord med en Kevin, läs mer nedan!
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2020 22:05

TRE NYA TRYOUT-KONTRAKT PÅSKRIVNA - FAIKENS FRAMTID ALLT NÄRMARE SPEL I A-LAGET 

Nu står det klart att hemvändande juniorbacken Kevin Oinonen Thingberg -03 (Kevin inledde förra säsongen Wings J18 men återvände till moderklubben efter nyår /hemsidans anm.), samt de båda anfallarna Hannes Carlsson -03 och Filip Lundén -04 har skrivit under varsina tryout-kontrakt med A-laget.

Tidigare har vi presenterat Freddie Gallon -02 och Albin Skog -04 här på hemsidan (länk, öppnas i nytt fönster) och med trion ovan så får vi alltså se en hel femma med FAIK-juniorer på is med A-laget. Hemsidan fick tag i den rightskjutande, skridskostarke backen Kevin Oinonen för att kolla läget inför sommaren! 


Affe och Kevin
Kevin i individuellt samtal med nye J18 head coachen Alf Spolander.


Tjena Kevin! Har du någon kommentar till hemsidan angående tryout-kontraktet med A-laget?
- Tjena! Ja, det känns riktigt kul att få chansen med ett tryout-kontrakt. Jag ska göra mitt bästa och sedan se hur långt det räcker!


En hel "juniorfemma" har nu fått chansen med ett varsitt tryout-kontrakt. Känner ni att ni har en extra morot att kriga på med sommarträningen nu, när ni vet att ni kommer att gå på is med A-laget i år?
- Ja, självklart har det blivit en extra morot och det är något som gör att man kommer kriga på extra den här sommaren!


Ja, angående sommarträningen då. Har det varit bra träningar hittills?

- Ja, vi har haft en bra start och jag tycker alla har kämpat på bra. Det har bara varit bra träningar! 


Har ni något "fysmonster" i laget/ träningsgruppen som utmärkt sig lite extra?

- Jag skulle nog säga (Victor) Hedfors i så fall. Han har sett starkast ut under löppassen!


Vad vill du själv förbättra hos dig själv över sommaren?
- Under sommaren så vill jag så klart utveckla allt, men om jag måste välja några delar så är det snabbheten, rörligheten och konditionen!
Sportgruppens Lars Ahlbäck säger så här om Kevin, Hannes och Filip: 

- P
recis som Freddie och Albin så är det här unga lovande FAIK-killar som alla gjort sig väl förtjänta av ett varsitt tryout-kontrakt. Det är alltid kul att kunna lyfta upp egna produkter och ge dem chansen att göra en bra sommarträning, med siktet inställt på att även göra det bra på isen i höst. 

- Vi ser ingen brådska med att killarna nödvändigtvis måste ta en plats i truppen redan nu. De är unga och kommer att få växa in i det på bästa möjliga sätt. Den här utvecklingsresan från junior- till seniorspel kan se ut på väldigt olika sätt och ta olika lång tid så det gäller att man har tålamod, tror på sig själv och jobbar hårt och målmedvetet!

 


 

"HEMSIDAN ANALYSERAR LÄGET ..."

Vi kan konstatera att sammanlagt så har vi nu alltså fem FAIK-juniorer som kommer att gå på is med A-laget och få värdefull istid på seniornivå. En sporre till att lägga ner det där extra hårda jobbet under sommarträningen och höja sig några snäpp till nästa säsong.


Samtidigt ska vi ha klart för oss att det är det unga grabbar det handlar om med framtiden för sig, och oavsett om man lyckas ta en tröja redan nu eller lite längre fram så är det en ordentlig push i rätt riktning.


Om vi tittar tillbaka några år i kristallkulan och ser på utvecklingen fram tills idag, och om vi tittar på det "glapp" som under flera säsonger har funnits mellan klubbens "äldsta ungdomslag" och A-laget, så är det tveklöst en framgång att Fagersta AIK - tack vare vår enormt viktiga juniorverksamhet - åter har killar som börjar nosa på A-laget.

Det generationsskifte som vi har sett i A-laget under de senaste säsongerna skapar luckor som inte är enkla att fylla. Det går alltid att värva spelare, något som kräver en gedigen arbetsinsats varje år, men för att skapa en långsiktig hållbarhet så är det oerhört viktigt att vi fortsätter utveckla ungdoms- och juniorverksamheten. Gör vi det så kommer vi snart kunna se fler unga FAIK-spelare från de "egna leden" skrinna ut på isen under de kommande säsongerna!
Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link