Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 19/20: 16-årige backen Luke Berg skriver A-lagskontrakt

25 APR 2019 22:00
Idag skrev Fagersta AIK A-lagskontrakt med talangfulle juniorbacken Luke Berg (född -02). Luke som redan i vintras fick känna på hetluften under ett antal matcher satsar nu på att växa in ännu mer i A-lagskostymen till nästa säsong. Läs mer nedan!
  • Uppdaterad: 26 APR 2019 01:21

Lagbygget inför säsongen 2019/2020 fortskrider och idag hade vi besök på kansliet av den unge FAIK-fostrade backen Luke Berg, 16 år (snart 17).

Luke Berg som framför allt tillhörde J18 under säsongen fick även chansen att både träna och spela med A-laget. Sammanlagt noterades han för 17 matcher i J18, samt sammanlagt 15 framträdanden i A-laget. 

Alla som såg Luke ta för sig på seniornivå under vintern, fick se prov på 16-åringens spelsinne och fina skridskoåkning. Nu är det dags att ta ett ytterligare kliv i karriären. Idag skrev han nämligen under sitt första A-lagskontrakt, så vi passade givetvis på att fråga honom hur det känns!


Tjenare Luke! Hur känns det att ha fått den där signaturen på pappret? 
- Tjena! Det känns grymt kul att jag har fått chansen att skriva mitt första A-lagskontrakt. Jag ser verkligen emot den kommande säsongen och hoppas på en rolig säsong.


Hur upplevde du den gångna säsongen, 2018/2019?
- Jag hade väl en helt okej säsong poängmässigt (8+18 = 26p på 17 matcher i J18! / hemsidans anm.) men det finns alltid saker man vill förbättra i spelet.


Hur nyttigt var det för dig att få vara med och känna på hetluften i A-laget i vinter?
- Jag tror absolut att det har varit nyttigt att jag fått vara med och känna på lite redan förra säsongen. Nu vet jag mer vad som krävs av mig för att ta nästa steg i min utveckling.


Nu väntar sommarträning och försäsong. Vad ska du jobba med under sommaren?
- Målsättningen är ju så klart att gå upp några kilon och att bygga på mig en del muskler. Jag ska försöka förbereda mig själv så bra som möjligt inför säsongen!Hemsidan bad även A-lagets huvudtränare Sebastian Varjomaa om en liten kommentar gällande tillskottet på backsidan. Så här säger han: 

 

Luke var med en del matcher och tränade även med oss mycket redan förra säsongen. Nu kommer han vara en del av truppen redan från start, säger coach Varjomaa och fortsätter med att försöka beskriva Luke Berg som spelare ...

- Som spelare är han en ung och utvecklingsbar back. Han är duktig på skridskorna och har fina händer. Det ska bli riktigt spännande att följa Lukes utveckling nästa säsong!

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

KAMPANJ UNDER MAJ 2020
Miljonlotteriet

Köp FAIK Team-kläder:

Intersport


Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link