Hoppa till sidans innehåll

Seriematch Valbo HC - FAIK

16 JAN 2012 08:11
FAIK första laget denna säsong att åka hem från Valbo med poäng i bagaget.
  • Skapad: 16 JAN 2012 08:11

Första perioden
Serieledarna Valbo hade inför matchen mot FAIK inte tappat en enda poäng på hemmaplan och det märks i inledningen av matchen att man spelar med ett stort självförtroende. Det är högt tempo och det är alltså Valbo som har det mesta av spelet i inledningen. FAIK försvarar sig dock väl och spelar disciplinerat. Efter den inledande anstormningen tar FAIK för sig mer och flyttar upp spelet även till andra delen av rinken. Det ger utdelning direkt och FAIK tar ledningen. Resten av perioden är jämn och i slutet av perioden lyckas Valbo kvitter i ett numerärt överläge.

 

Andra perioden
Den andra perioden fortsätter där den första slutade, med bra tempo och målchanser fördelade åt båda hållen. Under periodens andra halva gör FAIK ett ryck och lyckas skaffa sig en tvåmålsledning efter två snabba mål. FAIK trycker på under resten av perioden och har bud på fler mål. Ställningen efter två perioder är 1-3.

 

Tredje perioden
I den tredje perioden måste Valbo alltså göra två mål för att komma igen i matchen. Till en början lyckas man inte så bra med det, det känns som att FAIK har ganska bra koll på matchen. Efter knappt halva perioden får dock Valbo in en puck i numerärt överläge efter en misstänkt hög klubba. Domaren dömer dock mål och här vänder matchen. Kort efter målet gör Valbo ett till mål och matchen är kvitterad. Nu är det Valbo för hela slanten och med tre minuter kvar tar man även ledningen i matchen. FAIK vägrar dock ge sig och med endast 11 sekunder kvar av perioden lyckas man få in en puck i nätmaskorna och matchen går till förlängning.

 

Förlängning
Spelet böljar fram och tillbaka under förlängningen, vilket är ganska naturligt då båda lagen nu har endast fyra spelare på banan. halvvägs in i den fem minuter långa förlängningen dra FAIK på sig en utvisning och Valbo får alltså spela fyra mot tre. Minuten in i detta fyra mot tre spel kommer avgörandet och Valbo vinner matchen.

 

Matchfakta
Valbo HC - FAIK 5-4 e.f. (1-1,0-2,3-1,1-0)

Skotten: 55-27

Laguppställning FAIK
Mv: Tobias Bergström - Daniel Bergström
  1: Stefan Carlberg - Pontus Ekegren - Jonas Ekegren
      Tomas Eriksson - Sebastian Varjomaa
  2: Erik Fredriksson - Jens Ekegren - Jesper Andersson
      Mathias Jukkola - Magnus Franzén
  3: Samuel Blücher - Marcus Räikkönen - Tobias Eriksson
      David Granqvist - Martin Forss
  4: Christian Koski - Kristian Johansson

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info