Hoppa till sidans innehåll

Tjejlaget förstärker ledarstaben

20 DEC 2017 21:59
FAIK Damer, som leds av tränare Marko Koski och Patrik Stenberg, har fått förstärkning! Adina Englöf och Susanne Eriksson, båda med erfarenhet från både fotbolls- och hockeyvärlden kliver in som lagledare i tjejverksamheten.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2017 14:07

Som ett led i föreningens satsning på tjejhockeyn i stan så har vi nu gjort klart med en viktig förstärkning på ledarsidan. Adina Englöf och Susanne Eriksson kliver nu in som lagledare, med målet att utveckla och driva tjejverksamheten framåt.

Målet är självklart att få tjejhockeyn att utvecklas och leva vidare i klubben både på kort och längre sikt, och att få allting runt omkring laget att fungera så bra som möjligt, samarbetet med/mellan föräldrar osv. Adina och Susanne har båda lång föreningserfarenhet både från fotbolls- och hockeyvärlden och kommer att bidra med mycket kunnande och engagemang för att göra tjejhockeyn ännu starkare i Fagersta AIK.

I ett kortare samtal med hemsidan hann vi diskutera deras nya roll i klubben, och de berättade att de kommer att finnas med och hjälpa till med "lite av varje" i tjejverksamheten. Då allt är ganska nytt så har de inte så mycket att berätta ännu, men alla som är med i och kring laget kommer garanterat att märka av förändringen ganska omgående.

Vi tog även en titt i spåkulan och spekulerade lite. Föreningen hoppas på sikt kunna få till en bra åldersindelning för att kunna ge tjejerna en ännu bättre anpassad träning. Även om tjejerna har förbaskat kul tillsammans på träning och matcher så är det trots allt i dag ett ganska stort åldersspann mellan de yngsta och de äldsta i laget (i skrivande stund 21 st tjejer, födda mellan 00-07). Och om vi tittar ännu längre ner i åldrarna, nämligen i hockeyskolan, så finns det åtminstone ett dussin tjejer som självklart också ska kunna blicka uppåt mot ett flicklag som de ska kunna vara med i så småningom!


Välkomna och lycka till, Adina och Susanne!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info