Hoppa till sidans innehåll

FAIK-talanger på Utvecklingscamp

02 MAR 2018 14:19
För några veckor damp det ner ett varsitt brev i brevlådan hemma hos några FAIK:are innehållande en kallelse till Svenska Ishockeyförbundets Sportlovscamp för U15-spelare!
  • Skapad: 02 MAR 2018 14:19

Det är nu vecka 9 och sportlovsvecka här hemma i Fagersta. Många är hemma och njuter av ledigheten, andra hänger kanske på Fagerliden och filar på skridskoåkningen eller tar en tripp till fjällen. För två FAIK-grabbar så innebar dock årets sportlov en resa till metropolen Munkfors i Värmland!

FAIK-spelarna Albin Silfver (-03) och Lucas Forsell (-03) är nu hemma i Fagersta igen efter att ha spenderat början av sportlovsveckan i Munkfors på det tre dagar långa utvecklingslägret, tillsammans med ett 30-tal andra lovande talanger (30 utespelare + 4 målvakter).

Uttagen till campen var även Kevin Oinonen (-03) som dock fortfarande har en del rehab kvar efter sin operation och inte kunde medverka denna gång, men alla som känner till Kevins kapacitet som spelare förstår att han är fortsatt aktuell för liknande kommande läger när han är tillbaka fullt ut.

Mer om förbundets camper

Beroende på vilka veckor olika städer har sportlov så arrangerar Svenska Ishockeyförbundet Sportlovscamper på fyra olika platser mellan vecka 7-10. Till dessa camper tas totalt 134 spelare ut. Uttagningarna sker i samråd med Hockeykonsulenter och med information från klubb- och distriktslagstränare. Förutom is-, fys- och teoripass spelas internmatcher. 

Svenska Ishockeyförbundet arrangerar varje säsong ett fyrtiotal camper runt om i landet. På camperna utbildads spelare i vad som krävs för att lyckas. Det är både teori och praktik inom tekniska och taktiska detaljer, hockeyatletism, näringslära, återhämtning, landslagens spelidé, uppvärmning/nedvarvning, psykologisk träning, fair play & respekt m.m. 

På dessa camper använder förbundet sig av sina främsta ledare, dvs förbundskaptener, hockeykonsulenter och speciellt utbildade campinstruktörer. 

 

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info