Hoppa till sidans innehåll

Vägra förlora

08 JAN 2014 14:59
FAIK har de senast säsongerna alltid legat i toppen av tabellen. Hittills denna säsong har det dock gått sämre och man har förlorat fler matcher än tidigare. Många är de experter som då anser sig veta vad det beror på, men desto färre är de som verkligen har en bild av var problemet ligger.
  • Skapad: 08 JAN 2014 14:59

Det man ska ha klart för sig är att denna säsong blev förstörd tidigt förra året, redan innan förra säsongen tog slut. Man (läs styrelsen) slarvade med planeringen och förarbetet, eller rättare sagt hoppade över det helt och hållet.

För det första var det tidigt klart att FAIK skulle få byta serie till värmlandsserien vilket fick många spelare i laget att skruva på sig då det framför allt innebär längre resor och längre tid borta från hem och familj. Från styrelsens sida gjorde man i princip ingenting för att ta reda på hur spelarna i laget resonerade och ryktena började spridas om att man inte ens skulle få ihop ett lag. Detta gjorde att man tappade ett flertal nyckelspelare som, måna om att få spela i ett fungerande lag, sökte sig till andra klubbar, jag tänker exempelvis på Varjomaa, Blücher, Dennis G. Lägg därtill att spelare som Carlberg, Tomas E, Koski, Stoffe m fl lade skridskorna på hyllan. Jag säger inte att alla dessa skulle spelat kvar i laget om styrelsen gjort sitt, men säkerligen vissa av dem.

För det andra så var det tidigt klart både från Affes sida och föreningens att det skulle bli någon fortsättning för honom denna säsong, ändå var det som om ingen tänkte på att det behövdes en ny tränare. Det hann bli juni (!) innan någon gemensam sommarträning drog igång och även då var det några av spelarna själva som höll i det, vilket aldrig är optimalt. Som jämförelse tränade man tre-fyra tränarledda fyspass i veckan från början av april säsongen innan. Resten av försäsongen var inte mycket bättre, man träningsspelade mot Hallsta (div 3) och Smedjebacken (som i bästa fall höll div 3-klass), planering var ordet.

Sedan vi förlorat flera matcher innan jul har det blivit populärt att klaga på spelarna, framför allt anonymt i gästboken. Vissa håller inte måttet, andra tar inte i osv, då ska man tänka på att vi ex. åkt till Arvika med tolv man, mött lag som Arboga och Grums som helt enkelt är bättre än FAIK denna säsong. Nej, man kanske ska vara glad över de spelare som är med och ställer upp och ser till att FAIK har ett lag att ställa på banan över huvud taget denna säsong.

Det är nio matcher kvar av grundserien och det enda jag kan garantera är att de spelare FAIK ställer på isen kommer ge allt för att ta så många poäng som möjligt. Ni som vill stötta laget är hjärtligt välkomna till Fagerliden på söndag när vi inleder vårsäsongen på hemmaplan!

Tack för ordet

Mathias Jukkola, #7
Assisterande Kapten och stolt FAIKare

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info