Hoppa till sidans innehåll

Västmanland klara för kvartsfinal i TV Pucken 2018 - Se matchen i SVT1 kl. 14:20

02 NOV 2018 13:14
Västmanland (med hela 6 st FAIK:are i truppen!) är klara för kvartsfinal i TV Pucken 2018. Detta är första gången sedan 2010 som Västmanland tar sig så långt i turneringen. Läs mer om turneringen samt ett litet snack med kapten Lucas Forsell #12.
  • Skapad: 02 NOV 2018 13:14VÄSTMANLAND KLARA FÖR KVARTSFINAL I TV PUCKEN 2018 - 
SE MATCHEN PÅ SVT1 (SÄNDNINGEN BÖRJAR 14.20)

Senast Västmanlands distriktslag för killar tog sig ända till en kvartsfinal i TV Pucken var 2010 då pojkar födda -95. Åtta år senare, denna gång bestående av pojkar födda -03 och med hela 6 st (!) FAIK:are i truppen, så är Västmanland åter klara för kvartsfinal (och förhoppningsvis mer än så) efter dagens seger med 3-1 över Södermanland.

VÄGEN TILL KVARTSFINALEN
Västmanland, som i början av september gick obesegrade i 5 raka matcher och vann sin Kvalgrupp (B) nere på Gotland, inledde slutspelet TV Pucken 2018 igår, torsdag 1 november. Spelorten är Linköping och man har hittills spelat sina matcher i Stångebro Ishall.

MATCH 1 (TORS 1/11): VÄSTMANLAND-ÖSTERGÖTLAND 3-1
Västmanland började torsdagen med en match mot Östergötland. Det blev en tät match som Västmanland vann med 3-1. Lagkaptenen Lucas Forsell #12 (som ju till vardags även spelar för Fagersta AIK:s A-lag redan som 15-åring) stod där för ett av målen. En annan FAIK:are, Kevin Oinonen Thingberg noterades för ett assist och blev utsedd till Matchens lirare. Kevin, som tidigare var given i truppen men som drabbades av en besvärlig skada förra året, blev för övrigt inkallad till turneringen för bara ett par veckor sedan efter att han hunnit kämpa sig tillbaka med hjälp av rehab, träning och en mental styrka som heter duga. Riktigt starkt jobbat och nu är det bara att blicka framåt för den unge FAIK-talangen!

MATCH 2 (TORS 1/11): VÄSTMANLAND-VÄSTERBOTTEN 2-3 E FÖRL
I den andra matchen stod topptippade Västerbotten som motståndare. Redan efter 15 sekunder så åker Lucas Forsell #12 igenom hela banan och sätter 1-0. Detta blev en otroligt tät och hård match där Västmanland fick slita hårt. Västmanland tar sedan även ledningen med 2-0 innan Västerbotten gör två snabba mål i slutet av period 1. Period 2 blir Västmanland tillbakapressade men skapar några vassa chanser. Matchen går till övertid där Västerbotten får på en slumpchans möjligheten att sätta 3-2 som blir slutresultatet. Men Västmanland får ändå med sig en pinne och står fortfarande obesegrade efter ordinarie matchtid.

MATCH 3 (FRE 2/11): VÄSTMANLAND-SÖDERMANLAND 3-1
Den tredje matchen spelades idag fredag mot Södermanland. Södermanland tog ledningen med 1-0 i PP i den första perioden. Västmanland tar dock över spelet i den andra perioden och går upp i en ledning till 2-1. I slutet plockar Södermanland ut målvakten och Västmanland sätter 3-1 i tom kasse! Lucas Forsell #12 åter igen noterad för en kasse och står på 3+1=4p efter 3 matcher.

FAIK-SPELARNA I TRUPPEN
#26 Ludvig Johansson (-03) Målvakt
#20 Kevin Oinonen Thingberg (-03) Back
#4 Gustav Bosell (-04) Back
#12 Lucas Forsell (-03) Forward (C)
#11 Pontus Sjögren (-03) Forward
#8 Albin Silfver (-03) Forward

KORT INTERVJU MED LAGKAPTEN LUCAS FORSELL #12


GRATTIS LUCAS TILL FINALPLATSEN!

- Tack, det känns otroligt skönt och kul framförallt. Vi har verkligen krigat och hela gruppen har trott på detta.

NU VÄNTAR KVARTSFINAL, HUR SER NI PÅ DEN?
- Det gäller att vi förbereder oss väl. Det är inte många timmar mellan matcherna. Vi vet att vi kommer möta hårt motstånd men vi är taggade inför uppgiften.


DET ÄR MÅNGA ÅR SEDAN VÄSTMANLAND TOG SIG SÅ HÄR LÅNGT I SLUTSPELET. VAD TÄNKER DU OM DET?

- Vi är ett litet län så det kanske inte är så konstigt. Men i detta lag har vi ett riktigt stort hockeyhjärta och vi jobbar verkligen för varandra. Det är nyckeln för att vi är i kvartsfinal med denna trupp.


LYCKA TILL NU I KVARTSFINALEN!!!

- Tack så mycket! Vi kommer kriga på som vi gjort... och till er där hemma: Slå på SVT då matchen visas på tv!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info