Hoppa till sidans innehåll

Fyra FAIK:are med på RM i helgen - Intervju med Gustav Bosell

10 APR 2019 12:58
I helgen spelades Regionsmästerskapet i Falun. "RM" är en turnering där de olika distriktslagen inom Region Väst som till hösten skall spela TV Pucken (i år är det pojkar födda -04) möts varje vår. Hela fyra FAIK:are representerade Västmanland.
  • Skapad: 10 APR 2019 12:58

Region Väst arrangerar RM i slutet av varje säsong och förra året hölls turneringen i Karlstad och då deltog alltså den så framgångsrika 03-kullen i Västmanland, en trupp som bekant också hade med en hel hög med FAIK:are.

Den gångna helgen 7-9 april 2019 så spelades Regionsmästerskapet uppe i Falun. Deltagare i turneringen i år är regionens främsta 04:or, av vilka många spelare kommer representera sina respektive landskap i höst då TV Pucken går av stapeln.


Hela fyra FAIK:are representerade Västmanlands lag. Dessa var Gustav Bosell, Albin Skog och Melvin Joona, plus målvakten David Silvernagl som blev inkallad så sent som i fredags.

Förutom Västmanland så deltar Dalarna, Värmland, Örebro, Gästrikland och Hälsingland i turneringen. I september börjar sedan TV Pucken-kvalet så det här är förstås en lysande chans att få ihop laget. För även om detta inte är den slutgiltiga truppen så är det förstås många av grabbarna som kommer att ingå i det lag som spelar TV Pucken i höst.

Se alla resultat i turneringen här:
http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Index/Overview/10296


Gustav Bosell

Hemsidan fick tag på den unge FAIK-backen Gustav Bosell och ställde några frågor om den gångna helgen samt om den kommande försäsongen.


Tjena Gustav, hur är läget?
- Hej! Jo då, jag har varot lite sjuk fram och tillbaka i en vecka men nu mår jag bra igen.

I helgen som var så spelades som sagt Regionsmästerskapet. Det här är alltså ditt andra RM på raken (Gustav var även med och spelade med 03:orna i fjol). Kan du berätta lite om turneringen?
- Ja, det är Regionsmästerskapet för hela Region Väst, det vill säga Västmanland, Dalarna, Värmland, Gästrikland, Örebro och Hälsingland. Det är en rolig avslutning på säsongen och en riktigt bra cup för att kunna sätta spelsystem och lära känna varandra i laget!

Hur gick det för Västmanland?
- Vi vann mot Örebro och Hälsingland och torskade de tre övriga matcherna. Resultaten är inte det viktigaste i det här läget utan vi ska väl spela ihop oss och så där. Jag tror att våra tränare fick svar på många frågor de ville ha svar på. Det är ju sen i kvalet resultaten är viktiga.

- Förra säsongen tog vi bara en seger, har jag för mig, i RM och Regionscupen. Men sen i TV Pucken föll alla bitar på plats och det blev succé i stället.

Nu är säsongen slut, hur ser framtiden ut?
- Jag ska faktiskt iväg och träna en sista gång med VIK ikväll, så jag har i alla fall en träning kvar den här säsongen. Men sen är det ju barmark som gäller fullt ut. Jag hoppas att FAIK får ihop nått bra upplägg och sen blir det egen träning på Parken Fitness.

- Sen i mitten på augusti drar länslaget igång igen med tre pass i veckan och i slutet på augusti är det regionscupen i Hälsingland, det är typ samma cup som RM med annat namn bara.

Vad tror du om Västmanlands chanser till hösten och kvalet uppe i Östersund?

- Vi har fått en tuff grupp med Ångermanland, Värmland och Norrbotten. Men jag tror på vårt lag och vi kommer träna tillsammans i en månad innan kvalet. Vi kommer också spela en till cup plus ett gäng träningsmatcher, så vi har tid på oss att bli ännu bättre. Så med tanke på det så tror jag att vi har bra möjligheter att gå vidare till slutspelet och det vore skitkul!

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info