Hoppa till sidans innehåll

Rättvis seger på bortaplan

29 OKT 2012 07:35
FAIK vann mot Skedvi/Säter, som inför omgången ledde serien, på bortaplan.
  • Skapad: 29 OKT 2012 07:35

Första perioden

FAIK inleder matchen klart bäst och Säter är tillbakatryckta unde de första minuterna. Sedan drabbas FAIK av en utvisning och Säter har möjligheten att komma in i matchen, men några vassare chanser lyckas man inte skapa. Istället är det FAIK som precis när det numerära underläget är över tar ledningen i matchen efter att Jesper Andersson förvaltat ett friläge på bästa sätt. Endast 30 sekunder senare ökar Stefan Carlberg på ledning och FAIK har fått en smakstart på matchen. Säter studdsar dock tillbaka ganska omgående och reducerar till 1-2. Efter målet börjar Säter försöka föra spelet mer och spelet jämnar ut sig något. Med fem minuter kvar av perioden kommer så Säters kvittering efter en kontring där FAIKs försvarare inte riktigt är med. Denna gång är det dock FAIKs tur att snabbt replikera och det är Stefan Carlberg som åter ger FAIK ledningen. När FAIK sedan får en möjlighet i numerärt överläge i slutet av perioden ökar Magnus Franzén på ledningen och FAIK har således återtagit sin tvåmålsledning.

 

Andra perioden

Den andra perioden blir inte lika målrik som den första, men spelet ser ungefär likadant ut. FAIK ökar dock på sin ledning ca sju minuter in i perioden och skaffar sig därmed en tremålsledningsom känns rättvis. Säter behöver dock inte många chanser framåt för att göra mål och halvvägs in i matchen reducerar man FAIKs ledning till 3-5. Säter får sedan möjligheten att spela fem mot tre i ca 30 sekunder, men utan att lyckas skapa några riktigt heta chanser. Den andra perioden slutat 1-1.

 

Tredje perioden

Fyra minuter in i den tredje perioden skaffar sig FAIK återigen en tremålsledning då Stefan Carlberg ökar på målskörden. Det känns nu som att FAIK kontrollerar matchen ganska bra och Säter får kämpa för att komma till farliga chanser. Det vänder dock, som bekant, snabbt i hockey och när Säter gör 4-6 i numerärt undeläge är man med i matchen igen. Med sju minuter kvar av matchen kommer också nästa reducering och Säter är nu bara ett mål ifrån ett oavgjort resultat. I kraft av målen sätter Säter in en kraftig forcering mot kvitteringen under de avslutande minuterna, FAIK försvarar sig dock väl och även om det är nära några gånger i matchen allra sista sekunder så behåller FAIK sin ledning matchen ut och vinner.

 

Matchfakta

Skedvi/Säter IF - FAIK 5-6 (2-4,1-1,2-1)

 

Skotten: 39-34

 

FAIK-mål

1-0 Jesper Andersson

2-0 Stefan Carlberg (Pontus Ekegren, Jonas Ekegren)

3-2 Stefan Carlberg (Sebastian Varjomaa, Pontus Ekegren)

4-2 Magnus Franzén (Pontus Ekegren, Jonas Ekegren)

5-2 Stefan Carlberg (Pontus Ekegren)

6-3 Stefan Carlberg (Martin Forss, Magnus Franzén)

 

Laguppställning FAIK

Mv: Tobias Bergström - Daniel Bergström

  1: Stefan Carlberg - Pontus Ekegren - Jonas Ekegren

       Sebastian Varjomaa - Magnus Franzén

  2: Erik Fredriksson - Marcus Räikkönen - Casper Sandström

       Marhias Jukkola - Martin Forss

  3: Marcus Bjurman - Jesper Andersson - Tobias Eriksson

       Samuel Blücher - Victor Andersson

  4: David Granqvist

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info