Hoppa till sidans innehåll

Kapten Hassel #28 har ordet!

19 NOV 2019 14:49
Hemsidan fick tag på lagkapten Karl Hassel #28 och passade på att ställa några frågor om bl. a. årets säsongsinledning, samarbetet i förstakedjan, hur vi ska få igång utdelningen i PP och kärleken från (och till) hemmapubliken!
  • Uppdaterad: 19 NOV 2019 14:49

Tjena! Hur är läget med Karl Hassel inför kvällens match?
- Tjena! Det är bara bra med mig. Jag är revanschsugen precis som resten av laget! 


Det blev torsk hemma mot Hofors i fredags, vilka tycker du var de främsta orsakerna till att vi förlorade?
- Hmm, det är svårt att svara på tycker jag. Egentligen skapar vi tillräckligt många bra målchanser för att vinna, men de var effektivare än oss. 


Ja, på tal om effektivitet. Jag tittade lite på "special teams"-statistiken och jämförde även lite grann mot i fjol då vi var bäst i ligan i powerplay med hela 26,89% utdelning efter 33 omgångar. Jag har även för mig att det inte såg ut så hela tiden utan att vi höjde oss i den spelformen under säsongens gång. Vi slutade även femma i Penalty killing-statistiken. 

I år ser det statistiskt sett lika bra ut sett till PK-spelet där vi är fjärde tätaste laget med 82,93 procent. Men vi ligger just nu på 12:e och sista plats i powerplay-statistiken, vilket förstås kan ändras snabbt bara vi får in några puckar, men hur ska vi lyfta vårt PP och få mera utdelning? 
- Ja precis, vi är medvetna om special-teams delen och det är något vi diskuterar och jobbar med på träningarna. Jag tycker ändå vi hade ett bra PP i början av serien men sen har de gått i stå av någon anledning.

Tycker du som passningsgeni och van powerplay-spelare att coacherna ska ruska om och testa olika formationer eller är det tålamod som är nyckeln?
- Det är svårt att svara på vad vi ska göra. Vi har testat lite olika formationer så förhoppningsvis lossnar det snart som det oftast brukar göra. Säsongsinledningen har varit helt okej ändå och vi har gjort riktigt bra matcher men även några lite svagare insatser. Vi har många omgångar kvar att spela och lär få se laget ta flera kliv framåt under säsongen.

Hur ska vi göra för att komma upp i en lite "högre lägstanivå" och förhoppningsvis även klättra uppåt några pinnhål i tabellen?

- Ja, precis, jag delar den uppfattningen och jag tror vi kan höja lägstanivån genom att lita på vårat spel och göra det vi kommit överens om. Gör vi det så kommer vi klättra i tabellen!


Hur har samarbetet funkat för er i förstakedjan den här säsongen?
- Vi har snurrat runt med lite olika gubbar och nu på slutet har "DG" (Dennis Gustafsson) och "Jacke" (Jakob Karlsson) och jag tycker att det har funkat bra de matcher vi spelat ihop.


Vad blir nyckeln till 3 pinnar mot Falun ikväll?
- Nyckeln ikväll blir att vi spelar vårat spel där vi tar tag i taktpinnen direkt och vågar släppa loss och vara kreativa!Någon hälsning till publiken innan vi avslutar?
- Fortsätt stötta oss som ni gör, vi har seriens överlägset bästa hemmapublik enligt mig!
Skribent: Mathias Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link