Hoppa till sidans innehåll

Coach Varjomaa inför sista träningsmatchen

26 SEP 2019 23:57
I morgon fredag är det dags för hemmamatch och det sista genrepet inför premiären av HockeyTvåan Västra A om en vecka. För motståndet står (precis som i tisdags) Guldsmedshytte SK och huvudtränare Varjomaa vill nu se mera ödmjukhet i returmötet.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2019 23:57

Fagersta AIK - Guldsmedshytte SK
Fagerlidens Ishall, Fagersta
Fredag 27 september 2019

Köp era säsongskort till grundserien på plats! 
Se vilka sittplatser som ännu är tillgängliga här: https://www.faik-hockey.se/foreningen/biljettersasongskort/ 

I morgon fredag 27 september så är det äntligen dags för match hemma på Fagerliden igen. Välkomna på ett sista genrep innan seriespelet drar igång nästa fredag. Fri Entré! 


Hemsidan fick några ord med huvudtränare Sebastian Varjomaa
inför returmatchen mot Guldsmedshyttan. Han berättade bl.a. om sina tankar inför matchen men även om den mystiske try-out forwarden som att kommer vara med och spela - samt hur han tyckte att 15-årige egna produkten Gustav Bosell skötte sig i sin seniordebut i tisdags! 


- Vi har pratat mycket inom gruppen om ödmjukhet inför uppgiften. Bara för att det är en träningsmatch så kan vi inte ställa ut skridskorna och strunta i den.


Utveckla!

- Ja, det är det som både jag, Micke och laget tyckte var det största problemet i tisdags. Vi var inte ödmjuka nog, och det gäller både till motståndet och till spelidén som vi har kommit överens om, men framförallt till varandra.

- Vi behöver vara ödmjuka mot varandra och ge oss själva, våra kedjekamrater och våra lagkamrater förutsättningar att göra en bra match. Det är framförallt det jag vill se imorgon, att vi uppträder ödmjukt som ett lag, att vi står upp och hjälper varandra när det går emot, och att vi pushar på varandra när det går med.


Ni förlorade matchen i tisdags på bortaplan men det är så klart inte resultatet på tavlan ni fokuserar mest på  under försäsongen.

- Det stämmer. Spelmässigt så är det fortfarande delar i fem mot fem-spelet som håller på och sätter sig. Där har vi haft och fortsätter ha ett stort tålamod. Vi ser en förbättring på träning, dag för dag och vecka för vecka. Det är positivt och de två träningarna nu efter senaste matchen har sett bra ut så jag hoppas och tror att vi får ett bra genrep imorrn! Sen har ni en spelare på "try-out" på isen imorgon kväll, berätta! 
- Ja, det är en forward som heter Rasmus Andersson som senast spelade i en amerikansk liga som heter BDHL och var där näst poängbäst i sitt lag (Sun Valley Suns).


Rasmus, som kommer från Ö-vik och har KB65 som moderklubb är för övrigt son till självaste Fredrik Andersson, huvudtränare i Timrå IK sedan tre säsonger tillbaka och tidigare NHL-scout, tränare i Modo Hockey m.m. 
- Det stämmer bra! 


Då har han säkert mycket hockey i sig. Men appropå forwardsidan så är den väl tämligen full redan. Är det skador i truppen eller vill ni öka konkurrenssituationen?
- Vi har väl några småskavanker, men det är en spelare som vi haft lite kontakt med innan via tidigare sportchefen Stefan Persson. Rasmus frågade om han fick komma och testa denna vecka så han är här och visar upp sig och har varit med och tränat igår och idag.


Och spelar imorrn! 
- Japp, han spelar imorrn och sen ska vi ta det därifrån.


Gustav Bosell
Gustav Bosell har spelat TV Pucken för Västmanland både 2018 och 2019

I tisdags gjorde den spelskicklige backen och egna produkten Gustav Bosell (född -04) matchdebut på seniornivå. Hur skötte han sig?
- Gustav skötte sig jättebra. Han visade prov på bra spelsinne och för sin ålder ett moget spel. Han får ett "Med Beröm Godkänt". Hans insats var en av få positiva saker vi tog med från tisdagsmatchen.


Är han med i morgon igen?
- Han spelar inte i morgon. Vi känner att vi inte behöver stressa fram på nåt vis. Nu har han varit med och fått känna på en match vilket är bra för hans utveckling och vid tillfälle så kommer han säkert att vara med igen. Men vi skyndar långsamt. 
Skribent: Matte Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link