Hoppa till sidans innehåll

Tredje segern mot Ludvika

09 FEB 2013 13:14
FAIK behöll sin andraplats i tabellen samtidigt som man spelade bort Ludvika från chansen till playoff spel.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2013 08:25

Matchsammanfattning

Ludvika får en smakstart på matchen hemma mot FAIK när man gör 1-0 redan efter 25 sekunder. Stärkta av den goda starten är det sedan Ludvika som är piggast under halva den första perioden. Sedan vaknar FAIK till lite mer och lägger i en extra växel, vilket resulterar i att man skapar några fina chanser till att kvittera matchen. Det dröjer dock till periodens 16e minut innan den kommer och det är Casper Sandström som sätter pucken i mål för FAIK. Mot slutet av perioden blir det lite gruff framför Ludvikas mål och resultatet blir ett power play för FAIK. Man lyckas inte skapa något mer under den första perioden, men får start den andra perioden med dryga minuten kvar av det numerära överläget.

Power play-spelet går bättre i den andra perioden och efter 50 sekunder har FAIK ledningen i matchen för första gången sedan Pontus Ekegren skickat in en puck på mål från blålinjen. I denna period är det istället FAIK som är det bättre laget under den första halvan. Man spelar stundals riktigt bra och det känns som att man har ganska lätt för att skapa chanser i anfallszon. När halva perioden har gått har man också satt två puckar till och gått ifrån till en tremålsledning. Först är det Martin Forss som får näta och sedan nyförvärvet Rasmus Sandström som får göra mål i sin första match för FAIK denna säsong. Efter målen händer något, Ludvika ändrar lite i sitt spel och flyttar ut spelare högt upp i mittzonen, vilket resulterar i att FAIK får väldigt långt mellan lagdelarna med stora ytor i mitten som bieffekt. Ludvika utnyttjar detta på bästa sätt och kommer tillbaka in i matchen genom först reducera två gånger om och sedan med mindre än minuter kvar av perioden även kvittera matchen.

Under den sista periodvilan pratar FAIK just om att täppa till luckorna som nu finns i det egna spelet, vilket syns i den tredje perioden. FAIK spelar mycket mer kompakt och ger inte längre Ludvika samma ytor att spela på. Det dröjer inte heller ens två minuter innan man åter tagit ledningen i matchen. När man sedan direkt efter detta återigen får chansen i numerärt överläge så kommer det omgående ett mål till sedan Tomas Eriksson direkt efter tekning ostörd får prickskjuta 4-6 mellan benen på målvakten. Det känns som att FAIK har god kontroll på spelet efter dessa mål. Ludvika tar över mer av spelet ju mindre tid det blir kvar av matchen, vilket inte är så konstigt då de är piskade att göra mål. Det ser länge ut som att FAIK trots detta ska gå mot en behaglig matchavslutning med två mål upp. Men, med mindre än minuten kvar av matchen drar man på sig en utvisning och Ludvika lyckas utnyttja detta och sätta 5-6. Det är dock bara 33 sekunder kvar av matchen och några fler chanser hinner man inte skapa. FAIK vinner rättvist.

 

Matchfakta

Ludvika HF - FAIK 5-6 (1-1,3-3,1-2)

 

Skotten: 42 - 46

 

FAIK-mål

15:02 1-1 Casper Sandström (Victor Andersson, Tobias Eriksson)

20:50 1-2 Pontus Ekegren (Stefan Carlberg, Dennis Gustafsson) 

28:30 1-3 Martin Forss (Marcus Räikkönen, Rasmus Sandström)

30:32 1-4 Rasmus Sandström (Mathias Jukkola, Tomas Eriksson)

41:56 4-5 Stefan Carlberg (Pontus Ekegren, Rasmus Sandström)

42:13 4-6 Tomas Eriksson

 

Laguppställning FAIK

Mv: Daniel Bergström - Tobias Bergström

  1: Stefan Carlberg - Pontus Ekegren - Dennis Gustafsson

      Sebastian Varjomaa - Magnus Franzén

  2: Rasmus Sandström - Jesper Andersson - Marcus Räikkönen

      Mathias Jukkola - Tomas Eriksson

  3: Casper Sandström - Samuel Blücher - Tobias Eriksson

      Victor Andersson - Martin Forss

  4: Simon Jokiniemi

      Chritopher Eriksson

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info