Hoppa till sidans innehåll

Alex kommer hem och förstärker J18

24 JAN 2019 07:00
Nyss fyllda 18-åringen Alex Ahlbäck är tillbaka hemma i moderklubben Fagersta AIK efter en halv säsong i Borlänge HF:s J18. En halv säsong som gjort honom till en bättre spelare och många erfarenheter rikare.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2019 07:00

Den 18-årige rightfattade anfallsspelaren Alex Ahlbäck vänder hem igen efter en halv säsong i Borlänge HF där han spelat totalt nio matcher i J18 Elit och tre matcher i J18 Div. 1. Alex kommer nu i stället förstärka FAIK:s J18-lag under återstoden av säsongen. Nu hoppas han hinna bli spelklar tills på söndag då sjätteplacerade FAIK tar emot serietvåorna Köping HC hemma på Fagerliden, i omgång 18 av J18 Division 1 Västra C. Nedsläpp kl. 15:00

Alex Ahlbäck

Alex som nyss fyllde 18 år har sin unga ålder till trots rutin från spel även på seniornivå eftersom han faktiskt debuterade i Fagersta AIK:s A-lag redan säsongen 2016/2017. Det är med andra ord klart att han kommer tillföra viktig rutin till FAIK:s unga J18-lag. 

Hemsidan mötte en nöjd och harmonisk Alex Ahlbäck på Fagerliden under onsdagskvällen, och vi hann stoppa honom precis då han var på väg in i gymmet.


Hur är det att vara hemma igen?
- Det känns väldigt bra och allt har även gått smidigt med skolan och allt sånt.


Ja, för du går i gymnasiet, hur funkar det att byta klass så där mitt under ett läsår?
- Det gick bra, och jag gick ju ettan här i Fagersta så jag kunde bara hoppa med i min gamla klass igen vilket inte var några problem. 


Berätta lite om tiden i Borlänge och om varför du kommer hem och förstärker Faiken i stället?
- Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det handlade väl om att jag inte kände att jag fick det förtroende jag hade trott och hoppats på. Det började bra men sen så... jag har väl egentligen inte fått någon riktig förklaring egentligen. Men ibland blir det så i hockey bara.


Borlänge har alltså två J18-lag och även om du har tillhört J18 Elit-laget så har du noterats för matcher i båda lagen. Hur funkar det rent praktiskt, är det två helt olika lag?
- Ja, det är två olika trupper, det ena spelar i Elit och det andra "region" (Div. 1) men några spelare går ner och spelar med regionslaget ibland så det är det jag har gjort några matcher och fått mera speltid. 


Hur har det funkat att bo själv och hela den biten då?
- Det har funkat bra. Man har ju växt mycket och lärt sig mycket. Som när det gäller eget ansvar för träningen. Vi har tränat riktigt hårt så jag känner mig i bra form.

- Och ja, det är mycket eget ansvar, du vet träning vid 9 på morgonen, klara vid 10 och sen bara hem och äta för att sen dra vidare till skolan.


Så även om du hade hoppats på mer rent sportsligt så är du nu i alla fall bättre tränad och många erfarenheter rikare, kan man säga så?
- Ja, nåt sånt kan man säga. 


När du spelade här förra säsongen så fanns det inget J18-lag och har väl inte gjort på ett antal år. Hur skönt är det att få komma hem och kunna spela juniorhockey i FAIK-tröjan?
- Ja, det känns riktigt kul. Och hockey ska vara roligt för att man ska orka hålla på så det är väl det jag känner nu, att det är roligt att vara här. Vad vill du bidra med till laget?
- Jag vill bidra med hårt jobb och bra attityd. Jag vill visa att det gäller att kämpa varje dag och att vara seriös för att bli bättre. Så det är väl det jag vill bidra med.


Och viktig rutin förstås ...
- Ja, det också!Välkommen hem och lycka till nu. Hoppas att du kan vara med redan i helgen och spela! 
- Tack så mycket!Vi fick även några ord med J18-tränaren Marcus Behrens som är glad över att Alex kommit hem igen:

- Vi är väldigt glada att Alex Ahlbäck valt att vända hem till FAIK igen. Han är en helt perfekt spelare att få in i vår unga trupp. 

Han är ett par år äldre än flera i det unga laget och kommer in med både rutin och spelskicklighet. Jag antar att han inte behöver någon inkörningsperiod precis?
- Nej, han kliver rätt in i laget där han kommer höja både tempo och kvalitet, både på träning och match. Förutom det på isen så ser vi Alex som ett lysande föredöme i omklädningsrummet. Vi vill hälsa Alex varmt välkommen tillbaka!

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info