Hoppa till sidans innehåll

Framtiden knackar på - A-lagsdebut för Albin Silfver

22 FEB 2019 18:05
Ikväll blir det A-lagsdebut för 15-årige snabbskrinnande forwarden Albin Silfver. Albin som har tränat med A-laget under sista tiden blir därmed den femte FAIK:aren från den framgångsrika "03-kullen" som fått komma upp och testa spel på seniornivå.
  • Skapad: 22 FEB 2019 18:05

Inför Hedemora SK - Fagersta AIK

Under fredagseftermiddagen meddelade coacherna för A-laget att man tar med sig ännu en ung debutant i kvällens trupp. Spelaren är forwarden Albin Silfver -03 som under säsongen har spelat i både FAIK U16 och J18 och gjort det utomordentligt bra på båda nivåerna. 

Albin, som får sällskap av backen Kevin Oinonen Thingberg under kvällens match, var precis som de övriga 03:orna som fått chansen i vinter (Lucas Forsell, Ludvig Johansson och Pontus Sjögren) en del av Västmanlands mycket framgångsrika lag i TV Pucken i höstas.

A-lagets assisterande tränare Micke Joona beskriver Albin Silfver så här:

- Albin är en skridskostark forward som har en oerhört ödmjuk och träningsvillig inställning. Han har varit med och tränat med oss under senare tid och han tar verkligen för sig där ute. Vi tycker att Albin har visat bra inställning och han förtjänar att få komma upp och känna på hetluften. 

Micke Joona fortsätter ... 

- Vi tycker att det är kul att ha möjligheten att släppa fram egna FAIK-talanger som får komma upp och känna på spel på seniornivå. Nu har alla 03:orna från TV Pucken-laget varit uppe och känt på A-lagsspel i vinter, så det känns också bra att vi har kunnat ge alla chansen.


Annars då, hur tänker ni tränare inför kvällens match?
- Allt känns bra och vi är laddade. Vi har allt i egna händer och går självklart för tre poäng. Vi ska ha den här andraplatsen och få hemmafördelen i playoff och vi vill avsluta seriespelet med en positiv trend.  

Vilka saknas ikväll?
- Saknas ikväll gör backarna Sebastian Hassel, Alexander Bjurman och nye Emil Persson (en del av överenskommelsen med HSK var att han ej spelar mot sin förra klubb) och framåt så saknas Simon Jokiniemi och Emil Johansson.

Tror du att det kanske rent av är bra för de lag som ikväll går vinnande ur striden att ha fått den här kampen hela vägen in i kaklet, i stället för att avsluta serien lite på halvfart... alltså, typ jämfört med ifall ligan hade varit mera ojämn och vi blev klara för flera omgångar sedan?
- Jag vet inte om det är bra men det är i alla fall kul att spela matcher som har betydelse hela tiden och att det är strid hela vägen. Det visar om inte annat att det är en jämn och bra serie.

Lycka till ikväll!
- Tack så mycket! Nu kör vi!

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Köp FAIK Team-kläder:

Intersport


Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link