Hoppa till sidans innehåll

Seriematch FAIK - Hofors HC

16 NOV 2011 18:42
FAIK förlorade efter straffläggning mot Hofors, trots att man hade en tvåmålsledningen inför tredje perioden.
  • Skapad: 16 NOV 2011 18:42

Första perioden
Hofors börjar matchen piggt och pressar inledningsvis tillbaka FAIK. Hemmalaget får jobba sig in matchen då den riktiga skärpan inte verkar finnas där denna afton, något som kommer visa sig kostsamt senare i matchen. Det är dock ändå FAIK somvinner den första perioden med 2-0, efter två fina inbrytningar från kanten. För en gångs skulkl är FAIK effektivare än sin motståndare.

Andra perioden
Om den första perioden spelmässigt gick till Hofors så är det helt omvänt i den andra perioden. FAIK tar över spelet helt och har i princip allt i anfallsväg. Här borde man stänga matchen med ett par mål, men istället slutar perioden oavgjort då lagen gör ett mål vardera. Skotten vinner FAIK i den andra perioden med 17-4.

Tredje perioden
Den tredje perioden börjar på sämsta tänkbara sett för FAIK, Hofors gör mål efter 23 sekunder. Efter chockstarten är det oroligt i FAIKs spel ett par minuter, men sedan lugnar det hela ned sig och den kvarvarande ledningen känns ändå relativt trygg. Ju längre tiden går desto desperatare börjar Hofors pressa på för att få till en kvittering, vilket gör att de återigen äger mycket puck. Kvitteringen kommer också med några minuter kvar av perioden. Precis som Hofors tidigare mål föregås även kvitteringen av slarv från FAIKs sida. Det är oavgjort efter full tid.

Övertid
I förlängningen är det FAIK som går för vinst, men trots friläge och numerärt överläge lyckas man inte få in pucken i mål. I förlängningens slutskede tappar domare Niklas Sundqvist greppet om händelserna fullständigt. Efter att ha ignorerat årets solklaraste fasthållning låter han dessutom 3-4 Hoforsspelare, som befinner sig på avbytarbänken, stå och slå en FAIK-are, utan nämnvärda straff. Helt oförlåtligt. Man brukar ju säga att en bra domare är en domare som ingen talar om efter matchen, en som inte varit i fokus utan gjort sitt jobb utan att märkas. Sundqvist var namnet på allas läppar i slutet av denna match och det är väldigt intressant att det är samma visa varje gång han dömer en match på Fagerliden. Oavsett anledning så står det ganska klart att FAIK och Sundqvist inte verkar gå speciellt bra ihop.

Straffläggning
Efter mycket om och men så ska matchen till att avgöras. Då förlängningen alltså blev mållös innebär detta ett straffavgörande. Båda lagen blandar och ger vad gäller kvalité i denna straffläggning, men man lyckas länge missa och göra mål samtidigt. Detta gör att det tar hela 20 straffar innan ett avgörande nås och det är Hofors som denna afton drar det längsta strået och får med sig bonuspoängen hem.

Matchfakta
FAIK - Hofors HC 3-4 (2-0,1-1,0-2,0-0,0-1)

Skotten: 44-30

FAIK-mål
1-0 Mathias Jukkola (Erik Fredriksson)
2-0 Erik Fredriksson (Mathias Jukkola)
3-1 Jonas Ekegren (Pontus Ekegren)

Laguppställning FAIK
Mv: Tobias Bergström - Daniel Bergström
  1: Jonas Ekegren - Pontus Ekegren - Stefan Carlberg
      Tomas Eriksson - Martin Forss
  2: Erik Fredriksson - Jens Ekegren - Jesper Andersson
      Mathias Jukkola - Kristian Johansson
  3: Tobias Eriksson - Marcus Räikkönen - Samuel Blücher
      Magnus Franzén - David Granqvist
  4: Andreas Andersson

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info