Hoppa till sidans innehåll

"Notan" vs. Jeppe - Två FAIK:are i målrikt blekingederby

14 AUG 2019 23:30
HockeyEttan-laget Kallinge/Ronneby med lagkapten Andreas Nordfeldt i spetsen ställdes under onsdagskvällen mot länsrivalerna från Hockeyallsvenskan, Karlskrona HK där en annan FAIK:are vid namn Jesper Persson visade fin form och sedvanligt målsinne.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2019 02:40

När slutsignalen hade gått och krutröken skingrats efter blekingederbyt nere i NKT Arena i Karlskrona så stod två lirare kvar för att byta några ord. Den som hade ögonen på skaft såg kanske att det var matchens båda Fagersta AIK-fostrade spelare, Andreas Nordfeldt och Jesper Persson.

För Kallinge/Ronnebys 33-årige lagkapten Andreas "Notan" Nordfeldt - med fina meriter från så väl HockeyAllsvenskan som HockeyEttan - så är det nionde raka säsongen i klubben. Även utanför rinken så har han förstås hunnit rota sig här nere och i julas fick han och sambon Ellen tillökning i familjen.

Det var nog inte "igår" som Andreas fick möta en annan FAIK:are och det lär nog aldrig ha hänt i ett blekingederby dryga femtio mil från födelseorten. Men idag var det dags då han ställdes mot 26-årige Jesper Persson och hans nya klubb, Karlskrona HK. 

KVÄLLENS TVÅMÅLSSKYTT - JESPER PERSSON 

De senaste två säsongernas offensiva utropstecken i Fagersta AIK och hela HockeyTvåan heter Jesper Persson och han behöver nog ingen närmare presentation. Särskilt inte för fagerstapubliken. 

Onsdagens match hemma mot Kallinge/Ronneby IF var Jespers och KHK:s andra träningsmatch för sommaren och den nya hemmapubliken fick åter stifta bekantskap med Persson i tröja nummer 21.

Jesper stod för en stark debut förra veckan och noterades för en målgivande passning då man besegrade danska Herlev med 6-2, ett slutresultat som upprepades även ikväll. 6-2 till KHK alltså - och denna gång stod varken målvakten eller målramen i vägen för 21:an Perssons Projektiler:
Först fick vi se honom göra sin patenterade
 "klubba-skridsko" fint i mittzon och trampa in längs högerkanten för att sedan snärta upp pucken från nästan ingen vinkel alls vilket överumplade målvakten. Målet innebar att man nu hämtat upp underläge 0-2 till 2-2.

Vändningen fullbordades därefter då #21 Jesper Persson även dundrade in 3-2 i powerplay. 

Karlskrona–Kallinge/Ronneby 6–2 (2–2, 2–0, 2–0)

Mål KHK: Jesper Persson x2, Dylan Zink, Philip Rondahl, Alexander Lindström, André Nordstrand.

Mål KRIF: Erik Brissle, Jakob Marchall Olsson.


NOTAN & JEPPE EFTER MATCHEN - BETYGSÄTTER VARANDRAS INSATSER

- Efter två perioder tycker jag det är jämnt skägg, med lite fördel för oss i spelet. Men vi får vårt ledningsmål bortdömt och går ner oss lite, samtidigt som Karlskrona får göra vissa lite väl enkla mål, säger Andreas Nordfeldt och ger sin syn på matchen.

- Vi tappar lite i tredje och då rycker de ifrån och vinner.

Vad säger du om Jespers insats ikväll?
- Jag tycker att han gör det bra. Han håller sig till det han är bra på och gör det väldigt bra. Han hanterar puck och är väldigt farlig offensivt precis som förra året i FAIK:en. Han är en riktig sniper och fortsätter han så här så kommer han ta ytterligare kliv i år!
 


Du då, Jesper. Vad säger du om Andreas insats i matchen?
- Jag kan försöka men det är svårt att betygsätta andra spelare. Man har ju mest fokus på egna laget under matchen men jag tycker att han gör det bra, han är all-round som spelare och det märks att han är en ledare för sitt lag. En viktig pjäs som kommer hjälpa dem vinna många matcher även i år. 


Den egna insatsen då, äntligen fick du stänka in ett par kassar! 
- Jo, men den var bra. Det känns som att jag börjar växa in i det och självklart var det skönt att sätta dit två baljor. Bra för självförtroendet när man är en offensivt lagd spelare, konstaterar Jesper. 


Andreas, har du någon hälsning hem till Fagersta?
- Jag vill hälsa att det var en fröjd att läsa alla artiklar i vintras, om lagets framgångar och om det fina publikstödet på Fagerliden. Det är ju en bit hem så jag kan inte se några matcher live men jag följer laget och klubben så gott jag kan. 

Vill du hälsa något till grabbarna i A-laget?

- Ni var så otroligt nära att ta klivet upp i våras, det går nästan inte att komma närmare. Nu är det bara att ladda om batterierna igen och sikta riktigt högt. Vill man så går det, avslutar Andreas Nordfeldt.* Kallinge/Ronneby och Andreas Nordfeldt laddar nu om inför nästa försäsongsmatch som spelas nu på söndag borta mot Nybro. Se lagets spelschema här: http://www.krifhockey.se/a-lag/matcher-2019-2020

* För Jesper Persson och hans Karlskrona så väntar redan nu till helgen en försäsongsturnering i Tingsryd, där man möter hemmalaget Taif redan på fredagskvällen. Övriga lag är Kristianstads IK och Troja/Ljungby. Se lagets spelschema här: https://www.khk.se/artikel/ngnpajwxw-2l3c1/traningsmatcherna-ar-spikade

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info