Hoppa till sidans innehåll

Fri Entré till säsongens sista Bruksderby!

02 FEB 2020 23:16
Efter fredagens otroliga vändning och viktiga seger borta mot Orsa så är det nu dags för omgång 28 av 33. Säsongens tredje och sista bruksderby, hemma mot Smedjebacken, står för dörren. Våra fantastiska sponsorer bjuder kvällen till ära på FRI ENTRÉ!
  • Skapad: 02 FEB 2020 23:16

Fagersta AIK - Smedjebacken HC
HockeyTvåan Västra A Omgång 28

Datum: Tisdag 4 februari 2020 kl. 19:00
Plats: Fagerlidens Ishall, Fagersta


GRINDSLANTEN 2020 - ÅRETS SPONSORMATCH
Det är dags för GRINDSLANTEN 2020 (även kallad sponsormatchen, enkronasmatchen m.m.)
Konceptet är detsamma som tidigare år; FRI ENTRÉ för publiken och i stället är det våra sponsorer (både företag och privatpersoner) som lägger en valfri summa, vanliga belopp är allt mellan 1, 2, 3 och 5 eller 10 kronor per åskådare. Denna säsong blir det ett stekhett bruksderby som våra sponsorer bjussar publiken på!

SÄSONGENS TREDJE OCH SISTA BRUKSDERBY
Matchen är säsongens tredje och sista derby mellan FAIK och Smedjebacken. Det första mötet 22 oktober vann gästerna SHC med 2-3 på Fagerliden inför 579 åskådare men i returmötet i Ovakohallen den 3 december så var det FAIK som vann tämligen överlägset (1-6) inför 411 åskådare.

Förutom äran som alltid står på spel i ett derby så är matchen mycket viktig för både FAIK och SHC, som båda är indragna i varsin streckstrid. Fjärdeplacerade Fagersta AIK jagar - och kommer fortsätta jaga - en topp 3-placering hela vägen in i kaklet. En plats som finns inom räckhåll efter den sköna segern över i tabelltvåorna Orsa i fredags.

Samtidigt befinner sig Smedjebacken i skrivande stund på nionde plats och därmed säker mark när det gäller det nedre strecket men det gäller att fortsätta plocka poäng för att kunna hålla minst två lag bakom sig men även för att klättra någon ytterligare tabellplacering innan grundserien är färdigspelad. 

En mycket viktig match för båda lagen således och dagen till ära så bjuder våra sponsorer på FRI ENTRÉ. Ta Chansen att se säsongens sista Bruksderby på plats!

Ta gärna med en vän eller två eller sju så gör vi GRINDSLANTEN 2020 till årets stora Publikfest!


PRESENTATION AV ÅRETS SPONSORER
En presentation av årets Entrésponsorer kommer snart här på hemsidan! 


* Hela 735 personer kom för att se Sponsormatchen 2019 (FAIK vs. Strömsbro) och vi hoppas självfallet på storpublik även i år!

VARMT VÄLKOMNA!


INTRÄDE SPONSORMATCHEN 2020
Vuxen: GRATIS
Pensionär/studerande: GRATIS
Barn/ungdom under 15 år: GRATIS
Matchprogram special-utgåva: 20 kr 

Orsa IK - Fagersta AIK 4-6 (2-0, 2-2, 0-4)
HockeyTvåan Västra A Omgång 27

Datum: Fredag 31 januari 2020
Plats: Orsa Ishall

Skott:
49-34
Matchprotokollet: http://stats.swehockey.se/Game/Events/444034

FAIK visar en fullkomligt sanslös lagmoral i andra halvan av fredagskvällens match och gör det "omöjliga". Tabelltvåorna Orsa IK hade en till synes "bekväm" ledning med 4-0 när halva matchen var spelad, men hör och häpna. FAIK vänder underläge med 0-4 till en lika osannolik som magisk lagseger, med hela 6-4. Sex olika målskyttar står för de sex målen som ger oss tre otroligt viktiga poäng. 

Samtidigt som vi tog in 3 pinnar på Orsa så förlorade nämligen även Valbo hemma mot Söderhamn, vilket gör att vi nu bara har 5 poäng upp till tredjeplatsen med 6 omgångar kvar att spela (18 poäng). Stärkta av fredagens seger så känns det som att vad som helst är möjligt.

Nu sluter vi oss samman alla FAIK:are, fyller hallen och bär fram grabbarna till seger i derbyt på tisdag. Ty, detta... damer och herrar... detta är bäddat för en riktig nagelbitare!


Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link