Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 20/21: Axel Odenius Lindborg förstärker backsidan

27 SEP 2020 19:25
Idag kan vi meddela att A-laget förstärker backsidan med rightfattade 20-årigen Axel Odenius Lindborg. Axel har tränat med laget under en tid och nu är båda parter överens om ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 säsong.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2020 19:25

AXEL ODENIUS LINDBORG KLAR FÖR FAIK

Fagersta AIK kan idag stolt avslöja nästa nyförvärv till lagbygget inför säsongen 2020/2021. Det handlar om backen Axel Odenius Lindborg, senast i HockeyEttan-klubben Kumla HC, som efter en tids provträning med A-laget har skrivit under ett kontrakt på 1+1 säsong.

Axel Odenius Lindborg, som kommer att bära tröja nummer 18, blir ett välkommet tillskott i truppen. En trupp som fortfarande har ett par ytterligare luckor kvar att fylla, och det ryktas om fler sportsliga nyheter inom den närmaste framtiden.

Axel Odenius Lindborg

Axel Odenius Lindborg om att ha skrivit på för Fagersta AIK:


- Det känns jättebra att det nu är klart med FAIK. En riktigt bra klubb i Hockeytvåan som alltid har ambitionen att vara med i toppen av tabellen. Jag har blivit väldigt bra välkomnad av alla i laget och det har varit bra fart på träningarna nu i början också. Min känsla är att det här kan bli riktigt bra!


Hur sugen är du på att snart få spela match i farsans moderklubb?
- Ja, nu går man ju mest och ser fram emot att säsongen ska dra igång!

Axel Odenius Lindborg

SNABBA FAKTA 

Namn:
 Axel Odenius Lindborg
Ålder: 20 år (född -00)
Position: Back
Skjuter: Right
Moderklubb: IFK Kumla
Senaste klubbadress: Kumla HC (HockeyEttan + J20)


Sportgruppens Lars Ahlbäck säger så här om värvningen:

- Vi stärker upp backsidan med en skridskoskicklig back med fina handleder och ett bra skott. Axel var varit med oss och tränat under ett par veckor och han har visat snabbt att han blir en tillgång i vinter. Det ska bli kul att följa Axel i vinter och vi är säkra på att han kommer ta stora kliv i sin utveckling. 

- Axel är ung men han har redan samlat på sig lite rutin med ett gäng matcher med Kumla i HockeyEttan, så han vet vad det handlar om och hur mycket jobb som krävs på seniornivå.


Och så heter han ju Lindborg, ett namn som klingar välbekant här i FAIK! 
- Ja, det är så klart extra kul att det är en spelare med FAIK i sitt DNA!


Thomas Lindborg

Axels pappa Thomas Lindborg (i mitten på fotot) har Fagersta AIK som moderklubb och tillhörde FAIK fram tills flytten till Kumla inför säsongen 94-95, staden som kom att bli hans och familjens hem.
Hemsidan angående 90-talets FAIK: 

Vi får säkert anledning här på hemsidan att återkomma till Axels koppling till FAIK via pappa Thomas, och varför inte grotta ner oss lite mer i största allmänhet i 90-talets framgångsrika upplagor av Fagersta AIK. 

1990-talet här i FAIK var ju epoken "strax före internet" med allt vad det innebär, och varken historik eller "statistik" har bevarats särskilt väl in i framtiden. Det är en epok som faktiskt saknas lite grann i historieböckerna. En tid som vi i FAIK, trots spel i division 1 och trots flera spännande kvalserier, knappt hittar några foton från. Inte ens Fagersta Idrottshistoriska Förening hittade särskilt mycket från denna tid då de samlade in material till boken man släppte i vintras. 

Vem vet, vi kanske kan ordna en intervjuserie med dåtidens stjärnor i A-laget. Kanske rent av finns det något härligt svartgult fotoalbum där ute att bläddra i? 

/ Matte

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link