Hoppa till sidans innehåll

Uppdrag: Föreningsutveckling

09 FEB 2018 15:43
Nu utvecklar vi hela FAIKEN! I går torsdag så sjösatte vi det nya långsiktiga utvecklingsprojektet som kommer att genomföras tillsammans med Svenska Ishockeyförbundets Anders Lundqvist.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2018 15:53

Nu utvecklar vi FAIKEN!

I går, torsdag 8 februari, så gick startskottet för Fagersta AIK:s nya projekt på temat Föreningsutveckling. Det är ett massivt arbete som har påbörjats där vi kommer att "vända på varje sten" i hela föreningen - från hockeyskola, ungdomshockeyn och tjejhockeyn och ända upp till A-lagsverksamheten, inklusive hela organisationen. Utvecklingsprojektet är ännu i sin linda, men kommer att fortsätta under hela våren, samt under hela nästa säsong 2018-2019. Med i projektet, och till vår hjälp, har vi ingen mindre än Anders "Lunkan" Lundqvist, hockeykonsulent på Svenska Ishockeyförbundet!

Efter ett givande möte som pågick under ett antal timmar, där styrelsen och Lunkan gick igenom stort och smått om föreningens nuvarande "status" samt bokade in tid för uppföljning, så fortsatte torsdagen på Fagerliden där man besökte Tre Kronors Hockeyskola och hälsade på ledare och barn.

Stickhandling - Att hantera klubban på isen

Efter hockeyskolan så var det dags för den skicklige Lunkan att hålla i två st 1-timmars ispass med FAIK:s ungdomar - denna gång på temat "stickhandling" (han var här senast i december och då jobbade vi med temat Feedback).

Med Tre Kronor-overallen på sig, och med sin långa erfarenhet från bl.a. camper och ungdomslandslag, så har Lunkan självklart en alldeles särskild auktoritet och pondus på isen - något som märks på grabbarna som med uppspärrade ögon och öron tar in varje instruktion. 

Videoklipp från ispasset kan komma upp senare i mån av tid.

Mycket snack - Mycket verkstad

FAIK:s nya styrelse menar allvar med projektet och målet är att vi ska utveckla hela klubben, och när vi strax närmar oss 2020-talet så ska vi ha en organisation, styrelse, ledarstab och verksamhet på plats som genomsyras av tydlighet, rutiner, kunnighet, entusiasm och ett stort engagemang. 

FORTSÄTTNING FÖLJER ...


Fakta om "Lunkan"

Namn: Anders Lundqvist

Ort: Gävle, har utvecklingsområde: Norra Uppland, Gästrikland, Hälsingland, Medelpad, Västmanland.

Hockeykonsulent sedan: Starten 2004

Huvudsakliga arbetsområden och arbetsuppgifter som hockeykonsulent: 
Att utveckla ungdomsishockeyn i att nära samarbeta med föreningarna, Talangutveckling genom ”camper”, Skriva utbildningsmaterial.

Detta ligger mig varmast om hjärtat i mitt jobb: 
Att få vara med och utveckla svensk ishockey och att få träffa alla ledare och spelare som brinner för hockeyn.

Ledarmeriter: Arbetat heltid med ishockey i 17 år, bland annat: Utbildning/utvecklingskonsulent på Gästriklands Ishockeyförbund 11 år, Hockeykonsulent 6 år, ungdomstränare 7 år, TV-pucken som tränare och ledare 4 år, SG 83/Team Gävle 9 år i Junior och A-lag, Brynäs 3 år med Tommy Sandlin som fystränare, Valbo Hockey 2 år (A-lag/juniorlag) och hockeygymnasium 7 år. "Future Hockeycamp" i Ånge i 10 år.

Spelarmeriter: Spelat i Brynäs, Gävle GIK, Norrsundet, ungdom, junior, senior, TV-pucken

Hockeyutbildning: Steg 3, Hockeykonsulentutbildning, Bosön 2 år, Idrottskonsulentutbildning 2 år (högskola), Managerutbildning 2 år (högskola), Samt otaligt med olika Convention och VM-symposium. Har dessutom varit med och arrangerat VM (-95).

(från Hockeyakademin)

Skribent: Styrelsen
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info