Hoppa till sidans innehåll

I pappas fotspår - Nicklas Andersson ny lagledare i A-laget

08 NOV 2019 14:05
- Det var inget svårt beslut att tacka ja när jag fick förfrågan. Min pappa levde för FAIK i alla år och klubben har gjort allt så fint ända sedan hans bortgång. Jag känner mig välkommen och man har tagit emot mig med öppna armar.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2019 14:05

Nu är det klart att Nicklas Andersson, son till FAIK:s legendariske materialare Göran "Manuffen" Andersson som gick bort i somras, tar över som lagledare i A-laget.

Hemsidan fick en pratstund med A-lagets nye lagledare Nicklas Andersson, som berättade hur det gick till när han fick frågan och hur det känns att gå i "pappas fotspår" här i Fagersta AIK.


- Vi har känt oss så fint bemötta från klubben ända sedan pappas bortgång. Först gick man ut med ett meddelande och beklagade sorgen nästan direkt och sen har det bara rullat på, med med hyllningsmatchen för pappa, insamlingen till Prostatacancerförbundet, videohälsningarna från alla gamla FAIK:are och så vidare. Så det var inget svårt beslut när jag sedan fick frågan om jag ville hjälpa till som lagledare. 


Nicklas sparar verkligen inte på berömmet
till klubben när han berättar om den senaste omtumlande tiden. En känslosam höst som så småningom ledde fram till att han nu själv befinner sig i båset på Fagerliden, precis där som hans pappa Göran har stått i så många år.


- När jag fick frågan från Sportgruppen om jag ville hoppa med som lagledare i A-laget så bad jag först om lite betänketid och det handlade främst om att jag ville ta beslutet i samråd med min fru Lotta. Sen när vi hade pratat ihop oss så var det ett lätt beslut att tacka ja.


Under samtalet hoppar vi mellan samtalsämnena och Nicklas berättar bl.a. om vårens spännande kvalserie då han själv kom ännu närmare FAIK, och kanske var det mycket tack vare pappa Görans starka intresse ...


- I våras under kvalserien när pappa inte riktigt orkade åka på alla matcher längre så hade vi kontakt i varje periodpaus och efter matcherna där jag fick berätta hur det gick. Han var så intresserad och brann lika mycket för FAIK även när han mådde sämre och fick åka in och ut från lasarettet. Han ville verkligen vara på plats men han orkade helt enkelt inte men då kunde han ändå leva "genom mig" kan man säga.

Vilken blir din roll nu i Fagersta AIK?
- Jag kommer vara ansvarig för att saker fungerar runt laget, det kan vara allt ifrån att fixa matlådor och mellanmål till att hälsa motståndare välkomna till hallen. Se till att spelarna har det bra och att allt flyter på så bra som möjligt. 


Du har ju själv en lång bakgrund just som lagledare och materialare men jag associerar dig kanske främst med innebandyn här i stan.

- Det stämmer, och det finns en hel del som fungerar ganska lika oavsett idrott så jag kan använda mig av min erfarenhet även här. Jag har redan fått jobba med lite massage som jag har gått utbildning i. Jag har varit med i Per-Ols innebandy och just nu i distriktslaget för flickor där jag är materialare. Men det är mest på helger och då är vi spellediga från hockeyn så det funkar bra.Du har ju redan varit med ett tag innan denna intervju. När var det du kom in i laget och hur gick det till?
- Jag har varit med sedan efter matchen mot Smedjebacken hemma. Då presenterade jag mig för killarna och jag måste säga att jag har känt mig välkommen med öppna armar ända sedan dess. Både spelare och ledare verkar tycka att det var roligt att jag hoppade med. 


Till sist måste jag ju fråga något om kvällens match. Hur tror du det går ikväll hemma mot Hallsta?
- Om jag ska gå på hur det såg ut på träningen igår så var det ett riktigt jävlaranamma på isen. Så grabbarna kommer ut väl förberedda och revanschsugna efter förlusten i Valbo. Vi kommer kriga på och visa hemmapubliken från start att det ska bli tre pinnar till FAIKEN ikväll!


* Vi har gått in i november månad a.ka. "Movember" och vill ni också ge ett valfritt bidrag till vår insamling till Prostatacancerförbundet så har ni fortfarande möjligheten (länken nedan). I skrivande stund är insamlingen uppe i hela 13 775 kronor: 

https://insamling.prostatacancerforbundet.se/fundraisers/fagersta-aik-en-match-for-goran-insamling-till-prostatacancerforbundet

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link