Hoppa till sidans innehåll

Playoff FAIK - Oppala/IK Sätra

17 FEB 2012 08:19
Efter den klart bästa hockeymatchen på Fagerliden denna säsong förlorar FAIK på straffar.
  • Skapad: 17 FEB 2012 08:19

Första perioden
Det märktes direkt från första nedsläpp att det var en match som gällde mycket. Det var ett högt speltempo, det tacklades till höger och vänster och det var allmänt smågrinigt, precis som det ska vara i ett playoff alltså. Oppala lyckas skaffa sig ett tidigt ledningsmål, men bar minuterna senare kvitterar FAIK och efter detta skiftar initiativet över till hemmalaget. Man ligger på och efter halva den första perioden kommer så ett ledningsmål för FAIK. Denna gång är det dock Oppalas tur att komma med en snabb replik. Efter en period spelad är alltså ställningen helt jämn 2-2.

 

Andra perioden
I den andra perioden är det Oppala som är det något bättre laget. Man pressar FAIK hårt och spelet är ofta nere i hemmalagets försvarszon. FAIK försvarar sig dock väl och perioden ser länge ut att bli mållös, men med lite mer än minuten kvar så tar Oppala ledningen och gör periodens enda mål.

 

Tredje perioden
Istället för att FAIK återigen ska kvittera är det Oppala som gör ett tidigt mål i den tredje perioden och går alltså ifrån till en tvåmålsledning. Efter detta mål verkar det som att Oppala blir lite mer försiktiga och möjligen börjar spela lite på resultatet. Det gör att FAIK tar över mer av spelet och innan halva perioden är avverkad kommer också en reducering efter en fin uppåkning av Jens Ekegren. Efter målet har FAIK svårt att skapa riktigt vassa kvitteringschanser och när tiden börjar bli knapp ser det ut som att Oppala ska kunna hålla undan och vinna. FAIK tar ut målvakten och med endast 29 sekunder kvar av den tredje perioden hittar Martin Forss rätt för andra gången i matchen med ett skott från blålinjen.

 

Förlängning
I den fem minuter långa förlängningen märks det att det har varit en match med högt tempo och många av spelarna börjar bli trötta, men alla kämpar till sista orken är ur kroppen. Det händer dock inte så mycket under denna förlängning, båda lagen spelar säkert och vill inte göra några misstag och bjuda motståndarna på ett segermål. Detta gör att matchen istället får avgöras på straffar. Det blir en straffläggning som börjar bra för FAIK med ledning efter första rundan, men sedan gör Oppala två mål och FAIK misslyckas med sina två kvarvarande och segern går till Oppala.

 

Matchfakta
FAIK - Oppala/IK Sätra 4-5 e.s. (2-2,0-1,2-1,0-0,0-1)

Skotten: 37-38

 

FAIK-mål
1-1 Pontus Ekegren (Jonas Ekegren, Sebastian Varjomaa)
2-1 Martin Forss (Erik Fredriksson)
3-4 Jens Ekegren (Martin Forss)
4-4 Martin Forss (Pontus Ekegren)

 

Laguppställning FAIK
Mv: Tobias Bergström - Daniel Bergström
  1: Stefan Carlberg - Pontus Ekegren - Jonas Ekegren
      Tomas Eriksson - Sebastian Varjomaa
  2: Erik Fredriksson - Jens Ekegren - Andreas Andersson
      Mathias Jukkola - Martin Forss
  3: Samuel Blücher - Tobias Eriksson - Jesper Andersson
      Kristian Johansson - David Granqvist
  4: Marcus Räikkönen - Christian Koski - Casper Sandström
      Magnus Franzén - Stefan Norberg

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info