Hoppa till sidans innehåll

Inför Alfta borta: Tre unga talanger med i kvällens trupp - Back lånas in från HockeyEttan-laget Köping HC

10 DEC 2019 17:30
FAIK reser idag de ca 19 milen norrut för att möta hälsingelaget Alfta GIF i årets sista bortamatch. Kvällens laguppställning innehåller några överraskningar inkl. tre unga talanger från J18 och en inlånad back från Köping. Läs mer nedan!
  • Uppdaterad: 10 DEC 2019 19:22

Alfta GIF - Fagersta AIK 
HockeyTvåan Västra A Omgång 19

Datum: Tisdag 10 december 2019 kl. 19.00
Plats: Alfta Ishall, Alfta

Följ matchprotokollet live här: http://stats.swehockey.se/Game/Events/443984

Ikväll reser A-laget de ca 19 milen norrut för att möta hälsingelaget Alfta GIF på bortaplan. Denna vecka spelas de två sista grundserieomgångarna under 2019 och för fjärdeplacerade FAIK så innebär det Alfta borta ikväll och därefter Söderhamn/Ljusne hemma nu på fredag den 13:e.

I kväll får vi se 15-årige Melvin Joona (center/forward), 16-årige Hannes Carlsson (center) och 15-årige Gustav Bosell (back) - till vardags i FAIK J18 - få chansen i A-laget. 


KVÄLLENS LAGUPPSTÄLLNING
(klicka för större format, öppnas i nytt fönster)

Laguppställningen


Den 15-årige rightskytten Melvin Joona spelar både center och forward i U16 och J18 och några av hans största styrkor sitter i det offensiva spelet där han både är en vass målskytt och vinner sina "man-man"-dueller vilket skapar tid och ytor i anfallszon. Hela 35 poäng har det hittills blivit sammanlagt bara nu under hösten, fördelat på tio U16-matcher och nio matcher i J18, varav hela 28 mål.

Melvin har gjort en match med A-laget denna höst och dubblar alltså den skörden ikväll.


Seniordebuterande 16-åringen Hannes Carlsson är en hårt jobbande center som beskrivs som lika nyttig i anfallszon som i egen zon. En klassisk tvåvägsspelare med andra ord, en spelare med många strängar på sin lyra. Hannes anses vara exceptionellt duktig på att vinna sina tekningar vilket är en viktig och eftertraktad spetskompetens värd att fortsätta förädla och jobba med.

Hannes har tagit stora kliv framåt den här säsongen och är en viktig nyckelspelare i Fagersta AIK:s J18-lag och det är kul att just han är näste spelare som får chansen att känna på hetluften med A-laget.


15-årige backtalangen Gustav Bosell spelar sin fjärde match med A-laget ikväll. 
Gustav Bosell är den spelskicklige backen som i höstas utsågs till lagkapten för Västmanlands lag i TV Pucken 2019. Även "Gurra" har varvat spel med både U16 och J18 under hösten och har levererat bländande insatser och mängder med poäng.

Under hösten har det blivit hela 8 mål och 29 poäng på bara tio matcher med U16 och 3 mål och 12 poäng på 10 matcher med J18.


Stort Lycka till ikväll grabbar!


JONAS REIMAN - INLÅNAD BACK FRÅN KÖPING HC MED IKVÄLL

Jonas Reiman

Kvällens match är faktiskt årets sista bortamatch och Fagersta AIK siktar självklart siktar på att avsluta 2019 på bästa sätt med full pott. Det är dock ett något skadeskjutet FAIK som tar sig an tabellsjuorna Alfta borta ikväll, så därför har vi även lånat in den unge spelskicklige backen Jonas Reiman från Köping HC i HockeyEttan.


- "Vi har bara fyra ordinarie backar friska till kvällens match så vi är oerhört tacksamma att få låna Jonas Reiman ikväll", hälsar head coach Sebastian Varjomaa.


Beskedet som hemsidan har fått är att lånet gäller endast kvällens match.

Vi önskar Jonas Reiman välkommen till FAIK samt ett stort lycka till!

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link