Hoppa till sidans innehåll

A-lag/J18: Sommarfysen är igång!

16 MAJ 2020 13:39
Jocke Bergström, Stefan Carlberg och Andreas Karlsson. Så heter tränartrion som håller i den gemensamma sommarträningen för A-laget och J18/U16 i år!
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2020 13:39

A-lagets fystränare Jocke Bergström och Stefan Carlberg och Andreas Karlsson från J18/U16 arbetar från och med i måndags tillsammans med sommarträningen.  

Klart är att A-lagets fystränare Jocke Bergström, tillsammans med Carla och Ante, som alltså är assisterande tränare i J18, kommer att fördela jobbet med sommarträningen sinsemellan och turas om att hålla i träningspassen vilket kommer ge både variation och kvalitet på träningen.


Sportgruppens Lars Ahlbäck säger så här om Jocke Bergström:

- Det är roligt att Jocke Bergström blir med som fystränare i år. Han är själv gammal hockeyspelare, känd för sin otroliga skridskoåkning men även som ungdomstränare för 00:orna i många år. Ett "fysmonster" som älskar att träna.

Hur kommer träningsupplägget att se ut?
- Det är kanske inte jag som bör svara på det men jag vet att man kommer jobba med grundkondition till att börja med, för att sedan gå in mer och mer på explosivitet. Intervaller och snabbhet står på schemat. Säkert några svettiga pass i nån grusgrop. Även hockey-yoga kommer stå på schemat.

Hockeyyoga!
- Ja, men jag kan inte avslöja för mycket!


Per-ols
Svettig fredagsträning i backarna vid Per-Olsskolan.

Jag ringer Ante Karlsson...

Hej på dig Andreas! Berätta något om sommarfysen till hemsidan. Det sägs att ni besökte självaste ringvägsbacken igår!
- Tjenare Matte! Ja, vi körde ett roligt löppass på Per-Ols igår. Det var tredje passet den här veckan och det blev mycket backintervaller, med fokus på snabbhet och explosivitet. 

Hur många spelare var med?
- Vi var 24 stycken igår. 

Är det tre gånger i veckan som gäller nu framöver?
- Ja, precis, måndag-onsdag-fredag blir det som det ser ut. Ett kortare semesteruppehåll kommer det väl bli men annars så kommer vi köra järnet ända tills sommaren är slut. 

- Vi körde ju igång för ett par veckor sen med J18 men fr.o.m. den här veckan sedan Jocke kom med, så kör vi tillsammans med A-laget och det funkar skitbra.


Kan du berätta något mer om Jocke Bergström?
- Ja, han har ju varit ungdomsledare här i många år, tillsammans med bl.a. Benny Johansson. Riktigt kul att Jocke är med oss och tränar!


Men han kommer inte hålla i yogan, för det måste ju helt klart vara Carla. Han känns lite som en yoga-guru!
- Haha, yogan kommer inte Jocke hålla i och inte heller någon av oss utan en duktig kille som heter Dileepa. Det är ingenting bokat än ska jag tillägga men vi tränade med honom förra sommaren och det var riktigt bra. Yoga är riktigt bra rörlighetsträning. Den går att anpassa mot hockeyspecifika grejer, exempelvis höftstelheten som många spelare lider utav. Det är många muskler som måste aktiveras för att man ska bli komplett fysiskt. 

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link