Hoppa till sidans innehåll

Faiken Goalie Day - Vesa Jaakkola tillbaka på hemmais för en dag

27 OKT 2018 21:57
Goalie Day med Vesa Jaakkola. Under lördagseftermiddagen besökte hemsidan Fagerliden där dagens andra ispass pågick. Vi fick ett litet snack med målvaktstränarna Vesa Jaakkola (Mora IK) och Jocke Forsman (Fagersta AIK).
  • Skapad: 27 OKT 2018 21:57

Faiken Goalie Day - 27 oktober 2018.

Målvaktstränaren Vesa Jaakkola var under lördagen 27 oktober hemma i Fagersta för att köra den inplanerade träningsdagen tillsammans med alla FAIK-målvakter (de målvakter som inte var upptagna av matcher eller något annat det vill säga).

Målvakter i nästan alla åldrar deltog under dagen, från den yngsta som är född -07 och sen hela vägen upp till och med A-lagets målvakt Lucas Johansson #30. 

Jocke & Vesa

Dagen började klockan 10 med "upprop", fika och lite presentationer. Fagersta AIK:s sportchef Stefan Persson inledde som representant för klubben med att välkomna Vesa Jaakkola och alla övriga deltagare, innan det blev Vesas tur att berätta om sig själv och hur han jobbar till vardags som målvaktstränare i SHL-klubben Mora IK m.m.

Efter teoripasset så blev det gemensam lunch på Café Fagge, innan det var dags att börja ta på sig utrustningarna för dagens första ispass. Under det första ispasset fokuserade Vesa mestadels på att träna på grunderna i målvaktsspelet, berättar han. 

Sedan väntade lite mellanmål innan det var dags för ispass nummer två. 

Vesa


- Vi kör på fram till 15:50, säger Vesa då han skrinnade fram glatt till båset för att hälsa. 

Faiken Goalie Day


Hur ser det ut, tycker du? Finns det lite att jobba med?
- Det ser riktigt bra ut måste jag säga. Det är så kul, för de flesta av de här grabbarna har jag ju ändå hunnit träffa och träna lite med, innan jag lämnade och det bar iväg till Arboga och så vidare. Jocke har gjort ett jättebra jobb, det syns att de har utvecklats allihopa. 


Hur känns det att vara tillbaka på Fagerliden då?
- Det känns jättekul att få möjligheten att komma hit och jobba lite igen.


Blir det fler gånger i vinter?
- Vi har pratat lite om att jag ska försöka komma ner en vända efter jul och nyår, där nån gång, men det är ingenting klart. Jag hoppas vi ska kunna hitta ett passande datum!


Det skulle nog vara himla uppskattat av många!
- Ja, jag hoppas att vi kan få till det!


Filip

I båset dök även självaste #8 Filip Johansson (Leksands IF) upp, tillsammans med lagkamraten #5 Calle Själin. Filip var förstås hemma för att hälsa på familjen och för att spana in sin brorsa Ludde, som är målvakt i U16/J18.

En kul syn förstås, med leksingarna i båset i samma synfält som Vesa Jaakkola som med ett brett smile kom fram för att hälsa iförd sin röda outfit från de stora rivalerna Mora IK.
Filip och Vesa hälsade glatt på varandra och snackade lite hockey innan Vesa fick bråttom ut på isen igen för nästa övning.

På tal om Filip så har han ett par matcher kvar med Leksand (nästa match på onsdag) innan det bär iväg på 4-nationsturneringen med Juniorkronorna om drygt 1,5 vecka, berättade han. 

Läs mer om Filips uttagning till Juniorkronorna på vår Facebook-sida:
https://www.facebook.com/fagerstaaik/photos/a.949954231800661/1759166620879414


Vesa

Fagersta AIK är förstås tacksamma över att Vesa Jaakkola kunde komma hem och jobba lite med våra målvakter och vi ser målvaktsträningen som ett område där vi kan hitta på mycket kul framöver i samarbete med coach Forsman.

Nu har målvakterna tankat ny inspiration och kan jobba vidare tillsammans med sina respektive u-lag samt förstås med målvaktstränare Jocke Forsman. 
 
Vesa

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info