Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Söderhamn/Ljusne

03 FEB 2013 21:26
Det blev uddamålsseger 5-4 mot Söderhamn/Ljusne på hemmaplan i fredags.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2013 08:24

Matchsammanfattning

FAIK hade förlorat de tidigare mötena med Söderhamn/Ljusne, men för att passera dem i tabellen var man på fredagskvällen tvungna att försöka ändra på detta. Det är emellertid Söderhamn som börjar matchen bäst och man tar även ledningen efter dryga tre minuter. Efter ledningsmålet drar dock Söderhamn på sig en utvisning och FAIK får möjligheten att komma tillbaka in i matchen och även om det inte blir något mål för hemmalaget i detta numerära överläge så blir spelet bättre. Det dröjer istället till åttonde minuten innan kvitteringen kommer och det är Tobias Eriksson som lyckas sätta pucken bakom Söderhamns målvakt. FAIK pumpar nu på och skapar chanser att göra ytterligare mål, samtidigt som Söderhamn är livsfarliga när de väl kommer in i anfallszon. Några fler mål blir det dock inte i den första perioden som alltså slutar 1-1.

I den andra perioden är det FAIKs tur att tidigt ta ledningen och det är Denni Gustafsson hittar nätet på pass från Pontus Ekegren. Ledningen står sig nästan precis tio minuter, men då kommer kvitteringen när en Söderhamnspelare får in en retur från nästan ingen vinkel alls. FAIK som i denna period skapar en mängd målchanser får också kort efter kvitteringen återigen utdelning och det två gånger om när först Casper Sandström blir helt fri framför mål och sedan 15 sekunder senare när Dennis Gustafsson gör sitt andra mål. FAIK har det mesta av spelet i den andra perioden, men likt tidigare möte mellan lagen behöver inte Söderhamn ha mycket av spelet för att ändå göra mål. Det räcker ofta med att man får en chans så gör man ett mål. Så också i slutet av denna andra period, vilket innebär att ställningen inför den tredje perioden är 4-3.

Tidigt i den tredje perioden ökar Samuel Blücher på FAIKs ledning till 5-3, men Söderhman replikerar nästan omgående och med endast en ettmålsledning är det bäddat för en spännande slutspurt. Nu gör dock FAIK något som man haft svårt för under de två första perioderna, man täpper till i egen zon och gör det svårt för Söderhamn att skapa några farliga chanser. Under periodens andra halva drar FAIK på sig två utvisningar efter varandra och får spela lång tid i box play, men man reder ut även det. Tiden tickar på och det börjar nu bli brottom för bortalaget att få till en kvittering. Med strax under minuten kvar tar man en time out för att lägga upp taktiken. Söderhman tar ut målvaktan och satsar allt för en kvittering. Det dröjer till matchen allra sista sekunder innan man får ett läge, men då är Tobias Bergström i målet i vägen och matchen slutar 5-4 till FAIK.

 

Matchfakta

FAIK - Söderhamn/Ljusne HC 5-4 (1-1, 3-2,1-1)

 

Skotten: 47 - 36

 

FAIK-mål

07:33 1-1 Tobias Eriksson (Victor Andersson, Casper Sandström)

22:59 2-1 Dennis Gustafsson (Pontus Ekegren)

35:09 3-2 Casper Sandström (Tobias Eriksson)

35:24 4-2 Dennis Gustafsson (Pontus Ekegren)

32:12 5-3 Samuel Blücher (Victor Andersson, Stefan Norberg)

 

Laguppställning FAIK

Mv: Tobias Bergström - Daniel Bergström

  1: Stefan Carlberg - Pontus Ekegren - Dennis Gustafsson

      Magnus Franzén - Sebastian Varjomaa

  2: Erik Fredriksson - Jesper Andersson - Marcus Räikkönen

      Mathias Jukkola - Tomas Eriksson

  3: Casper Sandström - Samuel Blücher - Tobias Eriksson

      Stefan Norberg - Victor Andersson

  4: Christian Koski

      Martin Forss

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info