Hoppa till sidans innehåll

Intervju med ordförande Keijo Jokiniemi

06 JAN 2015 14:53
Om säsongen
  • Skapad: 06 JAN 2015 14:53

Vad har blivit bättre i föreningen sedan du tog över som ordförande?

- Det är en fråga du får ställa till andra, men en del har kommit upp till ytan som vi ständigt jobbar på att förbättra. Det är mer glädje och harmoni i föreningen från de minsta till de äldsta, det råder en positiv anda i föreningen. Min målsättning är att alla ska dra åt samma håll.

 

Vad behöver vi jobba med för att fortsätta utvecklas som förening?

- Det är i första hand ungdomssidan det är A och O det är där man skapar intresset, spelarbristen är påtaglig och vi behöver fler ungdomslag i föreningen.

 

Vad innebär A-lagets framgångar i seriespelet för föreningen och spel i playoff som det ser ut?

- För föreningens del har vi fler högintressanta hemmamatcher, det är intressant för både publik och förening. Det är ett helt annat underhållningsvärde på matcherna idag när vi är ett topplag.

 

Vad har du för förväntningar på det som komma skall?

- Bra hockeymatcher och mycket publik så vi kan marknadsföra både oss som förening och kommunen.

 

Hur stor del har sportchef Stefan Persson i framgångarna?

- Stefan har givetvis en stor del i detta, utan det hårda arbete han har lagt ner hade vi inte varit där vi är idag. Han har ett brett kontaktnät som har gett oss möjligheter att ta in spelare av hög kvalité det i kombination med hans fina pedagogik så har han sytt ihop ett jäkligt slagkraftigt lag.

 

Just tränarna har ju en tendens att hamna i fokus när det går dåligt, men hur ser du på deras jobb även nu när det går så pass bra som det gör?

- Utan att egentligen veta så anser jag att den filosofi som Honken och Peter med stab runt i kring har byggt upp laget på mjuka värderingar och hittat rätt på den enskilde individen hur han passar in i gruppen och motivera honom till att göra jobbet för att laget ska nå framgångar. Tränarna själva hade en inkörningsperiod under hösten, de har lärt känna gruppen och enskilde individen och har nu fått en stabilitet och harmoni i gruppen. Kontinuitet är ett nyckelord i föreningen och därför hoppas jag att vi kan få behålla tränarna även kommande säsong.

 

Det är en större apparat än många tror att driva en förening, hur ser du på ditt ledarskap som ordförande?

 - Det finns väldigt många små grejer som görs som ingen märker, det bara fungerar, funkar inte de små grejerna så funkar ingenting i så väl med och motgång. I motgång står tränare, sportchef och styrelse i fokus, när något negativt händer i en förening så måste man skilja på sak och person för alla involverade i föreningen jobbar alltid för föreningens bästa.

 

När jag intervjuat så väl spelare som ledare kring A-truppen så har jag fått det intrycket att föreningen blivit bättre på saker runt omkring, hur ser du på detta?

- Det är glädjande att både spelare och ledare upplever det på det sättet, det är det som Stefan jobbat hårt med att alla ska trivas och känna sig hemma i föreningen.

 

Vilka chanser tror du vi har att ta oss till en kvalserie?

- Vi tappade ju Jesper Persson men jag tror och hoppas att andra spelare kliver fram och tar ett större ansvar så vårat mål är att ta oss till kvalserien till division 1 inget snack om saken!
Skribent: Niclas Vennsten

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info