Hoppa till sidans innehåll

Spännande match i Säter

30 JAN 2013 08:00
Det var mycket spännande när Säter till slut plockade hem extrapoängen efter straffar.
  • Skapad: 30 JAN 2013 08:00

Mathsammanfattning

Det är Säter som inleder matchen bäst, vilket man kanske också bör göra om man leder serien och spelar på hemmaplan. FAIK är således beredda på den inledande hemmapressen och spelar tätt i den egna zonen. Efter att ha dödat en utvisning i inledningen drabbas FAIK av ytterligare en utvisning drygt sju minuter in i perioden. Denna gång är Säter mer lyckosamma än i sitt första försök och lyckas slå in en studsande puck framför mål. Ledningen håller sig dock inte så länge för ca tre minuter senare får även FAIK chansen att spela i numerärt överläge och det är Dennis Gustafsson som kan slå in pucken i öppet mål på fin passning från Magnus Franzén. Efter kvitteringen jämnar spelet ut sig något och FAIK kommer upp längre i banan, men preioden är ändå Säters och FAIK får vara nöjda med att ha oavgjort med sig till den andra perioden. 

I den andra perioden ser spelet annorlunda ut. Det är jämnare och det går inte längre att säga att det är Säter som dominerar spelet. Båda lagen skapar möjligheter att kunna ta ledningen i matchen, men målvakterna har nu spikat igen. Inte heller i något av de numerära överlägena som de båda lagen får möjligheten att spela i resulterar i något mål. Skottstatistiken 15-13 i den andra perioden vittnar ändå om att chanserna inte saknades.

Jakten på ett ledningsmål fortsätter i den tredje perioden och spelet ser inledningsvis ut som i den föregående perioden. Ju längre tiden går så är känslan dock att Säter tar över mer och mer igen och de verkar vara laget med mest krafter kvar. FAIK gör dock allt för att freda det egna målet och det är ingen lätt uppgift att få till en målchans, när man väl får det så står en för kvällen utmärkt spelande Daniel Bergström dessutom i vägen för allt. Mot slutet av perioden har Säter ett par riktigt heta chanser avgöra, men det vill sig inte och matchen går till förlängning.

I den fem minuter långa förlängningen byter spelet återigen skepnad och det är istället FAIK som är närmast att avgöra matchen. Säters målvakt visar dock att han inte heller tänker släppa några enkla puckar förbi sig. De fem minuter tickar ganska snabbt förbi och man måste ta till straffar för att avgöra tillställningen.

Under straffläggningen visar målvakterna varför det bara blivit totalt två mål under matchen. De inledande tre straffomgångarna slutar mållösa efter fina räddningar från båda målvakterna. I den första extraomgången lyckas FAIK göra mål och sätter press på Säters nästa straffskytt som dock inte gör något misstag utan sätter pucken snyggt med en hög backhand. Efter detta misar båda lagen en varsin straff, innan Säter kan avgöra i den tredje extraomgången och få med sig extrapoängen.


Matchfakta

Skedvi/Säter IF - FAIK 2-1 (1-1,0-0,0-0,0-0,1-0)

 

Skotten: 44 - 28

 

FAIK-mål

11:27 1-1 Dennis Gustafsson (Magnus Franzén, Pontus Ekegren)

 

Laguppställning FAIK

Mv: Daniel Bergström - Tobias Bergström

  1: Stefan Carlberg - Pontus Ekegren - Dennis Gustafsson

      Magnus Franzén - Sebastian Varjomaa

  2: Erik Fredriksson - Jesper Andersson - Marcus Räikkönen

      Mathias Jukkola - Tomas Eriksson

  3: Casper Sandström - Samuel Blücher - Tobias Eriksson

      Stefan Norberg - Victor Andersson

  4: Christian Koski

      Martin Forss

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info