Hoppa till sidans innehåll

Juluppehåll i serien

02 JAN 2012 10:47
En kort summering av hösten och och vad som väntar under resten av serien.
  • Skapad: 02 JAN 2012 10:47

Man har spelat lite mer än hälften av matcherna i division 2 västra A där FAIK spelar och tittar man på tabellen så ser man ganska tydliga tendenser. Valbo leder serien ganska klart och verkar ruskigt stabila, man tappar inte många poäng och inget tyder egentligen på att de kommer tappa sin förstaplats. Sedan har vi tre lag inom fyra poäng, Oppala/Sätra, Skedvi/Säter och FAIK som dragit ifrån de övriga lagen och slåss om andraplatsen. Den sista playoff-platsen (tillika femteplatsen i tabellen) är en öppen historia med sex lag inom sex poäng och slutligen är de två bottenlagen rejält avhängda och har nog redan nu redan börjat tänka på kvalspelet för att hålla sig kvar i serien.

 

FAIK ligger alltså på en fjärde plats, men siktar uppåt i tabellen.
Om förstaplatsen nu känns avlägsen finns det då någon anledning att spela för att komma tvåa istället för trea eller fyra? Ja, tvåan i serien får ju möta femman i första playoff-omgången och nog skulle det kännas som en mycket behagligare uppgift att möta ex Orsa (som ligger femma nu) istället för Oppala/Sätra eller Skedvi/Säter. Sedan har ju inte Valbo på något sätt vunnit serien ännu och börjar deras spel vackla på något sätt finns chansen att komma ikapp även dem.

 

Hur har FAIK spelat under hösten då?
Sett till statistiken går det inte att säga annat än att det har gått bra. Man har en bra position i tabellen och tillsammans med Valbo har FAIK släppt in minst mål i serien. Tre gånger har FAIK förlorat på ordinarie matchtid, mot ettan, tvåan och trean i serien. Det betyder ju att man inte spelat dåligt och förlorat mot lag man ska vinna mot. Man har tagit 18 av 21 poäng hittills i den så viktiga derbygruppen, däribland två segrar mot Avesta som man hade så svårt mot förra säsongen.

 

Det finns dock mindre bra saker också.
Endast tre lag: nian, elvan och jumbon i serien har gjort färre mål än FAIK. FAIK har alltså haft väldigt svårt att få det att lossna i målproduktionen och det har lett till att det i vissa matcher varit betydligt mer spännande än det behövt. FAIK har ofta varit det klart bättre laget, men man leder sällan matcherna med flertalet mål. Nu har man ju lyckats hålla undan i de flesta fall ändå, men ska man rå på lagen ovanför i tabellen så bör nog målskyttet stämma lite bättre än det gjort hittills.

 

Känslan är att FAIK har sitt bästa spel kvar att visa upp och nu när julskinkan lagt sig och ett nytt år inletts är det dags att plocka fram det. Om lite drygt en vecka, närmare bestämt den 10e januari börjar seriespelet igen och FAIK möter då Ludvika på hemmaplan.

 

Se till att komma upp till Fagerliden och hjälp FAIK få en bra start på året!

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info