Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 19/20: Lägeskoll med Varjen

22 JUN 2019 22:14
Hemsidan tog en paus i midsommarfirandet för att ställa några frågor till A-lagets head coach Sebastian Varjomaa, om lagbygget och försäsongen!
  • Uppdaterad: 22 JUN 2019 22:14

Tjenare Varjen! Truppen börjar fyllas på och det ser onekligen riktigt spännande ut, med en stor del av fjolårets trupp intakt och med flera spännande nyförvärv redan klara. I år blev det du som fick äran att arbeta med truppen, hur ser du på den trupp du har satt ihop hittills?
- Tjena! Ja, det stämmer, truppen börjar sakta men säkert att fyllas på med spelare och så här långt ser den spännande ut tycker jag. Nu när Micke (Joona) sajnade för ett år till så känns det bra att att vi kan jobba vidare tillsammans och fortsätta där vi slutade. 

Hur har strategin varit när du har jobbat med truppen och i jakten på nyförvärv?
- Vi har först förlängt med ett antal spelare från förra säsongen och sen har vi även gjort klart med några nyförvärv. Vi har inte haft någon brådska där utan snarare försökt att hitta rätt personer in i truppen.

- När det gäller strategi så har vi velat fortsätta bygga ungt samtidigt som vi har tittat lite extra på spelare med FAIK som moderklubb. Det känns viktigt att få in FAIK-hjärta i truppen, inte minst då två riktiga trotjänare som "Räkan" (Marcus Räikkönen) och "Forssen" (Martin Forss) aviserat att de kommer lägga av.


Hur många platser har vi kvar att fylla på respektive position?
- Vi har med Lucas och Hugo fått målvaktssidan klar vilket känns riktigt bra. På backsidan ska vi in med en till och på anfallssidan har vi några platser kvar att fylla. Vi för diskussioner med några spelare men vill inte avslöja några namn.


Är det spetskompetens som ska in nu eller vad kan man förvänta sig inför de sista "spelarsläppen"?
- Vi kommer att hålla i alla fall två av platserna för riktig spetskompetens. 


Det var hög kvalitet på många lag i vintras och i kvalet framgick det ganska tydligt att lagen i A-serien höll en bättre klass än lagen i B-serien (Värmlandsserien). Flera lag har värvat bra som vanligt men i år saknas t ex seriesuveränerna Strömsbro samtidigt som "stryklaget" Sandviken åkte ur och nykomlingarna Orsa och Hofors kliver in i hetluften.

Vad tror du om ligan, Hockeytvåan Västra A, i vinter?  Tror du det blir det en lika tuff serie i år?

- Jag tror att serien kommer att bli tuff i år med. Vi tappar Strömsbro men jag tycker att nykomlingarna ser mer spännande ut än dom som åkte ur förra året så det talar för en jämn serie med ännu högre lägstanivå.


Berätta lite grann om årets försäsongsupplägg! 

- Årets försäsong kommer vara ganska lik den vi hade förra året. Sen var och när vi går på is är inte 100 procent klart men det ser ut som att vi kommer ha is hemma på Fagerliden redan i augusti i år vilket så klart är positivt.

Några träningsmatcher? 
- Vi siktar i dagsläget på 6-7 st träningsmatcher. Ett par av lagen vi kommer möta är bl a Guldsmedshyttan och Hallsberg.


Fokusområden under försäsongen?
- Vi kommer fokusera mycket på grundspelet samtidigt som vi kommer träna hårt, både med sommarfysen och på isen. Vi kommer höja nivån något snäpp från förra året helt klart, och jag kan lova att ispassen under försäsongen kommer vara de hårdaste i ligan. 


Tack för svaren! Glad midsommar önskar vi dig så hörs vi snart igen!
- Tack själv! Glad midsommar, till alla FAIK:are där ute!  Se lagbygget här: 
https://www.faik-hockey.se/varalag/A-lag/lagbygget1920

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

KAMPANJ UNDER MAJ 2020
Miljonlotteriet

Köp FAIK Team-kläder:

Intersport


Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link