Hoppa till sidans innehåll

Här är den nya styrelsen i Fagersta AIK

23 NOV 2017 22:30
Under onsdagens extra årsstämma så tillsattes en ny styrelse i Fagersta AIK. Mötet valde att enhälligt rösta för Valberedningens förslag, som innehöll både nya och gamla namn. Mötet beslutade även att samtliga invalda tillträder omedelbart.
 • Uppdaterad: 23 NOV 2017 23:46

Onsdagen den 22 november kl. 18.00 hölls det Extra Årsmötet som utlystes för två veckor sedan med anledning av att nyckelpersoner i styrelsen aviserat sin avgång i förtid.

Här är den nya styrelsen i Fagersta AIK  

Detta avses med de angivna mandatperioderna inom parentes:
1 år
= Återstoden av den pågående säsongen 17/18, fram t.o.m. det ordinarie årsmötet i augusti -18.
2 år = Återstoden av den pågående säsongen 17/18 + säsongen 18/19.

Den nya styrelsen, som mötet beslutade skall tillträda omedelbart (dvs fr.o.m. 22 november 2017) ser ut enligt följande:

 • Ordförande Stefan Thid (vald på 1 år)
 • Sekreterare Mathias Erixon (stannar kvar, 1 år kvar av 2)
 • Kassör Ingmar Forss (stannar kvar, 1 år kvar av 1)
 • Vice ordförande/ledamot Ulrika Lantz (vald på 2 år) 
 • Ledamot Marcus Behrens (vald på 2 år)
 • Ledamot Dick Helsing (vald på 2 år)
 • Ledamot Stefan Persson (vald på 1 år)
 • Ledamot Fredrika Torneport (vald på 2 år)
 • Ledamot *

 • Valberedningskommitté 
  Joakim Johansson, Stefan Carlberg och Andreas Karlsson (sittande valberedningskommitté fortsätter 1 år, dvs att de tar itu med sitt ursprungliga uppdrag vilket är det redan påbörjade arbetet inför det ordinarie årsmötet i sommar).

  * En vakant plats finns i styrelsen även efter det extra årsmötet, men vi jobbar på att kunna fylla denna snarast. Senast vid den ordinarie årsstämman i sommar.

Tack för era insatser för Fagersta AIK!
 

 • Fd ordförande Keijo Jokiniemi avgår alltså som tidigare meddelats "i förtid", med 1½ år kvar av sin tredje raka tvååriga mandatperiod.

  Keijo kunde dessvärre inte närvara vid mötet pga att han samma kväll var bjuden på en tillställning för att mottaga sin guldklocka från Fagersta Kommun, en helkväll med sedvanlig avtackning för lång och trogen tjänst (anställd i 25 år). 

  Därför kommer vi att från föreningens sida tacka av Keijo Jokiniemi vid ett kommande tillfälle. 

 • Fd kiosk-/kafeteriaansvarig Monica Bergström slutar även hon, till stor del pga hälsoskäl. Vi delar alla Monicas förhoppning om att hon snart kommer må bättre och därmed få mycket mer energi till sina nära och kära. Föreningen hade inför kvällen hunnit ordna med en blombukett till Monica. 

  Monica berättade för mötet hur stolt hon är över allt vi har åstadkommit under åren när det gäller allting kring "Café Fagge" och att man arbetat fram bra arbetsrutiner för kioskverksamheten som förhoppningsvis kommer leva vidare. Hon beskrev också glädjen och lättnaden inför den nuvarande säsongen när vi äntligen, tack vare hjälp från sponsorer, fått en ny grill och en jättefin grillplats.  

Som fd innehavare av viktiga nyckelpositioner i styrelsen/föreningen så har både Keijo Jokiniemi och Monica Bergström lovat att hjälpa till med nödvändig kunskapsöverföring under en kortare övergångsperiod (fram till jul) för att möjliggöra en så "sömlös" övergång som möjligt.


Information om valberedningens arbete

Valberedningskommittén som under hösten letts av Joakim Johansson, med hjälp av Stefan Carlberg och Andreas Karlsson, har tillsammans stått för ett gediget arbete. Joakim Johansson har på kort tid pratat med ett 30-tal personer inom och kring föreningen. I slutet av mötet fick han en välförtjänt varm applåd från deltagarna. 

Anmärkningsvärt många har ställt sig positiva till att hjälpa till i den nya styrelsen och i föreningens arbete. Dels har man så när som på en person lyckats fylla en stadgeenlig styrelse, med ledamöter som var och en är tänkta att leda en varsin kommitté.

Vi fortsätter med våra kommittéer som tidigare, men förändringen är att vi nu (efter att den nya styrelsens haft första mötet) kommer att ha invalda ledamöter med uttalat ansvar över varje kommitté. Varje kommitté äger således även en varsin röst vid styrelsemöten.

Framför allt har valberedningen arbetat fram en lång lista med namn på personer, både gamla och nya namn, som kommer att vara tillgängliga för att ingå i de olika kommittéerna.

Hur den nya styrelsen kommer att dela upp sina respektive ansvarsområden kommer man att besluta då man träffas för sitt första styrelsemöte nästa vecka.

Mer information och en närmare presentation av vår nye Ordförande Stefan Thid kommer snart!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info