Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 20/21: Oskar Ekman gör comeback!

14 SEP 2020 00:01
21-årige forwarden Oskar Ekman är klar för en comeback i moderklubben. Läs intervjun med en motiverad Oskar som har mognat och återfunnit glädjen och kärleken till ishockeyn - samtidigt som han är i sitt livs form!
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 03:34

VÄLKOMMEN OSKAR!

Den unge forwarden Oskar Ekman var en av de mest framträdande spelarna under Play off-matcherna till HockeyEttan våren 2018, men valde därefter något överraskande att ta ett uppehåll från ishockeyn. Ett uppehåll som skulle visa sig bli två säsonger långt. 

Nu är det klart att Oskar gör comeback i Fagersta AIK, och det är inte bara den återfunna motivationen och spelglädjen som sticker ut denna gång. Den 21-årige anfallaren är nämligen även i bättre fysisk form än någonsin.

Det nya kontraktet med Fagersta AIK är skrivet på 1+1 säsong.

Läs intervjun med den "orimligt taggade" Oskar Ekman här nedanför om ni vill veta hemligheten bakom nytändningen!   


Först några ord från Sportgruppens Lars Ahlbäck:

- Kul att en FAIK:are återvänder till Fagerliden. Det ska bli spännande att följa Oskar i vinter. Han är mer vältränad än någonsin och har sett vass ut på träningarna. Uppehållet han haft märks inte av på något negativt sätt, snarare så har han alla förutsättningar att ta nya kliv den här säsongen. Ekman kommer bli nyttig för laget och jobbig att möta för våra motståndare.”


 

"ORIMLIGT TAGGAD PÅ ATT FÅ RAMLA UT PÅ ISEN FRAMFÖR FAIK-PUBLIKEN IGEN"

Tjenare Ekman! 
Några ord om din comeback - i FAIK - och på ishockeyplanen överhuvudtaget?

- Jo, men det ska bli väldigt kul att få känna på lite adrenalin igen efter mitt uppehåll. Sen ska jag inte ljuga och säga att jag inte har saknat stämningen på Fagerliden. Det var länge sedan man fick ramla ut på isen inför FAIK-publiken. Jag är orimligt taggad på att få göra det igen!


Hur är läget med Oskar Ekman idag?
- Läget är bra, Ekmans liv leker på. Jag mår väldigt bra just nu!

 

Du har ju haft ett uppehåll från hockeyn ett tag. Ett par säsonger till och med. Vad fick dig att ta denna paus i karriären?
- Yes, det stämmer. Det började med att jag inte kände att hockey var så roligt längre. Och jag behandlade inte min kropp så himla bra heller, så jag valde att avsluta för att göra annat.

"JAG HAR TILL OCH FRÅN SAKNAT HOCKEYN"

Vad har du gjort under tiden och vad fick dig att vilja återvända?
- Det jag gjorde var att jobba och inget annat om jag ska vara ärlig. Jag har ju till och från saknat hockeyn, men det ville jag väl aldrig riktigt erkänna. Men i våras fick jag ett ryck och bestämde mig för att rädda upp min kropp.

- I och med att jag tränade mycket så gled jag in på tankarna att det kanske är dags att börja spela igen. Och här står jag nu, och jag känner verkligen att det är dags igen!

 

"FAGERSTA ÄR MITT HEM OCH MINA FÖRSTA SKRIDSKOSKÄR TOGS HÄR PÅ FAGERLIDEN"


Du är ju bara 21 år men det känns som att du har varit med hur länge som helst ändå, kanske inte så konstigt eftersom du debuterade som tonåring i A-laget. Kändes det som att komma "hem" när du kom tillbaka till Fagerliden?
- Ja, hur länge som helst kanske det inte är men jag har ju tillhört A-laget sedan jag var 16. Men Fagersta är mitt hem och mina första skridskotag togs här på Fagerliden, så nog allt är jag hemma igen!

 

HEMLIGHETEN BAKOM EKMANS NYTÄNDNING

Det sägs att du är i bättre form än någonsin och vi som har sett dig skymta förbi kan intyga att det är en betydligt mer "slimmad" Ekman där ute på isen. Vad är hemligheten bakom din nya fysik?
- Jag är nog redo att att hålla med om att jag aldrig varit i bättre form. Hemligheten, det är mognad skulle jag säga! Jag insåg att jag inte var på rätt spår och bestämde mig för att ändra på det. Så man kan väl säga att jag ändrade på kosten och börja löpa!

Har du någon personlig målsättning med säsongen?
- Jag vill som alltid bidra med energi och ett aggressivt spel. Sen så är det ju aldrig fel att få göra nåt mål och hjälpa laget på så vis!

"TILLSAMMANS KAN VI GÖRA DENNA SÄSONG FANTASTISK"


Någon hälsning till fansen?
Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link