Hoppa till sidans innehåll

Ordförande Jokiniemi

02 NOV 2017 17:02
Om säsongsinledningen och framtiden
  • Skapad: 02 NOV 2017 17:02

Hur ser du på A-lagets inledning på serien?

- Den är jag nöjd med poängmässigt, det är väl lite att jobba på men det är ju tidigt på säsongen än och jag är övertygad om att Affe och Peter kommer att fortsätta göra ett bra jobb och utveckla laget till det topplag vi förtjänar att vara!

Framför allt så saknas det ju nån back i laguppställningen hur jobbas det för att förstärka på den positionen?

- Jag har ständig kontakt med intressanta lag och spelare som kan gå in och förstärka vår redan starka backuppsättning men än har inget gått i lås och det jobbas som sagt för fullt.

Nog om det sportsliga, hur ser du på föreningens framtid?

- Den tycker jag ser ljus ut! Vi har god ekonomi, en fantastisk ungdomsverksamhet, bra snurr på cafeterian och en ny fin fasad! Vi har som sagt en hel del unga talanger i föreningen men det kommer dröja några år innan dessa killar är helt bofasta i Alaget.

Du har nu suttit som ordförande i föreningen i dryga 5 år hur ser du på din egen framtid i föreningen?

Jag kommer att sluta mitt uppdrag vid årsskiftet, för att jag känner att motivationen och engagemanget inte finns där längre och därför vill jag ge någon annan chansen att fortsätta utveckla föreningen samt A-laget här under våren och att den eller dom får tid på sig att bygga ett slagkraftigt lag även till kommande säsong.

Vad är du mest nöjd med under dina år som ordförande och vad är du mindre nöjd med?

- På ungdomssidan framför allt så har kullarna växt och vi har nu ett lag i varje kull i stort sett så det är jag naturligtvis jättenöjd med! Som jag tidigare nämde så är jag även nöjd med att vi har byggt upp en stabil ekonomi i föreningen som inte fanns när jag tillträdde. 

Sportsligt sätt så kan man ju inte säga något annat än att säsongen 14/15 när vi hade Mikael "Honken" Holmqvist numera Brynäs J18 som tränare var en riktig höjdare för oss där vi vann serien och även gick hela vägen till kvalserien till division 1. Vi har ett jäkla bra lag även denna säsong så jag hoppas laget med tränarna i spetsen kan upprepa den bedriften.

Det negativa är att vi inte lyckats få till ett fungerade kansli och en fungerande styrelse som hade underlättat mitt uppdrag avsevärt.Med facit i hand så är det ju så klart alltid saker man skulle kunnat gjort och hanterat på ett bättre sätt. Sedan har det väl hänt en del saker som jag inte vill gå in på närmre som gjort att man tyvärr tappat sugen för att fortsätta.

Jag vet lite vad du menar och har förståelse för att du lämnar, hur ser din sista tid i föreningen ut?

- Jag kommer köra på till årsskiftet som sagt och även efter kommer jag att finnas till hands för att underlätta för min efterträdare.

Skribent: Niclas Vennsten
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info