Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 20/21: Filip Ullgren är tillbaka!

20 AUG 2020 07:55
En av de mest framträdande spelarna från säsongen 18/19 återvänder till FAIK. Idag välkomnar vi 24-årige rightskjutande forwarden och poängmakaren Filip Ullgren. En viktig pusselbit till lagbygget som kommer tillföra både tyngd och offensiv spets.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2020 03:18

Idag kan hemsidan glatt berätta att 24-årige anfallaren Filip Ullgren, en av de stora publikfavoriterna från säsongen 18/19, är tillbaka i Fagersta AIK efter en ny poängstark säsong, i Guldsmedshytte SK i Hockeytvåan Västra B.


Den rightfattade anfallaren Filip "Ulla" Ullgren
kommer bli en viktig pusselbit i offensiven i vinter och han tillför så väl tyngd som spets. Med sin förmåga att vinna närkamper, göra poäng och skapa lägen, både för sig själv och sina medspelare, så kommer han tillföra mycket, så väl på- som utanför isen. 

Att Filip Ullgren under junioråren i Vita Hästen
förärades med "C:et på bröstet" i så väl J18- som J20-laget - och säsongen därpå utsågs till assisterande kapten i Ontario Avalanche (WSHL) - ger en ledtråd till de ledaregenskaper han besitter. 

 

Filip Ullgren hälsar till hemsidan: 

- Jag är oerhört glad över att vara tillbaka i FAIK-tröjan igen och jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till Fagerliden. Jag kommer göra allt för att försöka hjälpa laget att vinna matcher. 

Ullgren


Sportgruppens Lars Ahlbäck om att ha fått Filip Ullgrens signatur: 

- Vi är enormt glada att Filip Ullgren väljer att återvända till FAIK. Han är en otroligt stark och skicklig spelare som vi kommer få stor nytta av. Filip är stark både med puck och när det gäller att vinna puck och därmed skapa målchanser. Han vet var också nätet finns, det har han visat säsong efter säsong, och han kan användas både som center och ytter.

- Sen är han en bra kille för laget som helhet och han kommer visa vägen för de andra med sin rutin och inställning. Känns väldigt bra att han till slut valde att signa med oss.

 

 

 

"EN LITEN TILLBAKABLICK"

Säsongen 2018/2019 var Fagersta AIK:s starkaste på "år och dar". Efter 33 omgångar i Hockeytvåan Västra A så landade vi en stabil andraplats i tabellen och tog oss först vidare till play-off, där vi slog ut Åmåls SK från Västra B i två raka matcher inför dels ett stort bortafölje med fans och sedan inför storpublik hemma på Fagerliden. 

FAIK

Sedan var det alltså dags för Kvalserien till HockeyEttan och 10 nya omgångar. En kvalserie som skulle visa sig bli sanslöst jämn och fullkomligt glödhet, med 4 av 6 lag från Västmanland innebar det lokalderbyn varje kväll


När Kvalserien summerades så kunde vi konstatera att Surahammars IF (som vi slog på hemmaplan inför 1008 åskådare) behöll sin Div. 1-status med blotta förskräckelsen, samt att Strömsbro IF gjorde dem sällskap upp till Hockeyettan. IFK Arboga å andra sidan, som vi plockade 6 av 6 möjliga poäng av, underpresterade betänkligt och fick med sina blott 11 intjänade poäng se sin klubb nedflyttad till Hockeytvåan. 

Endast 2 poäng skilde Sura på förstaplatsen (19p) och FAIK på fjärde plats (17p) men det blev alltså inget avancemang denna gång.  


Seger över Sura hemma på Fagerliden inför storpublik. Filip Ullgren #19 fick pris som matchens första och enda målskytt (i slutet av klippet).

ÅTERFÖRENING FÖR TVÅ TREDJEDELAR AV "GAMLA FÖRSTAKEDJAN"

Fagersta AIK leddes under hela säsongen av den glödheta förstakedjan bestående av trion #20 Jesper Persson, #28 Karl Hassel och, just det, #19 Filip "Ulla" Ullgren.

Filip Ullgren stod under säsongen 18/19 för fina 19+29 = 48 poäng under grundseriens 33 omgångar och producerade sedan 8+4 = 12 poäng på 12 slutspelsomgångar.

Kedjekollegan Karl Hassel slog i sin tur alla tiders poängrekord i FAIK med sina 21+51 = 72 poäng på 33 omgångar, följt av 2+16 = 18 poäng i slutspelet. 

Den tredje länken i förstakedjan var Jesper Persson, som fick halva grundserien spolierad av en uppmärksammad fingerskada, stod för makalösa 36+24 = 60 poäng på bara 18 grundseriematcher, följt av 12+12 = 24 slutspelspoäng. 


Nu är det dags för säsongen 20/21 och efter en säsong i Guldsmedshytte SK (14+20 = 34p) i Västra B så återvänder alltså Filip Ullgren till FAIK där han återförenas med tidigare kedjekollegan Karl Hassel m.fl. 


Välkommen tillbaka, Filip!

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link