Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 20/21: Stor och stark forward till FAIK

09 JUN 2020 00:12
Idag kan hemsidan avslöja ett nyförvärv till A-laget som kommer att tillföra både spets och tyngd i offensiven. Vi välkomnar 21-årige Njurunda-fostrade forwarden Daniel Modin, som återvänder till Sverige efter en stark säsong i Seattle Totems (WSHL).
  • Skapad: 09 JUN 2020 00:12

Hemsidan kan idag avslöja att 21-årige Daniel Modin (född -99), senast i WSHL-laget Seattle Totems (USA) har skrivit ett kontrakt med Fagersta AIK över den kommande säsongen 2020/2021. 

Daniel Modin

Den gångna säsongen spenderade den Njurunda-fostrade forwarden Daniel Modin (brorson till tidigare NHL- och Tre Kronor-spelaren Fredrik Modin /hemsidans anm.) i Seattle Totems där han var en av lagets mest tongivande spelare tillsammans med några andra svenskar, där ibland kusinen Albin Modin. Daniel slutade på en tredjeplats i den interna poängligan med sina 19+24 = 43 poäng på 46 matcher.


Fredrik Modin


Men det var faktiskt nära att det blev FAIK i stället, redan för ett år sedan.


Så här säger huvudpersonen själv om saken.


- Jag ser verkligen fram emot att får dra på mig FAIK-tröjan i höst. Jag var i kontakt med Fagersta AIK redan inför förra säsongen men valde då att åka över Atlanten och spela hockey där. Men jag är och var oerhört smickrad av att FAIK ville ha mig redan för ett år sedan, så nu när jag fick frågan igen så var valet lätt. 

- Det känns också stimulerande att komma till en klubb som verkligen vill framåt.


Beskriv dig själv som spelare! 
- Jag är en stor och stark forward på 188 cm och 100 pannor. Jag har bra fart och är tung att möta. Kan spela både center och ytterforward och är även en bra spelfördelare.


Några ord till fansen?
- Vi ses på Fagge i höst!


 

Fredrik Modin
Daniels farbror, Fredrik Modin har bl.a. spelat 14 NHL-säsonger (898 matcher + 57 slutspelsmatcher) samt vunnit de tre största mästerskapen som går att vinna, dvs Stanley Cup (-04), OS-guld (-06) och VM-guld (-98).


 

"Förmodligen en ny publikfavorit på Fagerliden" 

- Vi är så klart nöjda att ha fått Daniel Modins underskrift. Han är, som han själv beskriver det, en stor och stark forward som förmodligen kommer bli en ny publikfavorit på Fagerliden, säger Sportgruppens Lars Ahlbäck till hemsidan.

Daniel Modin


- Daniel har bra fart på rören och vill gärna vara med och bidra i det offensiva spelet med både tyngd och kreativitet. Men vi ser honom som en tvåvägsspelare som kommer vara nyttig på båda planhalvorna, och den bilden stämmer också bra med hur han beskriver sig själv.


Nu har vi kunnat släppa ett par vassa namn här på hemsidan under den senaste veckan, går det att  avslöja något mer om lagbygget? 
- Det är kul att det rör på sig och det tror jag nog att alla håller med om. Lagbygget fortsätter för fullt och vi har fler ess i skjortärmen att presentera inom kort!

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link