Hoppa till sidans innehåll

Lucas till TV-Pucken 2017

30 AUG 2017 21:44
Det är åter dags för en FAIK:are att spela TV-Pucken för Västmanland igen. Det handlar om Lucas Forsell (-03) som är uttagen till årets turnering. Vi slog en pling till Team Västmanlands tränare Janne Hallgren för att höra lite mer om saken!
  • Skapad: 30 AUG 2017 21:44

Foto: Anders Lundin, Länslagsansvarig. Bildredigering: Matte Erixon.

Lucas Forsell (född -03) från Fagersta AIK kommer att representera Västmanland i årets upplaga av TV-Pucken för spelare födda -02. Ett år ”för tidigt” alltså, något som kanske skvallrar om vilken hockeytalang han besitter!

För att få veta lite mer så ringde hemsidan upp coach Janne Hallgren, som bara hade fina vitsord att säga om sin unge forward i andrakedjan: 

Hur skulle du vilja beskriva Lucas Forsell?
- Lucas är framför allt en fantastisk karaktär, utbrister Janne direkt. Han är en kille som alltid är positiv, och som vill lära sig nya grejer hela tiden. Han är duktig på skridskorna och hans främsta kvaliteter är som målgörare och den fina spelförståelsen. 

- Lucas är en smart spelare och med sin fina skridskoåkning så klarar han sig bra trots att han är ett år yngre och inte så stor i kroppen än så länge. Hans jobb är inte precis att åka ut och "smälla på", men samtidigt är han orädd och klarar sig bra i närkamperna också. 

- Under träning så är han en spelare som älskar att utmana sig själv hela tiden. Vi brukar prata med killarna inför träning och fråga om de vill bli "en träning äldre eller en träning bättre" och Lucas är en sån kille som vill bli bättre hela tiden.

Det hörs på dig att det inte är något "se och lära" som gäller (eftersom han är ett år yngre) utan att han är med fullt ut i laget!
- Nej, vi har inga som ska se och lära utan alla har en roll i laget vare sig man är 02:a eller 03:a. Lucas är en av de tilltänkta mål- och poänggörarna så han spelar i andrakedjan samt i "PP2" (den andra powerplay-uppställningen).

Till vardags spelar Lucas i Fagersta AIK:s U-16 lag. Förutom Lucas från FAIK, och två köpingsgrabbar samt en suring, så hör resten av spelarna i 21-mannatruppen hemma i länets storklubb VIK Västerås HK U.
- Det är jättekul att vi har med en kille från Fagersta i Västmanland igen. Jag tror att Lucas är den första FAIK-spelaren född under 2000-talet som är med. När jag själv lirade hockey en gång i tiden så var det mycket större spridning, med spelare från Fagersta, Arboga, Köping osv. Det skulle vara kul om vi kan komma tillbaka till att kunna lyfta fram fler talanger från hela länet.

Ja, det var visst väldigt nära att vi fick med en till spelare i laget?
- Ja, det kunde faktiskt ha blivit två FAIK-killar i truppen. Vi hade backen Kevin Oinonen (också född -03) med i den sista "25-truppen" men han blev bortvald i den sista gallringen. Jag ser honom som "sjundeback" så skulle vi åka på någon skada på backsidan så är det troligen honom vi ringer.

- Vi spelar "RM" senare i vår med 03:orna mot Dalarna, Gästrikland, Värmland och Örebro, och där är Kevin ett givet namn bara han fortsätter jobba på som han gör.

Och om ett år är det 03:ornas tur att spela TV-Pucken!
- Ja, och fortsätter Kevin Oinonen köra på i samma stil så ser jag honom som en tongivande spelare i det laget, precis som Lucas!

Tack för att jag fick ställa några frågor till dig. Jag får önska Er ett stort lycka till i TV-Pucken från alla oss i Fagersta AIK!
- Tack själv! Snart ser vi nog fler FAIK-spelare i länslaget!


Gruppspelet spelas i Piteå helgen den 8-10 september, där övriga deltagande lag är Norrbotten, Dalarna, Medelpad, Hälsingland, Jämtland/Härjedalen. Målsättningen är självklart att gå vidare från gruppspelet och nå Finalspelet, som spelas i Göteborg 1-5 November.


Läs allt om TV-Pucken på officiella sajten:

https://www.swehockey.se/TV-pucken

Se vilka lag som ingår i de två Kvalgrupperna:
https://www.swehockey.se/TV-pucken/Nyheter/2017/spelorterutseddafortv-puckensinledandegruppspel/

Se hela Västmanlands trupp här: https://www.swehockey.se/Distrikt/vastmanlandsishockeyforbund/Nyheter/Egnanyheter/tvpuckenskvalspel20172/

Skribent: Matte Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info