Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Ishockeyförbundet


Svenska Ishockeyförbundet meddelar idag en förändring av spelort för U18-VM för damer, som spelas i januari 2023.
 
Ordförandekrönika om Riksidrottsnämndens övertramp och vägen framåt.
 
Vi söker dig som är en erfaren, engagerad kommunikatör med både kommersiell och ideell bakgrund. Du har skicklighet inom att skriva, filma och redigera.
 
Guldpucken delas ut av Expressen och Svenska Ishockeyförbundet, priset går till säsongens främste svenska spelare. Guldpucken har delats ut sedan 1956.
 
 
Licensprövningen inför säsongen 2022/2023 är avslutad och samtliga föreningar i SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har beviljats licens för spel i sina respektive serier inför kommande säsong.
 
Tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet, lanserar SHL ett stort projekt med målsättningen om att skapa hållbara NIU-spelare. Projektet syftar till att komplettera juniorspelarnas gymnasietid med centrala utbildningsinsatser.
 
När vi nu går in i sommarstiltjen så kan vi summera en hockeysäsong som haft både med- och motgångar.
 
Till nästa säsong utökas samarbetet mellan toppligorna SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet. 4-domarsystemet implementeras stegvis i SDHL och domare från SHL kommer även att döma SDHL-matcher.
 
IIHF presenterar idag spelschemat för Dam-VM 2022, som spelas i Herning och Frederikshavn i Danmark mellan 25 augusti och 4 september. Damkronorna inleder mot värdnationen Danmark i Frederikshavn torsdag 25 augusti.
 
Med anledning av brist på istid har Brinken med hjälp av sponsorer byggt en helt ny zonrink. Nu vill de inspirera fler att hitta lösningar på istidsbristen.
 

”Framtiden är ljus”

(2022-06-09 13:15)
Förbundskaptenerna Ulf Lundberg, Andreas Spångberg och Andreas Karlsson är på plats i Madison, USA under U18-VM. Här reflekterar Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg kring vad han ser av Sverige och Sveriges motstånd på isen.
 
U18-VM för tjejer spelas i USA under perioden 6 juni – 13 juni. SVT sänder Sveriges matcher och här ser du alla tv-tider
 
Svenska Ishockeyförbundet får en ny chans att arrangera U18-VM för damer i januari 2023. SIF kommer att arrangera mästerskapet tillsammans med IIHF, Östersunds IK och Brunflo IK. Klart är också att SVT sänder från mästerskapet.
 
Sedan säsongen 1992/93 utser Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna Årets Pressvärd i svensk ishockey. Lars Lindgren, Luleå Hockey fick den första utmärkelsen. I fjol gick priset till Sven Sandström, Rögle BK.
 

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: info@fagerstaaik.se

Se all info