Hoppa till sidans innehåll

Coach Varjomaa inför Falu IF hemma

19 NOV 2019 14:15
Hemsidan jagade rätt på head coach Sebastian Varjomaa för att kolla läget inför tisdagens hemmamatch mot Falu IF. Han fick berätta lite hur tankarna går både om förra matchen och inför kvällens match, samt avslöja den preliminära laguppställningen!
  • Uppdaterad: 19 NOV 2019 14:15

Hemsidan jagade rätt på head coach Sebastian Varjomaa för att kolla läget inför tisdagens hemmamatch mot Falu IF.

Läs intervjun nedan med "Varjen", som även avslöjade kvällens preliminära laguppställning (klicka på bilden för större format):

FAIK-Falu IF

Tjena Varjen!
Hur har det sett ut på träningarna nu efter helgen? Är alla hela och friska?
- Måndagsträningen var bra. Det var bra kamp och högt tempo. I laget så är Jordan Caballero och Oskar Leonardsson sjuka, annars är alla tillgängliga. 


Fredagsmatchen mot Hofors, vad kan man säga om den?

- Matchen i fredags tycker jag att vi öppnade bra. Men vi tappar ödmjukheten en bit in i första perioden. Vi krånglar till det för oss och bjuder på mycket kontringar. Sett över hela matchen så tycker jag ändå att vi är det bättre laget men Hofors är effektiva och gör det bra. 


Ibland finns det vissa lag som av någon anledning verkar trivas lite bättre mot "bättre" lag, typ när spelet blir lite mer strukturerat, jämfört med när man möter lag som på förhand kanske inte är lika starka. Är vi ett sådant lag i år?

Jag tänker exempelvis på matchen hemma mot serieledande Hallstahammar där vi verkligen kommer upp i nivå. Har det med inställningen att göra eller kan ni se några andra mönster i spelet träda fram?

- Jag tror att det är en inställningsfråga. Vi har ett ungt och på många sett orutinerat lag. Vi har inte hittat jämnheten i vårt spel men jag är övertygad om att vi kommer att göra det ju längre säsongen lider.

- Angående matchen mot Hallsta så visar vi att vi kan hålla en hög nivå och vi hittar tillbaka dit genom att vara ödmjuka inför uppgiften varje match. Att var och en tar sitt ansvar i egen zon. I spelet med och utan puck. Vi täcker skott om det behövs och jobbar fullt ut varje byte. 


Några förändringar i truppen inför tisdagsmatchen mot Falu IF?

- Henrik Sternebäck är tillbaka i laget. Lucas (Johansson) står i mål och Luke Berg är tillbaka efter en fraktur i foten. Jordan och Oskar är som sagt borta med sjukdom. 


Bara uddamålet skilde lagen åt när vi möttes på bortaplan. Nu är frågan, hur får vi hål på Falu IF ikväll och plockar tre poäng?
- Vi får hål på Falun genom att spela vårt spel. Vi släpper ner axlarna och kör när tillfälle ges. Målproduktionen är på uppåtgående så jag ser ljust på framtiden!
Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link