Hoppa till sidans innehåll

Inför Orsa hemma - Hemsidan möter Anton Nyman #17

29 NOV 2019 17:01
Hemsidan fick en pratstund med Anton Nyman #17 som stod för hela 2 mål och 1 assist senast. Han berättar om tankarna inför kvällens hemmamatch men även om hur han ser på säsongsinledningen, hur han tycker kemin funkar med kedjekamraterna m.m.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2019 17:01

Fagersta AIK - Orsa IK
HockeyTvåan Västra A Omgång 16

Datum: Fredag 29 november 2019 kl. 19:00
Plats: Fagerlidens Ishall, Fagersta

Följ hela omgång 16 här: http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Live/10428 

Tabell, statistik, etc: http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10428 Anton Nyman


Tjena Anton! Två mål och ett assist från din klubba i tisdags, hur skönt var det på en skala?
- 10 av 10 så klart! Det är alltid roligt när man får hänga dit några, och ja, att göra bra saker för laget framför allt. 

"JOBBAR MED BARN SÅ DET TENDERAR ATT GÅ RUNT LITE SJUKDOMAR"

Visst är det så att du har haft lite otur och varit sjuk ett par gånger under hösten, och tom missat nån match pga det. Stämmer det?
- Ja, det är helt korrekt att jag blev lite sjuk och skadad i början av säsongen men det är bra nu! 

Jag gissar att det var lite frustrerande att inte kunna få visa för alla vad du går för fullt ut?
- Helt klart så är ju hälsan viktig för att kunna prestera. Jag försöker alltid göra mitt bästa för att må så bra som möjligt men när man jobbar bland barn tenderar det att gå runt lite sjukdomar lite hela tiden, haha. 


Anton Nyman & Henrik SternebäckMen desto gladare blev du när det äntligen trillade in ett par puckar i tisdags.
Sådant är så härligt att se som publik, när spelarna firar målen ordentligt. Det måste varit kul att få presentera sig för hemmapubliken med ett par kassar?
- Ja, haha, det är roligt att göra mål men jag blir alltid väldigt glad när jag gör något som resulterar i framgång för laget. 

ANTON OM SÄSONGSINLEDNINGEN - "EN STOR OMSTÄLLNING"

Hur tycker du annars att din egen säsongsinledning har gått?
- För mig har säsongen startat lite upp och ner kan man väl säga.


Har det varit en stor omställning, och jag tänker väl först och främst från junior- till seniorhockey, men sen kanske rent allmänt med flytten hit och så vidare?
- Det är en stor omställning att flytta längre bort, att jobba 100 procent, med en hund i familjen och så klart själva seniorhockeyn i sig. Men numera har jag vant mig med allt runt omkring hockeyn och det tror jag även är en stor del i varför mitt spel har lossnat just nu. 


Du nämnde att du jobbar med barn. Berätta lite om hur det har löst sig för dig "off ice" med allting, jag tänker på bostad och jobb och så vidare?
Allt är löst off-ice. Jag har fått ett jobb inom skolan och jag har en fin lägenhet som jag delar med min hund och sambo. Så, det jag gör om dagarna blir att jobba, ta hand om min hund, umgås med sambon och att träna. En hel del tid går väl även åt till tevesoffan, haha! 

"HELA SERIEN ÄR VÄLDIGT TAJT"

Nu har ni mött alla lag i serien, vissa av dem har ni t.o.m mött både hemma och borta. Tycker du att tabellen speglar verkligheten, är det de tre bästa som huserar i toppen av tabellen och tror du att FAIK kan klämma in sig där uppe innan omgång 33 är färdigspelad?
- Hela serien är väldigt tajt och har en bra nivå överlag men jag tror absolut att vi kan ta en av de platserna i tabellen om vi fortsätter på detta spåret vi har lagt för oss själva.
 

"SÅ KLART NYA LJUDANLÄGGNINGEN BLIR EN SUCCÉ"

Vi har denna vecka fått ett helt nytt högtalarsystem på plats i taket hemma på Fagerliden. De gamla högtalarna har fyllt sitt syfte under några decennier men under senare tid har ljudet varit under all kritik.

Hela fjorton (14!) nya högtalare är monterade i taket
och till detta tillkommer förstärkare och mixerbord. Det kommer nog bli ett jäkla tryck på musiken framöver men framför allt blir det nog en ball upplevelse för alla våra vana besökare att plötsligt kunna höra vad speakern säger. 


Tror du precis som jag att det kommer bli succé?
- Så klart det blir succé!


Har du någon låtönskning till matchen?

- Det är svårt att säga en bra låt som passar alla, men jag kan slå till på 'Warriors' med 'Imagine Dragons'. Den brukar tagga till mig! 

ANTON OM SAMARBETET MED KEDJEKAMRATERNA 

I tisdags lirade du mellan Victor Hedfors #23 och Henke Sternebäck #21. Jag kollade med Varjen och det verkar bli samma konstellation i kväll. Hur tycker du att ni tre funkar ihop?
- Jag tycker att vi funkar väldigt bra ihop. Vi hittar varandra väldigt enkelt och vi förstår varandra där ute. Kommunikationen är bra sinsemellan och vi håller oftast med varandra när det gäller vad som ska eller måste göras.


Med bra vingar så är det lättare att flyga!
- Ja, jag är mer än nöjd med mina vingar!

"DISCIPLINERAT FÖRSVARSSPEL - KONTROLLERAT MEN AGGRESSIVT ANFALLSSPEL"

Morgondagens motståndare är ju faktiskt nykomlingar från HockeyTreab men de har lite överraskande parkerat i toppen hela hösten. Nu på slutet har de i och sig visat sig mänskliga med några förluster. Hur besegrar vi Orsa IK i afton?
- Med ett disciplinerat försvarsspel, ett kontrollerat men även aggressivt anfallspel, och framför allt genom att vara konsekventa i vårt spel.

 
Vem avgör i kväll?
- Karlsson (Jakob Karlsson #14 /hemsidans anm.) är bra het, så jag lägger mina pengar på honom! 


Jacke K

"TACK FÖR DET VARMA MOTTAGANDET JAG HAR FÅTT"

Nån hälsning till hemmapubliken innan vi avrundar och taggar för match? 
- Jag vill tacka alla som stöttar oss igenom ur och skur. Jag hoppas att många av er kommer ner till hallen ikväll. Sen vill jag också tacka för det varma mottagandet jag har fått från fagerstaborna!
Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link