Hoppa till sidans innehåll

En FAIK:are stämplar ut - Intervju med Lucas Forsell #23 efter slutsignalen

04 APR 2019 19:17
Från det att Lucas som fyraåring tog sina första skridskoskär hemma på Fagerliden så har det blivit hela 11 år som ishockeyspelare i Fagersta AIK. Men igår tog denna första delsträcka mot toppen slut - i höst väntar i stället spel för Färjestad BK!
  • Uppdaterad: 04 APR 2019 19:17

Från det att Lucas som fyraåring tog sina första skridskoskär hemma på Fagerliden så har det blivit hela 11 år som ishockeyspelare i Fagersta AIK. Men igår kväll, då slutsignalen ljöd så tog denna första delsträcka mot toppen slut. 

I sommar går nämligen flyttlasset till Karlstad där Lucas till hösten påbörjar sina hockeygymnasiestudier och där han fortsätter sin hockeykarriär i Färjestad BK.

Denna säsong har det den blott 15-årige Lucas Forsell noterats för hela 23 seriematcher i A-laget och 9 slutspelsmatcher och han har verkligen vuxit in i A-lagskostymen allt mer och förtjänat mer och mer speltid. Totalt hann han producera fina 5+5 = 10 poäng (+1p under slutspelet) under sin debutsäsong på seniornivå.

I FAIK:s J18 har Lucas dessutom under säsongen hunnit med att spela 11 matcher där han för övrigt gjort hela 23 + 10 = 33 poäng. I höstas hann han även med att spela TV Pucken för andra året i rad och var där lagkapten för Västmanlands framgångsrika "03-lag" som slutade på sjunde plats i turneringen. Med åtta mål och nio assist (17p) landade Lucas på en andraplats i totala poängligan.

Hemsidan fick en pratstund med den unge forwarden igår kväll efter slutsignalen på Fagerliden då det stod klart att laget slutade på fjärde plats i Kvalserien - och att Lucas alltså gjort sin sista match i FAIK-tröjan, åtminstone för den här sejouren!

Lucas Forsell

Hej på dig, Lucas! 
Hur var avslutningsmatchen mot Hallsta enligt dig? 
- Tjena! Matchen var väl ganska ganska nervös när vi gick upp till tre, fyra - noll. Vi visste ju om att vi måste vinna och sen att Munkfors och Strömsbro behövde förlora för att vi skulle ha en chans att gå upp, men vi kom överens om på träningen innan att ingen fick kolla några resultat i periodpauserna.

- Vi hade inte de andra resultaten med oss som vi hoppades men vi vann så det blev en rolig sista match på så vis.


Å ena sidan har vi gjort den bästa FAIK-säsongen på säkert ett par decennier, men det räckte ändå inte riktigt hela vägen till HockeyEttan. Det är oerhört små marginaler men vad tänker du om det?
 
- Jag vet faktiskt inte. Vi kom väl inte upp i samma nivå som de tidigare matcherna och då får man sota för det. Alla lag slog alla i denna serie.
Nåt direkt svar på varför har jag faktiskt inte. De andra var bättre än oss just de matcherna vi förlorade helt enkelt.


Hur har säsongen varit för din del, vill du summera den lite? 
- Ja, det har varit en väldigt rolig säsong, med mycket träning och matcher. Det finns väldigt mycket jag kommer kunna ta med mig från den här säsongen framöver i min karriär. Framför allt nu från kvalserien.


Har du hängt med i skolan och allt sånt, trots allt spel med både J18, A-laget och träning osv?
- Ja, då det har jag. Lärarna har hjälpt mig mycket under lektionerna och man har fått tänka till en extra gång under lektionerna. Så det har funkat bra med allt!


Nu har du alltså gjort ditt sista framträdande i FAIK-tröjan, åtminstone under överskådlig tid. Blir det en "sista sommar med gänget" nu innan du lämnar hemstaden för Karlstad?

- Ja, jag får nyckeln till lägenheten dagen efter att vi slutar skola. Sen blir det väl att rusta och inreda lite i sommar. Som sagt, det blir väl lite som en sista sommar med kompisarna innan jag blir karlstadbo.


Vad eller vem kommer du sakna mest?
- Jag kommer sakna "Ludde" (Ludvig Johansson, målvakt i J18 /hemsidans anm.). Vi har hängt ihop ända sen första dan på dagis, spelat i samma lag och gått i samma klass ända till nu. 


Han är som en brorsa kan jag tänka mig.
- Ja, det kan man säga.
 

Du hade ett antal alternativ när det var dags att söka hockeygymnasium. Vad var det som gjorde att valet till sist föll på Karlstad?
- Jag fick ett jättebra intryck för det första, och till sist var det väl magkänslan som avgjorde.


Kan du beskriva den magkänslan?
- Ja, känslan är att jag kommer få bra förtroende och så känner jag att klubben har en tydlig plan för varje spelare. Det är som en treårsplan med målet att utbilda blivande SHL-spelare. 


Ja, det är ju verkligen en anrik klubb med bra organisation.
- Ja, det finns många bra personer runt om, som Pelle Prestberg som kommer ha hand om skillsträningen för forwards. 


En tvättäkta rightskjutande sniper som dig alltså!
Då tycker jag att du ska be Pelle avslöja hemligheten bakom hans egna långa och poängspäckade karriär, och hur han gjorde för att hålla sig så pass skadefri.  
- Det ska jag göra!


Några sista avslutande ord till moderklubben och alla fagerstabor?
- Jag vill säga att jag är tacksam för alla åren här i Faiken och för förtroendet jag har fått här i A-laget senaste säsongen. Och tack till alla föräldrar, ledare och personer man har fått hjälp av genom åren.

- Sen vill jag säga att vi är en förening på uppgång på ungdomssidan och det finns många jätteduktiga spelare som kommer komma fram under de kommande åren!


Tack för pratstunden och stort lycka till nu Lucas! 
- Tack själv, för allt ni gör för klubben.

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Köp FAIK Team-kläder:

Intersport


Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link