Hoppa till sidans innehåll

Tema Utveckling: En heldag med SISU och Hockeykonsulenten

09 MAR 2018 11:16
Torsdagen 8 mars 2018 - en heldag med Idrottskonsulent Mats Vennberg från SISU Idrottsutbildarna samt Hockeykonsulent Anders "Lunkan" Lundqvist från Svenska Ishockeyförbundet.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2018 11:18

Fagersta AIK - En förening och organisation under utveckling

Ytterligare en heldag på temat föreningsutveckling är avklarad.

Torsdagen 8 mars 2018 inleddes med möte och lunch tillsammans med Idrottskonsulent Mats Vennberg från SISU Idrottsutbildarna samt Hockeykonsulent Anders "Lunkan" Lundqvist från Svenska Ishockeyförbundet. Tillsammans gick vi igenom frågor från förra mötet samt lade upp dagens "schema".

Efter lunchen förflyttade vi oss till Fagerliden där mötet fortsatte fram till 16-tiden. Föreningens utvecklingsarbete som görs med hjälp av Hockeykonsulent Anders Lundqvist kommer även att involvera SISU Idrottsutbildarna, och med på mötet var Idrottskonsulent Mats Vennberg. Vi fortsatte med föreningsanalysen som redan påbörjats och vi hann gå igenom både stort och smått, både dagsaktuella utmaningar och framtidsplaner.

Hockeykonsulenten trivs på Fagerliden - Fyra ispass på en kväll

Vid 16.30 drog dagens första ispass igång, det vill säga de två grupperna med våra yngsta hockeykids i Tre Kronors Hockeyskola. Lunkan var med på isen under båda ispassen och bekantade sig ännu mer med både barn och ledare.

TKH

Hockeyskolan ingår självklart också i utvecklingsarbetet där vi just nu vänder på varje sten, och hela klubben kommer med tiden att involveras för att så småningom hitta den gemensamma vägen framåt för just vår förening!

Två ispass med Hockeykonsulenten

U10-U11
U10 & U11 var först ut.

Till kvällen var det så småningom dags för Lunkan att hålla i sina två egna 1-timmarspass. Det första ispasset med U10/U11 (Team 07-08), och därefter direkt följt av en timme med FAIK Damer.

FAIK Damer
FAIK Damer och Lunkan undersöker var tyngdpunkten bör befinna sig i skridskoskenan och vilken som är den rätta "kroppshållningen" på isen.

I och med kvällens ispass så har vår skicklige hockeykonsulent genomfört träningar med samtliga FAIK-lag denna säsong, något som vi är otroligt nöjda med.

För stunden alltså!

För vi stannar så klart inte här utan föreningens utvecklingsarbete i samarbete med Hockeykonsulenten och SISU har i princip bara börjat.


 

SNART KOMMER KALLELSEN

Inom kort kommer en kallelse ut till nästa "grej" som vi kan avslöja att den kommer att rikta sig till våra ledare! 

Skribent: Styrelsen
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info