Hoppa till sidans innehåll

Fem FAIK:are i TV-Pucken 2018

19 AUG 2018 19:31
Hela fem FAIK:are ingår i den slutliga truppen som snart ger sig iväg för att försvara Västmanlands färger under TV Pucken-kvalet i Slite, Gotland 7-9 september. Om laget gör det riktigt bra så väntar slutspelet i Östergötland 1-4 november.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2018 20:07

Av de totalt sju (egentligen åtta) FAIK-spelarna som var med länge under uttagningsperioden så kom hela fem med i den slutgiltiga truppen som skickas till TV Pucken-kvalet på Gotland nästa månad. 

Västmanland åker till Gotland med en trupp som enligt lagledare Anders Lundin är både jämnare och bredare jämfört med åren innan. Målsättningen för laget är förstås som vanligt att sig vidare från kvalspelet, något som han tror att man har en god chans till i år.


- Våra svåraste motståndare är Örebro och Västergötland tror jag. Vi ska inte heller underskatta Blekinge, Bohuslän/Dal och Gotland men jag tror att de två förstnämnda distrikten blir något svårare att tas med, säger Anders Lundin till hemsidan. 


Anders är även nöjd med att laget i år representeras av spelare från fler klubbar än tidigare:

- Vi har fler killar utifrån länet i år. Klubbar som Sala, Kungsör, Köping och Fagersta utgör halva truppen och resten kommer ifrån Västerås. Sådant i sig är så klart jätteskoj att se för mig, som ansvarig för hela verksamheten.

- Sen att Fagersta AIK får med fem killar är också kul. FAIK har varit varit en riktig plantskola genom åren och här har man åter igen fått fram en bra årskull. 

ANDERS LUNDIN OM DE FEM FAIK-SPELARNA

Hur skulle du beskriva de fem FAIK:arna i truppen?

- Målvakten, Ludvig Johansson, är en duktig målvakt som kommer att få tampas om förstaspaden med två andra målvakter. De kommande veckorna kommer att avgöra hur mycket speltid det blir. Det råder en tuff konkurrens på målvaktssidan men jag är övertygad om att Ludvig kommer att ge de andra en tuff match. 


- Sen har vi en back. En 04:a vid namn Gustav Bosell. Gustav är en smart liten kille som är kall med pucken och besitter en bra speluppfattning. En kille som inte viker ner sig i första taget. 


- Till sist har vi tre smarta FAIK-forwards i truppen. Det är Albin SilfverLucas Forsell och Pontus Sjögren, som vi väntar oss ska vara jobbiga för motståndarlagen. Det är ju känt att dessa tre har producerat mycket poäng i FAIK-tröjan så vi hoppas naturligtvis att de får utdelning även i Västmanlandströjan. 


Vem blir årets lagkapten?

- Lucas Forsell kommer vara vår lagkapten under turneringen.


 


FAIK-spelarna som ska representera Västmanland
  

Ludde J
Målvakt:
Ludvig Johansson (-03)


Gurra B
Back:
Gustav Bosell (-04)


Ponta S
Forward:
Pontus Sjögren (-03)


Abbe S
Forward:
 Albin Silfver (-03)


Lucce F
Forward:
Lucas Forsell (-03)


ÅTTA FAIK-SPELARE VAR MED I UTTAGNINGEN

Fagersta AIK hade ju ytterligare tre killar som var med och krigade om en plats i den slutgiltiga truppen, vilket förstås är ett gott betyg för vår ungdomsverksamhet och det visar också tydligt vilken stark årgång dessa grabbar tillhör.

Spelarna i fråga var backen Kevin Oinonen-Thingberg samt anfallsspelarna Hannes Carlsson och Rasmus Matuschewski Tunér. Kevin är en spelskicklig back som hade varit högaktuell om det inte vore för en skada han ådrog sig förra säsongen. Han har kommit långt i sin rehab men han bedömdes ändå inte hinna bli helt fit for fight innan TV Pucken.

Hannes och Rasmus är två riktigt vassa forwards som var med länge i truppen men efter den sista gallringen så stod det klart att de båda var bland de spelare som fick lämna och i stället börja fokusera fullt ut på den kommande FAIK-säsongen.

Hemsidan bad Team Västmanlands lagledare Anders Lundin säga några ord även om dessa tre grabbar.


De tre FAIK-killarna som inte kom med i truppen, skulle du vilja säga något om dem? 

- Självklart. Först var det ju backen Kevin Oinonen-Thingberg (som var aktuell redan vid förra årets uttagningar /hemsidans anm.) som gick sönder tidigt i vintras. Han hinner tyvärr inte bli klar med rehaben till kvalet. Kevin hade sannolikt tagit en tröja i truppen annars.

- Sedan hade vi med Hannes Carlsson och Rasmus Matuschewski-Thunér. Båda dessa killar var med ända in på målsnöret men tyvärr för deras del så prioriterade förbundskaptenerna andra killar på deras positioner. Jag är helt övertygad att de alla ändå kommer att få en fin säsong med FAIK:s U16-lag och förhoppningsvis även i J18-serien kommande säsong!


Tack Anders för att jag fick fråga ut dig!
Har du några sista avslutande ord till alla som kommer läsa den här nyheten?

- Tack själv för visat intresse!

- Som avslutning vill jag bara säga att det är- och har varit, en ynnest att få träffa och jobba med Fagerstas killar. De har verkligen skött sig och varit goda ambassadörer för Fagersta AIK som förening!


LÄS ALLT OM TV PUCKEN 2018:

https://www.swehockey.se/TV-pucken/

 

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info