Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 20/21: Dennis & Victor förlänger!

30 MAR 2020 15:58
I dagarna blev det klart att ytterligare två oerhört viktiga kuggar från den gångna säsongens trupp väljer att förlänga sina kontrakt med Fagersta AIK. Det handlar om två forwards i form av #29 Dennis Gustafsson, 26 år, och #23 Victor Hedfors, 25 år.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2020 15:58

Sportgruppen arbetar vidare med lagbygget inför den kommande säsongen 2020/2021 och truppen fylls på med fler namn hela tiden. Nu står det klart att två viktiga spelare ur den gångna säsongens forwardsbesättning väljer att spela vidare i Fagersta AIK i ytterligare (minst) en säsong. 

Det handlar om 26-årige Dennis Gustafsson #29 (född -93) och 25-årige Victor Hedfors (född -95) som vi får äran att fortsätta följa på Fagerliden i höst!


DG avlossar bössan
Foto: Jörgen Hjerpe

"DG" ser fram emot nästa säsong

- Jag ser fram emot nästa säsong! Det kommer bli en spännande utmaning för laget med ny tränare och kanske en del nya lagkamrater, hälsar Dennis Gustafsson.


Den poängfarlige rightskytten
 Dennis Gustafsson #29 som den gångna säsongen slutade på en tredje plats i den interna poängligan, har spelat för FAIK under de senaste tre säsongerna. 

Under dessa tre raka säsonger sedan återkomsten från Avesta så har han producerat stadigt kring/strax över 1 poäng/match (40+54 = 94 poäng på 86 grundseriematcher, 6+9 = 15 poäng på 16 slutspelsmatcher). 
 

Dennis sajnar!


Lars Ahlbäck i Sportgruppen om "DG" #29

- En mycket viktig förlängning för Faiken! Dennis är en spelare som bidrar till offensiven och som alltid levererar poäng. Han är erfaren och har hållit en jämn nivå under flera säsonger. Sen är han bara 26 år så vi tror att han har ännu mer att plocka fram i sitt spel!
Victor Hedfors blickar framåt - längtar efter försäsongen

- Jag är otroligt revanschsugen efter den här säsongen då jag tycker att mitt spel var för mycket upp och ner. Nu längtar jag efter att försäsongen ska dra igång! 


Hedfors 1 år till!

Efter ett par säsonger som en av de mest tongivande spelarna i Smedjebacken så återvände återvände Victor Hedfors till moderklubben Fagersta AIK i fjol - och visst hade han växt in i seniorkostymen ordentligt sedan förra sejouren. Victor var en viktig kugge i laget i vinter och bidrog med både fart och spelsinne.

Victor utmärkte sig även genom att han bara missade en enda match under hela säsongen, samt att han sammanlangt bara tilldömdes två stycken tvåminutersutvisningar under dessa 32 grundseriematcher, vilket förstås placerar honom högt upp i den interna "fair play"-ligan.

* Det var faktiskt bara Anton Nyman (0 utv. minuter på 30 matcher) samt Karl Hassel (2 utv. minuter på 14 matcher) som var bättre än Hedfors i denna statistik. Sammanlagt blev det
6 mål och 6 målgivande passningar från Victor Hedfors klubba vilket visar att han både är en avslutare och en framspelare. Inte minst eftersom det faktiskt var tredje året i följd som han gjorde lika många mål som assists (6+6, 10+10 resp. 14+14 = poängskörden de tre senaste säsongerna
).

** Hemsidan slänger härmed in ett tips att Victor Hedfors dubblar poängskörden nästa säsong till 12+12. Kom ihåg var ni läste det först! 

 

Lars Ahlbäck i Sportgruppen om #23 Hedfors

- Hedfors är en kille som alltid kommer till ishallen och gör jobbet. Och som han själv säger, kan han bara hålla en jämnare form över säsongen så kommer ”måltjuven” vakna igen. Vi ser stor potential att han ska kunna få mera utdelning nästa säsong för sitt hårda slit för laget. 

Vi i Sportgruppen är otroligt glada över att han stannar i FAIK och vi ser fram emot att få se Victor ta ytterligare kliv i utvecklingen.

 

Tränarfrågan är det många som frågar om. Hur ser det ut just nu? 
- Sportgruppen jobbar intensivt med att hitta rätt tränare för FAIK. Vi har en flera intressanta namn på radarn och hoppas kunna komma till skott med en tränare inom en snar framtid. Vi har även fler förlängningar på gång och inte minst en hel del intressanta nyförvärv som vi diskuterar med. 


Det låter riktigt spännande! 
- Ja, fler sportsliga nyheter presenteras snart, avslutar Sportgruppens Lars Ahlbäck. 

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link