Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 20/21: Kanadensisk center klar för FAIK

13 OKT 2020 00:57
Nu är det klart att 25-årige kanadensiske anfallaren Vincent Guimond förstärker truppen. Guimond kommer att bära tröja nummer 21 och kommer närmast från fyra säsonger i det amerikanska universitetslaget Potsdam Bears (NCAA III) där han var lagkapten.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2020 00:57


Vincent Guimond tränar med FAIK, måndag 12 oktober 2020.

Fagersta AIK:s senaste nyförvärv inför säsongen 2020/2021 heter Vincent Guimond (uttalas typ "gi-mond" /hemsidans anm.) och kommer från den stora hockeynationen Kanada, men har under de senaste fyra åren spelat collegehockey i USA. Vincent Guimond


"Vinny" som redan befinner sig i Fagersta
 (och som tränade med laget under måndagskvällen) kommer närmast från laget Potsdam Bears (NCAA III) som håller till universitetsstaden med samma namn, i den norra delen av den amerikanska delstaten New York (strax söder om gränsen till Kanada och endast knappt två timmars bilresa från de kanadensiska storstäderna Montreal och Ottawa). 

Säsongen 2019/2020 utsågs Vincent Guimond som sistaårselev till lagkapten för laget, men nu är det dags för ett europaäventyr och spel i Sverige! 

Vincent Guimond

 

 

Vincent Guimond om att komma till -  Sverige och Fagersta AIK

- I am very excited and thankful for the opportunity to join a quality organization such as FAIK. I can't wait to get to know Fagersta and my teammates, the staff, and the people here! 


Beskriv dig själv som spelare!

- I pride myself on being a complete player on either side of the puck. Quickness and goal scoring ability are probably my two best assets. I play a fast paced game with a competitive and relentless attitude. I am very passionate about the game of hockey and I will do my best on and off the ice to help the club be successful this season.

Svensk översättning:


- Jag är väldigt uppspelt och tacksam för möjligheten att komma till en kvalitetsorganisation som FAIK. Jag ser fram emot att få lära känna Fagersta och mina lagkamrater, lagledningen och folket här! 

- Jag sätter stolthet i att vara en komplett spelare oavsett sida av pucken. Min snabbhet och min förmåga att göra mål är förmodligen mina två främsta styrkor. Jag spelar ett snabbt spel med en tävlingsinriktad och obeveklig attityd. Jag är väldigt passionerad när det gäller sporten ishockey och jag kommer göra mitt bästa, på och utanför isen, för att hjälpa klubben att lyckas denna säsong. 


Vincent Guimond
Tekning på måndagsträningen vs. #6 Albin Silfver

Sportgruppen om nyförvärvet

- Det ska bli oerhört spännande att följa Vincent i vinter. Han kommer tillföra fart i spelet och förhoppningsvis också hitta målet. Vi har fått goda lovord från två agenter som båda säger att Vincent är en bra kille både på och utanför isen. Vincent kom till Fagersta i lördags och vi är glada att kunna hälsa honom välkommen hit till FAIK!
Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link