Hoppa till sidans innehåll

Upptaktsträff på Brinellskolan - Femton elever med ishockey på schemat!

04 SEP 2020 23:30
I onsdags besökte vi upptaktsträffen för NVU Lagidrott på Brinellskolan. Hela femton elever, samtliga FAIK-spelare, har valt att satsa extra på sin ishockey det kommande läsåret och kommer att träna ihop två dagar i veckan.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2020 23:30

I onsdags besökte vi Brinellskolan för att delta i Upptaktsträffen för NVU Lagidrott. På plats fick vi träffa flera av de förväntansfulla ungdomar som har valt att specialisera sig inom sina respektive idrotter under det kommande läsåret.

Gunnar Matson


Gunnar Matson
, som har varit ansvarig för lagidrotten på Brinellskolan ända sedan starten -99, hade kallat till sig alla ungdomar som valt någon av de fyra tillgängliga idrotterna (bandy, fotboll, innebandy eller ishockey) och han gick igenom verksamheten i stora drag. 

Varje år skiljer sig elevantalet åt så därför är denna upptaktsträff en viktig del för att kunna planera verksamheten.

"Grundkravet är att du ska vara aktiv spelare och tillhöra en förening där du aktivt deltar i träning-och matchspel."


Gunnar


Syftet med mötet
var att först och främst skriva in de elever som har sökt, få en helhetsbild, informera om verksamheten och de instruktörer som fanns på plats fick även en stund med sina elever för att presentera sig och informera om upplägg m.m. 

Från Fagersta AIK fanns Matte Erixon (undertecknad) på plats för att träffa och samla ihop alla namn och uppgifter på hockeyeleverna. Matte kommer även fortsättningsvis vara kontaktperson för gymnasiehockeyn, och därmed jobba ihop med Anton Mella, Nik Unuk, Gunnar Matson och NVU för att hjälpa till att skapa en så bra helhet som möjligt. 

 

"VIKTIGT ATT FÅ UTVECKLAS BÅDE SOM IDROTTARE OCH SOM SOM MÄNNISKOR"

NVU Lagidrott på Brinellskolan ska vara ett alternativ för de elever som vill utvecklas inom sin idrott utan att behöva flytta från Fagersta.

Att eleverna ska utvecklas och spetsa till sig inom sina respektive idrotter är förstås ett självklart mål, men samtidigt är det också oerhört viktigt att alla elever ska må bra - och att de även får en utveckling som människor, framhåller Gunnar Matson.

Förutom att vara fd "ishockeyförälder" (sonen Jesper spelade tidigare bl.a. i Leksands IF) med god kännedom om ishockeyvärlden, inte minst för satsande hockeyungdomar, så undervisar Gunnar Matson faktiskt i just 'Mental träning' på Brinellskolan.

 

"SJÄLVBESTÄMMANDE MOTIVATION" - VILKA ÄR KVALIFICERADE?

För att vara behörig att söka till NVU Lagidrott så är kriterierna:

  • Du ska vara aktiv spelare i din lagidrott - i en förening.
  • Du ska brinna för din lagidrott och vilja utvecklas.

Gunnar

KLART MED TVÅ UNGA, SKICKLIGA INSTRUKTÖRER

Instruktörerna för ishockeyträningarna, som är förlagda på Fagerliden under måndagar och onsdagar, kommer att vara två unga och drivna tränare.

Tränare blir teknik/skills-tränaren Anton Mella, numera västmanlänning men ursprungligen från Skellefteå i Västerbotten - samt den landslagsmeriterade slovenske forwarden Nik Unuk, som även tillhör Fagersta AIK:s A-lag för andra säsongen i följd.

 

FEMTON UNGDOMAR MED ISHOCKEY PÅ SCHEMAT

Hela femton spelare (2 målvakter och 13 utespelare) fördelat på elva killar och fyra tjejer, har valt Ishockey som sitt individuella val för det kommande läsåret. Samtliga elever tillhör Fagersta AIK och är födda mellan 2002-2004. 

Kurserna som är invävda i lagidrottsutbildningen - och som eleverna självklart får betyg i - är följande:

Idrott och Hälsa 1 Specialisering 100p
Idrott och Hälsa 2 Specialisering 100p
Träningslära 1 100p

* Man kan också välja att studera sin idrott ett läsår i taget. Elever binder bara upp sig för ett läsår och möjlighet finns att välja något annat individuellt val nästkommande läsår.

 

AntonMella

ANTON MELLA A.K.A. "HOCKEYJUMP"

Under hela september månad, med start redan nästa vecka, så kommer Anton Mella att hålla i ispassen. Senare, från och med oktober så tar A-lagets slovenske landslagsmeriterade forward Nik Unuk över huvuddelen av ishockeyundervisningen. Anton Mella kommer att vara tillbaka ca 2 gånger i månaden för att köra sina ispass.

Den 24-årige (han fyller faktiskt 25 år nu på tisdag) Anton Mella är en av Sveriges just nu mest anlitade teknik/skills-tränare. Bara nu i sommar har det blivit hundratals timmar på is runt om i hela Sverige från norr till söder. Vi är nog många som har följt Anton i sociala medier under det senaste året via hans kända instagram-konto "@hockeyjump". 

Anton Mella är en passionerad hockeytränare och en stor favorit bland många unga hockeyspelare. Något som inte är svårt att förstå då han sprider mycket hockeyglädje omkring sig och bjuder mycket på sig själv och lär ut sina tricks på isen (och på nätet).

Anton Mellas motto är “Motivation, Inspiration och kärlek för hockey” och det är just vad vi hoppas att han ska förmedla!
 
Nik Unuk


24-årige Nik Unuk
är en skridskoskicklig forward och en pålitlig poänggörare som i vinter gör sin andra säsong i FAIK-tröjan. Vi ser verkligen fram emot att få dra nytta av hans hockeykunnande och hans långa erfarenhet med spel på internationell nivå, inte bara som spelare utan även som instruktör för våra gymnasieungdomar. 

Fagersta AIK ser denna tränarlösning som väldigt spännande, och vi är glada över att våra ungdomar kommer få träna med två unga, skickliga instruktörer som tillför nya influenser, kunskaper och inspiration, utöver den vanliga lagträningen i FAIK U16/J18. 

 


Fakta Nik Unuk

Namn: Nik Unuk
Position: Forward
Ålder: 24 år (född 13 augusti -96)
Nationalitet: Slovenien 
Moderklubb: HK Maribor

Senaste klubb: Fagersta AIK (14+19 = 33 poäng på 31 matcher)

Poäng under seniorkarriären: 
HockeyEttan (29 matcher) 7+7 = 14 poäng
HockeyTvåan (169 matcher) 95+106 = 201 poäng och 11+12 = 23 poäng på 26 slutspelsmatcher.

Landslagsmeriter: 48 landskamper + 2 Junior-VM med U18-landslaget, 2 Junior-VM med U20-landslaget
Har spelat i följande svenska klubbar: IFK Ore, Åmåls SK, Malungs IF, Sollefteå HK, Olofströms IK

Skribent: Matte Erixon
E-post: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer


Epiroc

Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Besöksadress:
Fagerlidens ishall, Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: +46793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info