Hoppa till sidans innehåll

Några ord med Filip Johansson i Buffalo

02 JUN 2018 18:16
Mellan 27 maj - 2 juni pågår NHL Scouting Combine i Buffalo. Samtliga 31 NHL-klubbar finns på plats för att möta talanger från hela världen och genomföra diverse fystester m.m. inför sommarens draft. En av de 104 inbjudna spelarna är Filip Johansson.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2018 23:07

FILIP JOHANSSON - EN AV 10 SVENSKAR PÅ 2018 NHL SCOUTING COMBINE

I dag (lördag) är sista dagen av 2018 NHL Scouting Combine som har pågått hela veckan. För tredje året i rad så hålls evenemanget i Buffalo på den amerikanska östkusten och i år är totalt 104 draft-aktuella spelare inbjudna, varav 82 nordamerikaner och 22 från Europa.

Veckan bjuder på samtal "öga mot öga" med representanter från samtliga intresserade NHL-klubbar - och mängder av fystester. Syftet är förstås att klubbarna vill hinna känna och klämma lite på alla talanger för att sedan försöka bestämma sig vilka de ska välja vid sommarens NHL Entry Draft, som i år går av stapeln i Dallas, Texas, 22-23 juni.

Arenorna som används är First Niagara Center samt Harbor Center (den sistnämnda används för helgens fystester). Under fredag och lördag (idag) pågår som sagt fystesterna samt diverse läkarundersökningar.


Hemsidan kollade läget med en av de totalt 10 svenska stortalangerna som är på plats där borta i Buffalo, nämligen FAIK-fostrade backen Filip Johansson. Se det korta klippet nedan som han skickade över från testrinken här nedan - och läs intervjun!Tjena Filip! Så häftigt att du är på plats i Buffalo. Stort! 
- Tjena Matte! Det är bara kul att jag får vara här!


Ditt namn nämns ju bland de europeiska "toppbackarna" inför draften, så man fattar ju att många rycker i dig där borta. Vilka av de 31 NHL-klubbarna har du träffat under veckan?
- Jag har träffat ganska många lag, men det är 20 minuters möten så de varar inte så länge.


Hur är känslan efter alla möten och tester, och inför det som återstår...
Är det inte nervöst eller är du lugn som en filbunke som vanligt?

- Testerna har känts bra och jag har väl gjort ungefär en tredjedel hittills.
Inte nervös alls faktiskt utan tycker bara det är riktigt skoj!


Det här är ju en svår fråga men jag måste ju fråga när jag har dig på tråden. Är det någon klubb som verkat särskilt intresserade av en rightfattad svensk blivande storback från Fagersta?
- Ska jag vara helt ärlig så har jag ingen aning vilka som vill ha mig och inte. Man kan säga att klubbarna är väldigt hemliga av sig på sina möten.Hunnit hänga nåt med de andra svenskarna, typ Dahlin & co?
- Jag har träffat alla de andra svenskarna och ja, det blir ju så att vi hänger med varandra. Men vi har lite olika scheman så man får umgås med olika killar och det är alltid skoj.


Hur långa dagar blir det - och vad gör ni övrig tid? Vilar?
- Dagarna har varierat men vanligtvis är vi klara vid 4 på eftermiddagen. Någon kväll har jag gjort något psykologitest med ett lag. Men annars har man spenderat tid i gymmet och på hotellrummet.


Till sist, har du någon hälsning till folket där hemma? Varför inte en hälsning till det nya J18-laget i Fagersta AIK!
- Jag kan hälsa att jag tycker det är riktigt skoj med J18-laget. Ett viktigt och bra initiativ för klubben. Väldigt bra jobbat av alla runtom FAIK som gjort det möjligt! 
Fagersta AIK är en bra förening för unga spelare att utvecklas i idag! 


Stort tack för svaren och ett ännu större lycka till med resten av veckan!
- Tack själv! Bara kul att ni hör av er!


Se när Filip snackade lite med 'Oilers TV', dvs Edmonton Oilers egna kanal (nästan i klass med FAIK TV), och fick berätta om sig själv för de nyfikna kanadensarna:

LIVE FRÅN LÖRDAGENS FYS-TESTER:
Totalt är 10 st svenskar uttagna till veckans läger, och mest hajpad är förstås Rasmus Dahlin, som tros gå som #1 i sommarens NHL-draft. Detta skulle göra honom till den blott andra svensken någonsin som lyckas med denna bedrift (Mats Sundin gick som draft-etta 1989). 


Sajten The Hockey News rankar Filip Johansson som totalt #38 i världen, i sina senaste spekulationer inför årets NHL Entry Draft, som går av stapeln i American Airlines Center i Dallas, Texas, 22-23 juni.

Klart är i alla fall att den FAIK-fostrade leksingen ses som en av Europas stora backtalanger i sin årskull. Hur tidigt han väljs - och av vilket lag - visar sig om bara tre veckor och ska förstås bli mycket spännande att följa.


Se beskrivning av (inkl. illustrationer) alla fystester:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/nhl-scouting-combine-faq-will-players-go-2018/
(länk, öppnas i nytt fönster)

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info